Mars retrograde 26-06-2018; pas op de plaats

Mars gaat op deze dag vanaf de aarde gezien achteruit lopen. Mars kan dan zijn werking niet voluit doen en keert zijn energie meer naar binnen. Mars loopt door het teken Waterman.
Dit retrograde lopen doet hij niet vaak; een keer in de twee jaar. Deze planeet, die heerser is van de Ram, loopt retrograde tot 27 augustus. Half augustus komt Mars in het teken Steenbok.

Mars, de oorlogsplaneet, geeft jouw de moed en durf, waardoor jij initiatief durft te tonen en de leiding wilt nemen en zelfs impulsief kunt handelen. Mars kan jou ongeduldig maken, strijdlustig, snel geïrriteerd en zelfs agressief. Door Mars ga jij makkelijk een competitiestrijd aan met iemand. En ben je enthousiast en probeer je anderen mee te krijgen om jouw ideeën uit te voeren. Oorlog, seksualiteit en sport horen ook bij Mars.

Door het retrograde lopen van Mars, kan je nu wat moeilijker in actie komen en dit kan frustrerend werken. Je kunt wat ongeduldiger zijn en sneller geïrriteerd dan anders. Ook kan je het moeilijk vinden om voor jezelf op te komen. Of houd jij je boosheid/irritaties/ongenoegen te veel in.
Je kunt nu wat moeilijker een motivatie vinden en je ervaart dat je wat minder daadkracht hebt om verder te gaan. Alles gaat wat langzamer. Daardoor kan je even stil staan bij acties in het verleden. Of even stil staan bij waar je nu mee bezig bent. Ben je de juiste dingen aan het doen?
Je kunt spijt hebben van impulsieve acties, beslissingen die je te snel hebt gemaakt, waardoor je het gevoel hebt dat je nu een omweg neemt om tot jouw doel te komen. Je kunt even stil staan bij de consequenties van jouw handelen. En of jij nog steeds jouw hart volgt. Mars in Waterman kan jou idealistisch maken en begaan met de minderbedeelden in de samenleving. Misschien wil je meer tijd besteden aan jouw ideaal en je eigen weg hierin volgen.
Het kan zijn dat je mensen bent verloren, door impulsieve uitspraken, die je hebt gedaan of door ruzies. Misschien werd je te snel boos en had niet het geduld om naar anderen te luisteren.
Je kunt te hard hebben gewerkt en te veel onder stress hebben geleefd, zeker als er een competitiestrijd was met iemand anders. Of een strijd met jezelf, om veel te willen bereiken.
Mars heeft ook betrekking op seksualiteit. Je kunt het gevoel hebben, de verkeerde seksuele partner gekozen te hebben, seksuele frustratie ervaren of weinig seksdrive hebben.
Als Mars voor een korte tijd in Steenbok terecht komt, kan jouw carrière zelfs even in het slob komen. Misschien is er teveel concurrentie? En kan het zijn dat je voor ander werk gaat kiezen.

Venus-Mars
Venus en Mars staan recht tegenover elkaar en dit kan voor een breuk in relaties zorgen. Het kan zijn dat door de Waterman-invloed je meer behoefte hebt aan vrijheid in relaties of liever op jezelf bent. De relatie met jezelf kan meer prioriteit hebben dan de relatie met iemand anders. En het kan zelfs zijn dat jij momenteel geen behoefte voelt om je seksueel te verbinden met maar één partner.
Je kunt ook in de war kunt zijn over of je nu op mannen of op vrouwen valt. Of jij jezelf met momenten meer mannelijk of meer vrouwelijk kunt voelen dan anders. Maar over het algemeen zal Mars nu jouw mannelijke eigenschappen versterken.
Je kunt je energie willen richten op een ideaal wat jij voor ogen hebt en dat seksualiteit en het hebben van een vaste relatie nu niet zo belangrijk is, maar dat jij je liever wilt richten op samenwerken met andere mensen en naar een alternatieve levenswijze zoekt.

Mars-Noordelijke Maansknoop
Ook staat Mars recht tegenover de Noordelijke Maansknoop, die je lotsbestemming aangeeft. Het kan zijn, dat jij dacht te weten wat je wilde in jouw leven, maar dat jouw lotsbestemming nu even niet meer zo duidelijk is. En wil je gaan ontdekken, welke richting jij op wilt gaan.

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com