De volle maan in Steenbok 28-06-2018; Tijd om naar binnen te keren

Tijdens een Volle Maan staan de Zon en de Maan recht tegenover elkaar in tegenovergestelde tekens. Bij deze Volle Maan staat de Maan in Steenbok en de Zon in Kreeft. De Maan staat samen met Saturnus (retrograde), de heerser van de Steenbok en versterkt de werking van de Maan. Cheiron maakt een vierkant met de Volle Maan.
De Maan vertegenwoordigt het vrouwelijke, het gevoel, de emoties en de Zon het mannelijke, het verstand en het ego. Er kan een conflict ontstaan tijdens de periode rond de Volle Maan tussen de eigenschappen van de twee tegenovergestelde tekens, waarin de Zon en de Maan staan. Maar ook tussen het vrouwelijke en mannelijke deel in kan er nu een conflict ontstaan; een conflict tussen gevoel en verstand. Er zijn issues, die tijdens de periode van de volle maan extra aandacht vragen. En je kunt tijdens zo’n periode veel beslissingen nemen en knopen willen doorhakken. Jouw chakra’s gaan meer openstaan en kan je veel aanvoelen van anderen en onrustig slapen, griepachtige verschijnselen hebben en emotioneel zijn.

De Maan in Steenbok en Zon in Kreeft.
Tijdens deze Volle Maan kunnen er veel gekwetste gevoelens naar boven komen. De Kreeft, waar de Zon in staat, is gevoelig, sfeergevoelig, maar ook snel gekwetst, als zijn of haar goede bedoelingen niet begrepen worden. De Maan, die jouw emoties en behoefte aan veiligheid aangeeft, staat in Steenbok. De Steenbok kan wat afstandelijk overkomen. Is nl. ambitieus en een harde, serieuze werker en erg carrière gericht. Steenbok geeft ook jouw ouders aan en met name jouw vader. De Kreeft geeft het moederlijke zorgzame deel aan. Het kan dus zijn dat in jouw jeugd er een bepaalde afstand was met een van jouw ouders. Misschien was jouw vader of moeder veel met zijn/haar carrière bezig en had weinig tijd of aandacht voor jou. Of vonden ze het belangrijk, dat jij ook veel zou bereiken in jouw leven, maar jouw behoeftes anders waren en jij meer een andere benaderingswijze nodig had.
De Kreeft kan vast willen houden aan het verleden en vast willen houden aan het gezinsleven. Als er een afstand is ontstaan met andere leden van het gezin, kan je je diep gekwetst en eenzaam voelen.

Eenzaam voelen en schuldgevoel
Een van jouw ouders kan vaak ongeduldig of driftig zijn geweest en was er veel ruzie binnen het gezin (invloed van Mars). Je kunt je niet begrepen hebben gevoeld en weinig warmte of steun hebben ervaren in jouw jeugd. Er kunnen sombere gevoelens naar boven komen en gevoelens van eenzaamheid. Ook schuldgevoelens kan je nu ervaren, als je dacht dat het aan jou lag en jij niet aan de verwachtingen van jouw ouders voldeed. Misschien ben jij zelf te streng, killig en emotioneel wat afstandelijk geweest als opvoeder of als partner in jouw relatie, waardoor het contact stroef verliep. Deze gevoelens worden versterkt, doordat Saturnus, de heerser van Steenbok, samen staat met de Volle Maan.

Ook in relaties kan er een conflict ontstaan. Misschien is er een emotionele of fysieke afstand ontstaan tussen jou en jouw partner, omdat een of beiden het moeilijk vindt om zich kwetsbaar op te stellen. Door hard te werken kan ook jij weinig tijd hebben voor jouw gezin of weinig tijd voor jezelf. Ook kan je het hebben van een gezin missen.
Je hebt er nu behoefte aan om je naar binnen te richten en even aandacht te besteden aan wat er van binnen bij jou speelt. Sommige mensen kunnen nu ook het gevoel hebben een gezin te willen of carrière te maken, voordat het te laat is. Er kunnen dan gevoelens naar boven komen, zoals bv. een angst dat je er straks misschien te oud voor bent of de angst dat er niet voldoende geld is en dat je nu zuinig moet zijn. Door de sterke uitwerking van Saturnus speelt “tijd” of “tijdsdruk” een grote rol. Van Saturnus gaat vaak een remmende werking uit. Je wordt als het ware even afgeremd, om aandacht te kunnen besteden aan wat er diep van binnen bij jou gaande is. Ook pessimistische gedachten en het zien van veel obstakels, kan jou afremmen in het geven van een vorm van jouw leven en werken aan een carrière.

Karma
Saturnus heeft ook betrekking op karma en er kunnen nog gevoelens van eenzaamheid, pessimisme of depressie naar de oppervlakte komen, die uit vorige levens zijn. Deze emoties kunnen geraakt worden door gebeurtenissen in het nu. Gevoelens van onveilig voelen kunnen ook een oorzaak in vorige levens hebben. Aan veel karmische situaties komt nu een einde.

Tijd voor zelfreflectie
Doordat er veel planeten retrograde lopen of nog gaan lopen is het tijd voor zelfreflectie. Helen van emoties en onderzoeken wat jij verder wilt en welke vorm jij wilt geven het leven, met betrekking tot het hebben van tijd voor jezelf, je gezin, jouw werk en jouw liefdesleven, kunnen nu jouw aandacht vragen. Deze periode is een voorbereiding, voor een nieuw begin, beginnende bij het Egyptische Nieuwjaar op 26 juli. Dan begint er weer een nieuwe fase.

