De Volle Maan in Kreeft 2-1-2018 Supermaan

Deze Volle Maan is een Supermaan, omdat de Maan relatief dicht bij de aarde staat en daardoor groter lijkt dan normaal. Deze Supermaan gaat daardoor een krachtige uitwerking hebben. Ook de aantrekkingskracht tussen tweelingzielen is nu heel sterk. Jouw chakra’s staan meer open en je kunt meer emoties van elkaar opvangen. Je kunt ook veel last hebben van hartkloppingen, onrustig slapen, emotioneel zijn, duizeligheid en griepachtige verschijnselen. Deze Supermaan kan veel emoties losmaken. De Kreeft, waar de Maan in staat, is een gevoelig teken en heeft makkelijk last van wisselende stemmingen. Door zijn gevoeligheid is de Kreeft snel gekwetst en heeft dan de neiging om zich terug te trekken. Verder is de Kreeft huiselijk en zorgzaam en is het moeder-principe. Een gezellige sfeer is belangrijk evenals een veilige thuissituatie. Ze zijn ook fantasierijk en sprookjes horen dan ook bij de Kreeft. Tegenover de Maan staat de Zon in Steenbok. De Steenbok geeft de vorm aan, geeft structuur aan, is serieus, ambitieus, betrouwbaar, afstandelijk en plichtsgetrouw. De Steenbok kan wat pessimistisch zijn.
Doordat Venus samen staat met de Zon, heeft deze Supermaan veel invloed op relaties en op geld en bezit. Neptunus en Mars versterken ook de werking van deze Supermaan. Uranus gaat op deze dag direct lopen en zal je intuïtie sterker maken, jouw drang naar vernieuwing en de drang om je eigen weg te gaan stimuleren.

De supermaan in Kreeft
Er kunnen nu rond deze periode veel gekwetste gevoelens naar boven komen, die betrekking hebben op relaties, je jeugd en je relatie met je moeder of kinderen. Doordat je misschien gekwetst bent in relaties of in je jeugd, kan het zijn dat je afstand houdt en de neiging hebt om je terug te trekken. Je kunt moeite hebben met het uiten van je emoties. Misschien wil je liever de lieve vrede bewaren en geen ruzies veroorzaken en zeg je daardoor niet alles wat je dwars zit. Wel kan je je misschien goed uiten door creatief bezig te zijn of door muziek en dans.

Zon, Venus, Neptunus en Mars
De Zon staat samen met Venus en maakt een mooi aspect met Neptunus en Mars en beïnvloed daardoor jouw liefdesleven en alles rondom geld en bezit. Door deze Supermaan is het tijd voor romantiek en wil je een fijne romantische sfeer creëren door kaarsjes, muziek en lekker eten (Venus). Je wilt misschien graag gaan dansen of eens wat meer tijd besteden aan je uiterlijk.
Maar er kunnen ook situaties zijn, waarin een fijn samenzijn niet mogelijk is. Je kunt last hebben van je hooggevoeligheid of lichamelijke problemen. Het kan zijn dat je in het verleden gekwetst bent geweest, daardoor je nog boos bent en afstand wilt nemen of je terug wilt trekken. Er kunnen ook nog een aantal andere factoren zijn, waardoor jij afstand wilt nemen van een familielid, vriend, collega of partner. Je kunt bv. merken dat iemand jaloers is op jouw uiterlijk, jaloers is op jouw relatie, jouw creativiteit of jouw bezit. Iemand kan bepaalde religieuze overtuigingen hebben, waar jij niet in mee kunt gaan of aangesloten zijn bij een “sekte”, teveel in een fantasiewereld leven of last hebben van een verslaving, waardoor er een verwijdering is gekomen in jullie contact. Iemand kan je bedrogen hebben op financieel gebied of op een andere manier hebben misleid. Jouw intuïtie rondom deze situaties kan nu sterker zijn, doordat Uranus op deze dag direct gaat lopen en je je sneller bewust wordt van de waarheid. Je wilt misschien gaan onderzoeken hoe de vork nu werkelijk in de steel zit, door de invloed van Mars in Schorpioen. Psychische problemen kunnen meer naar boven komen en Mars in Schorpioen laat je onderzoek doen naar de diepere oorzaken hiervan. Misschien dat jouw moeder last had van depressie, angsten of verslaving en dit een invloed heeft gehad op jou. Seksueel misbruik kan een issue zijn. Verborgen problemen kunnen nu meer aan het licht komen.
In relaties kan je de schijn op willen houden dat alles goed gaat, uit angst om (financiële) zekerheid te verliezen. Je wilt liever alles bij het oude houden. Door in een fantasiewereld te leven, kan jij je werkelijke gevoelens verborgen houden.
Onverwerkte emoties kunnen een weerslag hebben op spieren, gewrichten of niergebied. Lichamelijke klachten kunnen ook een reden zijn om eens te gaan onderzoeken naar de dieper liggende oorzaak.

Uranus direct
Uranus gaat op deze dag direct lopen in het teken Ram. Daardoor wordt jouw intuïtie weer sterker
en ga je meer op je intuïtie vertrouwen. Je kunt vernieuwende ideeën krijgen en jouw eigen weg willen volgen. Als je het gevoel krijgt dat je geremd wordt in het volgen van jouw weg, kan dat jou opstandig en boos maken. Astrologie hoort bij Uranus en kan je meer inzicht geven in jezelf.

Tweelingzielen.
Door de Supermaan is de aantrekkingskracht tussen tweelingzielen heel sterk. Romantische gevoelens kunnen opbloeien door Venus en Neptunus. Op 1-1-2018(11) zijn veel tweelingzielen aan een nieuwe fase begonnen in hun leven, waarin het helen van emoties centraal gaat staan.
De Kreeft is huiselijk en veel tweelingzielen verlangen naar huiselijk geluk en het starten/vormen van een gezin samen. Maar ook het verlangen naar een warm en veilig thuisgevoel bij jouw tweelingziel kan nu omhoog komen. Echter kun jij je, doordat je in het verleden gekwetst bent door je tweelingziel en nog boos daarover bent, je toch afstandelijk willen opstellen en zelfs je tweelingziel willen kwetsen uit boosheid. Om nader tot elkaar te komen is dit juist de perfecte tijd om te onderzoeken, waar jouw boosheid en andere gekwetste gevoelens vandaan komen. Veel van de problemen in de relatie met je twin kunnen te maken hebben met de moederband of het hebben moeten missen van een emotionele veiligheid; de basisveiligheid vanuit je jeugd. Je kan dan ook terug willen denken aan het verleden, om te onderzoeken welke oude patronen er nog spelen.
Tweelingzielen gaan hun relatie meer serieus nemen. Maar daarvoor zal er eerst nog veel heling moeten plaatsvinden. Deze super maan kan er ook voor zorgen dat er binnen karmische relaties duidelijk gaat worden, dat er bij een of beiden een tweelingziel in het spel is. En dit kan veel emoties losmaken bij de betrokkenen. Bedrog, jaloerse en gekwetste gevoelens kunnen een rol spelen en je zou graag de waarheid boven tafel willen krijgen. Misschien wil je hier onderzoek naar doen. Jouw intuïtie zal jou de weg wijzen. Je kunt dan ook veel ingevingen krijgen of dromen over jullie situatie.
Door Uranus, die direct gaat lopen op deze dag, kunnen er onverwachte, plotselinge wendingen komen. Je leven kan zomaar eens een andere kant op gaan.

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com