Laatst gechannelde bericht

JUPITER NAAR STEENBOK 02-12-2019 

Op 2 december gaat Jupiter van teken veranderen en gaat van het optimistische teken Boogschutter naar de serieuze Steenbok. In dit teken blijft hij ruim een jaar. Jupiter is de planeet van o.a. geluk, optimisme, avontuur, expansie, toekomst, filosoferen, religie, studie, genezing, gezondheid en overvloed en is de heerser van de Boogschutter.
Met Jupiter in Boogschutter kan jij een spirituele groei hebben doorgemaakt. Je kunt bezig zijn geweest met een opleiding of een (spirituele) reis hebben gemaakt. Je kunt aandacht hebben besteed aan gezondheidsproblemen, zoals het aanpakken van overgewicht. Je kunt je onrustig hebben gevoeld, te veel hooi op je vork hebben genomen, te optimistisch zijn geweest, waardoor je een stapje terug hebt moeten doen. Misschien ben je een liefde tegengekomen in het buitenland of heb je aan gezinsuitbreiding gedacht. Je voelde je waarschijnlijk zorgeloos en optimistisch over jouw toekomst. Maar nu Jupiter naar Steenbok gaat, gaat deze geluksplaneet een andere uitwerking krijgen, wordt het tijd om serieuze plannen te maken en een vorm te gaan geven aan jouw maatschappelijke carrière. Daarbij ga je veel onzekerheid, perfectionisme, negatieve gedachten en destructief gedrag loslaten. Dit is belangrijk voor jouw toekomst. Het is tijd voor veranderingen!

PLUTO-SATURNUS-JUPITER
Er lopen bovendien 3 planeten in Steenbok, nl. Pluto, Saturnus en Jupiter, die met elkaar gaan samenwerken. Ze gaan nl. verschillende keren in 2020 een samenstand vormen. Dit zorgt voor veel veranderingen en omwentelingen in de maatschappij. Wetten en regels vragen om aangepast te worden en er wordt gevraagd naar rechtvaardigheid en transparantie. Jupiter zal dus een groot deel van 2020 een belangrijke rol gaan spelen.

MAATSCHAPPIJ
In de politiek kunnen er nieuwe leiders opstaan. En er kan van hen worden gevraagd om wijzere beslissingen te nemen over wetten en regelgevingen. Politici zullen meer keuzes moeten gaan maken voor behoud van natuur, meer rekening moeten houden met klimaatveranderingen enz.
En omdat we de Pluto-Saturnus samenstand in januari bijna naderen, kan het zijn dat er eerst een destructieve uitwerking zal komen op dit gebied, voordat er “wijzere” beslissingen genomen gaan worden. Het kan zelfs zijn dat er een herstructurering nodig is in onze politieke hiërarchie, om tot verbetering in de maatschappij te komen.
Instanties kunnen de kwaliteit van hun werk verbeteren door de kennis en strategieën vanuit andere landen toe te passen. Zij kunnen zich verdiepen in studies die uitgevoerd zijn in andere landen en onderzoeken of dat een positief effect zal hebben binnen hun eigen instellingen.
Ook spirituele leiders kunnen een belangrijke rol spelen voor het verruimen van het bewustzijn van een grote groep mensen. En dit kan een positief effect hebben op de manier waarop we in het leven staan.

WERKGEBIED
Op werkgebied kun je hard willen werken om jouw doelen te behalen. Je kunt door studie en het delen van kennis met anderen, nieuwe ideeën krijgen over hoe jij jouw ideeën vorm kunt gaan geven en daarbij ook jouw financiën beter op orde kunt krijgen. Misschien wil je een reis maken om nieuwe inzichten te krijgen voor werkzaamheden, die je in het buitenland wilt gaan uitvoeren. Of ga je een cursus doen, maar moet je ook rekening houden met je financiën. Door zelfstudie kan je geld besparen. Je laat je dus niet snel uit het veld slaan, als je even geen uitweg ziet of de toekomst somber inziet, want je weet allerlei creatieve oplossingen te bedenken. Let er daarbij wel op, om niet teveel hooi op je vork te nemen en het is goed om te kijken wat je aankan. Deel ook goed je tijd in met een goed tijdsschema, om te voorkomen dat je aan teveel doelen tegelijk wilt werken.

ZELFONTPLOOIING
Je kunt tegen negatieve gedachten en onzekerheden aanlopen. Je kunt bijv. last hebben van veel pessimistische gedachten, zoals: “ik kan het toch niet”, “ dit is niet voor mij weggelegd”, “ik heb nooit het geld om om mijn dromen waar te maken”, “ik kom toch nooit de juiste partner tegen!” enz. Deze gedachten kunnen te maken hebben met denkpatronen van jouw ouders. Of door traumatische ervaringen uit vorige levens. En hier kan je verder onderzoek naar willen doen en heling voor willen zoeken. Je wilt je niet meer laten belemmeren door deze negatieve gedachten. Vooral schuldgevoelens, angst en verdriet kunnen jouw aandacht gaan vragen.
Door een spirituele zoektocht kan je inzichten krijgen in hoe jij in elkaar zit en wat er geheeld mag worden. Je kunt hier hard mee aan de slag gaan, zodat je los kan komen van oude karmische stukken en een nieuw, positief hoofdstuk in jouw leven kunt beginnen. En je kunt je ook beseffen dat je wat minder streng hoeft te zijn voor jezelf en het leven met meer humor mag benaderen.

GEZONDHEID
Onder de invloed van Jupiter kunnen we genezing gaan zoeken voor gezondheidsproblemen. En misschien wil je ook wat aan je eventuele overgewicht gaan doen. Je kunt via voeding en geneeskrachtige kruiden/oliën e.d. lichamelijke kwalen willen oplossen. Maar ook genezing zoeken voor gewrichtsproblemen, problemen met het bottenstelsel of gebit.

RELATIES
Nieuwe relaties kunnen op ons pad komen, maar ook kan het zijn dat je meerdere liefdes in je leven hebt. En wordt hiermee nog veel karma uitgewerkt. Je kunt dan ook regelmatig afstand willen nemen van jouw liefde(s) om emoties voor jezelf te verwerken. Of ben je afstandelijk naar je huidige partner, omdat je hart bij iemand anders ligt.
Wanneer er conflicten ontstaan, kan het zijn dat de een de ander betweterig vindt, overdrijft, kil of streng is. Vervolgens kan er afstand genomen worden van elkaar.
Bij Jupiter hoort ook zwangerschap en gezinsuitbreiding. Misschien wil je graag zwanger worden, maar zit er een remmende werking op vanwege vruchtbaarheidsproblemen, een afwezige partner of wil je liever een kind alleen op de wereld zetten.

Fijne dag,

Karin en Danique
Healingcentrum Isis