Mars, de oorlogsplaneet, retrograde.
Een van de planeten, die retrograde is gaan lopen (26 juni) is Mars. Daardoor kan je nu wat moeilijker in actie komen. Misschien is het nu vakantietijd en heb je ook even helemaal geen zin om te werken. Het bereiken van je doel lijkt nu even moeizaam te gaan. Je komt er wel, maar waarschijnlijk bereik je jouw doel via een omweg.
Mars is ook een oorlogsplaneet en er kan een competitiestrijd ontstaan of ruzies met iemand, waar je boos op bent. Veel boosheid kan naar boven komen, maar is soms moeilijk om direct te uiten. Dan kan deze boosheid er op een andere manier uit komen en kan jij bv. snel geïrriteerd zijn.
De ruzies kunnen ervoor zorgen dat er voor lange tijd afstand kan ontstaan en dat je zelfs banden wilt verbreken. Dit kan ook in de werkrelaties het geval zijn.

Volle Maan vierkant Cheiron
Cheiron, in de mythologie de onsterfelijke gewonde genezer, geeft aan waar zich nog gewonde delen van jouzelf bevinden. Ze geven door gebeurtenissen in het nu en waarbij je veel emoties kunt ervaren, precies aan waar er nog heling plaats mag vinden.
Je krijgt dan ook in deze periode de ruimte om aan je eigen transformatieproces te werken en daarbij een therapievorm zoeken, die bij jou het beste past.

Tweelingzielen.
Voor tweelingzielen is de periode rond de volle maan vaak een heftige periode waarin er veel veranderingen plaatsvinden. Je kunt sterke emoties en gedachten van je tweelingziel opvangen, doordat jouw chakra’s meer open staan en de verbinding tussen tweelingzielen sterker is rond de volle maan. En dit kan soms ook heel vermoeiend zijn. De behoefte tussen tweelingzielen ligt in het zoeken van huiselijkheid, gezelligheid en een warm gezin. En het kan zijn dat jij of jouw twin ervoor kiest om bij zijn/haar gezin te blijven of net een gezin start met een soulmate. Of dat jouw twin afstand neemt van jullie gezinsleven. Ook kunnen er de afgelopen tijd veel ruzies geweest zijn tussen jou en je twin, waardoor er afstand is ontstaan. Door de invloed van Saturnus kunnen er kille uitspraken gedaan worden naar elkaar en besloten worden nooit meer contact met elkaar op te nemen. Hierbij kunnen veel gekwetste gevoelens een rol spelen en je kunt je deuren willen sluiten voor de ander. Boosheid en verdriet kunnen naar boven komen en je kunt je eenzaam voelen. Er wordt geprobeerd om gevoelens weg te drukken en je kunt een afstandelijke houding aannemen richting jouw twin, terwijl je diep van binnen verlangt naar de gezelligheid en warmte van hoe het ooit was. Je kunt dan ook plots foto’s van jullie van vroeger tegenkomen, die veel emoties bij je kunnen losmaken. Je zult ook merken dat je de verbinding/emoties/gedachten van je twin steeds blijft voelen, waardoor je het gevoel kunt hebben niet helemaal los te kunnen komen van de ander. Ook kan je veel tekens, zoals zijn/haar naam, geboortedatum, liedjes enz. krijgen van je twin in de periodes dat jullie elkaar niet zien.
De onbewuste emoties die getriggerd worden, kunnen te maken hebben met een stukje oud zeer vanuit jouw opvoeding en de rol die jouw ouders hierin hebben gehad. Je kunt dan ook serieus hier aandacht aan willen besteden, omdat je voelt dat je niet vooruit komt wanneer deze emoties, gevoelens en gedachten niet erkent worden door jouzelf.
De afstand die ontstaat tussen twins geeft jou de ruimte om aan jouw eigen transformatieproces te werken en heeft als doel om wat oude karmische zaken met anderen af te ronden.

Wil je meedoen met onze webinar: lezing/meditatie/afstandshealing over deze Volle Maan op 28 juni? Dan kan je je online aanmelden via
https://events.genndi.com/register/169105139238464676/f0d0f0d1fe
of via onze website www.healingcentrumisis.com/evenementen.

Als je voor een eerste keer meedoet, lees dan ook de begeleidende tekst bovenaan onze evenementen-pagina goed door op onze website.
Deze healing werkt ook positief door op jouw tweelingziel, als die in jouw leven is. Deze webinar vindt plaats op dinsdag 28 juni 2018 van 20.00 uur tot 20.45uur. De webinar is tot 24uur erna terug te luisteren. De kosten zijn €15,00.
De lichtwezens van Sirius zullen ook aanwezig zijn bij de afstandshealing om je voor te bereiden op de nieuwe fase van het Egyptische Nieuwjaar en de Leeuwenpoort op 8-8.

Wegens onze verhuizing naar Spanje hebben de webinars om een kleine aanpassing gevraagd. We zenden enkel geluid uit, omdat in dit prachtige buitengebied de internetconnectie niet sterk genoeg is om een uur lang een stabiel beeld en geluid uit te zenden. Dit betekent echter wel dat de webinars vanaf nu beter geluid hebben en jullie dieper in meditatie kunnen. Ook wijzelf kunnen dieper in meditatie gaan om een krachtige healing weg te zetten voor alle deelnemers.

Fijne zomer,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com.