Jupiter van Weegschaal naar Schorpioen 10-10-2017

Jupiter is op deze dag van het teken Weegschaal naar het teken Schorpioen gegaan en blijft ruim een jaar in hetzelfde teken lopen. Jupiter is de heerser van de Boogschutter en is de planeet die aangeeft hoe jij o.a. een (geestelijke) groei doormaakt, je kunt ontplooien en je horizon wil verbreden en dat is doorgaans door studeren, filosoferen en reizen. Boogschutters zijn vaak (spirituele) leraren en hebben vaak veel met het buitenland te doen, omdat ze graag reizen.
Verder zijn ze enthousiast, optimistisch, hoopvol, hebben vertrouwen, eerlijk, toekomstgericht en sportief. Als ze doorslaan, kunnen ze ook overdrijven, tactloos, betweterig zijn en anderen te veel willen overtuigen van hun visie.
Jupiter speelt vaak een grote rol in het leven van Lichtwerkers. Velen van jullie hebben als ziel besloten deze opstijging van de energie van de aarde (ascensie) mee te maken. Deze opstijging is sinds 21 december 2012 in een versnelling gekomen. En velen van jullie gaan door soms moeilijke transformerende processen. Door het opschonen van oude blokkades, opgeslagen in jouw onderbewustzijn, worden de niet actieve DNA-strengen geactiveerd. Jouw lichtlichaam wordt steeds groter, evenals jouw helende vermogens en kan je meer in verbinding komen met kennis uit andere dimensies. De stand van Jupiter stimuleert dus de zelfgenezende kracht van de mens. Door jezelf te helen, heb jij een steeds helender effect op anderen.

Jupiter in Weegschaal
Het zoeken naar wat voor jou de waarheid is, jouw geloofsovertuiging is, kan in het teken Weegschaal een groei hebben doorgemaakt, d.m.v. relaties en dat kunnen vriendschappen zijn, collega’s, liefdesrelaties enz. Door o.a. met hen te filosoferen, samen te werken en het delen van kennis van hetgeen jij geleerd en ervaren hebt in de afgelopen periode. Misschien heb jij tijdens een reis of in het buitenland nieuwe mensen leren kennen, die jouw weer enthousiast hebben gemaakt en nieuwe ideeën hebben gebracht voor jouw toekomst en onderneming. Je bent je er bewuster van geworden, wat jij graag zou willen voor jouw verdere toekomst.

Jupiter in Schorpioen
Het komende jaar wordt Jupiter gekleurd door de Schorpioen. De Schorpioen is introverter dan de Weegschaal en kan de vaak intens beleefde gevoelens verborgen houden. Jupiter in Schorpioen betekent dat jij je meer naar binnen gaat keren en onderzoek wilt doen naar hetgeen nog opgeslagen ligt in jouw onderbewustzijn. Wat nog verborgen ligt in jezelf wil een uitweg krijgen om genezen te worden.
Je zult misschien wel gemerkt hebben, dat jouw toekomstplannen nog geen volledige voortgang kunnen hebben, dat je jouw praktijk of onderneming niet verder kunt uitbreiden of dat jij geen verdere groei door kunt maken, doordat er op onbewust niveau nog issues zijn, die eerst jouw aandacht vragen. En deze issues kunnen te maken hebben met boosheid en angsten door (seksueel)geweld, criminaliteit, machtsmisbruik, onderdrukking, overlijden van een geliefd persoon, negatieve ervaringen in een sekte of kerkgemeenschap. Je kan ook last hebben van iemand, die jaloers of boos is op jou en wraak heeft willen nemen en dat kan bv. doordat iemand jou zwart heeft willen maken of zelfs door gebruik van zwarte magie.
Het kan zijn dat jij deze emoties lange tijd hebt onderdrukt en dat jij dit deed door o.a. overdreven veel sporten, te veel eten, te veel uitgaan of door te “vluchten” door te gaan reizen. Het hebben van bv. gewichtsproblemen of het hebben van een ziekte waarbij degeneratie van de cellen optreedt ( bv. kanker, auto-immuunziekte), psychische problemen of woede-uitbarstingen, kunnen een teken zijn dat er nog een onderliggend probleem is. Mocht je voor jezelf willen onderzoeken waar jouw lichamelijke klachten mee verband kunnen houden, kan je jouw antwoorden wellicht vinden in het boek “De sleutel tot zelf-bevrijding” van Christiane Beerlandt.

Tweelingzielen
Ook tweelingzielen kunnen elkaar confronteren met bovengenoemde problemen en gaan door hun onvoorwaardelijke liefde een helend effect hebben op elkaar en samen een groei doormaken. Vaak heeft een van de twee al veel groei doorgemaakt en veel issues in zichzelf opgelost. Hierdoor kan hij/zij de andere tweelingziel helpen, naar de diepere oorzaken te gaan kijken van hun eventuele problemen. Tweelingzielen worden steeds naar elkaar toegetrokken, maar als er nog te veel verdriet, boosheid of angst is, kunnen ze elkaar weer afstoten. Hun groei en samenkomen gaat daardoor in fases. Ook door het meer diepgang vinden in seksualiteit (schorpioen), kunnen tweelingzielen helend werken op eventuele seksuele problemen.

Er kunnen het komende jaar veel gebeurtenissen zijn in jouw leven, waardoor jij geraakt kunt worden en waardoor er onbewuste en misschien nog verborgen zaken aan het licht kunnen komen. Telkens als Jupiter een aspect maakt met een andere planeet of met een planeet in jouw geboortehoroscoop, wordt er een transformatie in gang gezet en kan jij een groei doormaken. Ook interessant om eens te kijken welk huis het teken Schorpioen heeft in jouw geboortehoroscoop. Door dat huis loopt Jupiter en op dat gebied ga jij een groei doormaken.
Jupiter vraagt om eerlijkheid en vraagt om eerlijk te kijken naar hetgeen nog diep in jou verborgen ligt. Dit kan dus een heel leerzaam jaar worden.

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com