Chinees nieuwjaar 5-2-2019: Jaar van het varken

Op deze dag begint het Chinese Nieuwjaar. In Aziatische landen is het Chinese Nieuwjaar een belangrijke feestdag; het is een lentefeest en wordt gezien als een nieuw begin. Men koopt nieuwe kleren, gaat naar de kapper, schulden worden afbetaald en het huis wordt schoongemaakt. Op straat zijn grote optochten, met draken- en leeuwendansen.

Speciaal nieuw begin
Dit Nieuwjaar kondigt een nieuw begin aan. Bovendien is het numerologisch ook een nieuw begin!
Tel alle getallen van de datum bij elkaar op en je krijgt het getal 10, wat verband houdt met Pluto, heerser van het astrologische teken Schorpioen. Pluto staat voor dood en wedergeboorte. Dit kan een einde beteken van een periode en een nieuw begin: een begin, waarin je versneld door een transformatieproces gaat.
Het getal 1 (1+0) speelt ook een rol. Het getal 1 staat voor de Zon, het ego en voor een nieuwe fase. Een jaar, waarin je meer in jouw kracht gaat staan.
En bovendien was het een dag eerder, op 4 februari, een Nieuwe Maan in Waterman, wat ook een nieuw begin aankondigt. Hierdoor is het Chinese Nieuwjaar dit jaar voor velen een speciaal nieuw begin!

Eigenschappen van het Varken
De Chinese dierenriem kent 12 tekens, waarvan het Varken het 12e teken is.
Het Varken is intelligent, vriendelijk, gastvrij, verstandig en zorgzaam. Het zijn vaak bescheiden persoonlijkheden, die geduldig naar andermans problemen kunnen luisteren. Ze geven zichzelf niet zo snel bloot, alleen als ze iemand vertrouwen. Hun schaduwkant is, dat ze autoritair en veeleisend kunnen zijn en agressief gedrag kunnen vertonen. Maar soms zijn ze ook naïef. En al deze eigenschappen kunnen dit jaar meer naar voren komen. Speciaal bij mensen die geboren zijn onder het teken Varken, in de jaren 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007 en 2019. En het zal voor hen dan ook een bijzonder jaar worden!

Overeenkomsten met de Schorpioen
Het Varken heeft veel overeenkomsten met de Schorpioen. En je kunt dan ook willen afrekenen met de schaduwkanten van de Schorpioen, zoals destructief gedrag, controle of macht willen hebben, psychologische spelletjes spelen of crimineel gedrag.
Diepliggende angsten, jaloezie en boosheid kan jij nu transformeren, zodat jouw zachtere en zorgzame kant meer tot uiting kan komen. En ook ga je meer open staan voor verschillende visies, verschillende waarheden en kun je de wereld wat minder zwart/wit gaan zien.
De Schorpioen is het teken van dood en wedergeboorte. Het einde van iets, kan ook een nieuw begin zijn! Veel oude situaties en relaties, die niet meer passen bij jouw ontwikkelingsfase, gaan dan ook afgerond worden, zodat we volgend jaar op 25 januari kunnen beginnen met een frisse nieuwe start en beginnen met het jaar van de Rat, het eerste teken van de Chinese dierenriem!

Getal 1
Door het getal 1 kun je dit komende jaar meer voor jezelf opkomen en wordt jouw ik-kracht sterker. Dit kan onderdeel zijn van de transformatie, die je door gaat maken. Je weet sneller te reageren vanuit je gevoel en beslissingen te maken, die jou helpen verder te komen op jou spirituele pad. Je kunt jezelf meer op de eerste plaats zetten, meer op de voorgrond willen treden en meer naar buiten willen komen met jouw talenten. En hiervoor kun je, zoals het Varken dat kan, best wel eens fel reageren, om hierin datgene voor elkaar te krijgen, wat jouw hart je ingeeft. Vooral ga je meer voor jezelf opkomen, wanneer anderen je proberen tegen te werken.
Je zult ook merken dat jouw intuïtie je niet in de steek laat en jij steeds meer vertrouwen gaat krijgen in dat kleine stemmetje van binnen. Het zal dan ook een jaar worden, waarin je door gaat pakken en het gevoel kunt hebben dat het: “nu of nooit, alles of niets” is! En datgene waar jij voor staat, gaat realiseren.

Happy New Year!

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com.