Mercurius Retrograde 5-3-2019 Tijd voor introspectie!

Op 5 maart gaat Mercurius, een dag voor de Nieuwe Maan, retrograde lopen in het dromerige teken Vissen. De Nieuwe Maan staat ook in Vissen, waardoor de Vissen-invloed sterk wordt. Dit retrograde lopen doet deze planeet van de communicatie, denken, verkeer en handel tot 28 maart.

Wanneer deze planeet retrograde loopt, wordt de uitwerking hiervan actief in ons innerlijke wereld. En kan in onze uiterlijke wereld een remmende werking geven. Het is een periode van introspectie.
Dit betekent dat je veel nadenkt en in je hoofd kunt zitten, afspraken niet door gaan of vertraging oplopen, je je administratie eens op orde wilt brengen, kasten wilt opruimen, oude klusjes af wilt maken, mobiele telefoons of computers (bijna) kapot gaan en grote aankopen niet direct door kunnen gaan. Vertraging is mogelijk in het verkeer. Veel van jouw plannen kunnen dus vertraging oplopen of niet doorgaan. En je kunt ook veel piekeren en in extreme gevallen er slapeloze nachten van hebben!

Mercurius in Vissen
Vissen is een gevoelig teken, waarin grenzen niet altijd duidelijk zijn. Vissen-mensen voelen veel aan van anderen, hebben een groot invoelend vermogen. Dat is vaak een reden, waarom ze de neiging hebben, om zich terug te trekken uit het leven. Hun innerlijke leven is fantasierijk, wat ze uitstekend kunnen uiten in creativiteit. Ze hebben ook de neiging om zich op te offeren voor anderen, omdat ze graag dienstbaar willen zijn.

Tijdens de Mercurius-retrogradeperiode kan je tot inzichten komen en kunnen je dingen duidelijk worden. Misschien heb je te veel in een illusie geleefd en te veel een roze bril opgehad.
Je kunt je nu wat meer terug trekken, contacten even op een laag pitje zetten en denk je meer na over miscommunicatie uit jouw verleden. Schuldgevoel kan naar boven komen, als je iemand bedrogen of misleid hebt. Je kunt spijt hebben over roddels of kritiek, die je geuit hebt en die niet terecht waren.
Nieuwe waarheden kunnen ontstaan en je kunt bv. inzien, dat je beter je grenzen had moet aangeven en beter voor jezelf op had moeten komen in contact met anderen.
Je kunt even het contact willen verbreken, als je merkt dat iemand jou bedrogen heeft, verslaafd is, te veel in een fantasiewereld leeft, te veel in een slachtofferrol blijft hangen of onder invloed is van een spiritueel leider.
En bij het tekenen van contracten wil je nu geen overhaaste beslissingen nemen en in contact blijven met jouw intuïtie. Even nadenken of dat je dit contract wel echt wilt. En of jouw zakelijke plannen wel te realiseren zijn.

Mercurius en Cheiron
Cheiron, de planeet van de gewonde genezer, staat dicht bij Mercurius. Hierdoor kan je genezing gaan zoeken voor trauma’s uit jouw verleden.
Als jij een illusie armer bent geworden, doordat jij in de realiteit bent gekomen, inziet dat jij misleid bent of jezelf hebt misleid, kunnen depressieve gevoelens de kop op steken. Eenzaamheid of het gevoel dat je gevangen zit in een situatie en even geen uitweg meer weet kunnen sterker worden. Maar ook kan je boos worden over deze situaties.
Je kunt voelen, dat het nu niet de tijd is om actie te ondernemen en jouw hart te gaan volgen. En dat je eerst eens therapie wilt gaan volgen, om te gaan kijken waar vluchtgedrag en depressieve gevoelens vandaan komen. Of wil je iets gaan doen aan een verslaving, voordat je weer verder kunt.

Tweelingzielen
Ook tweelingzielen kunnen misleidend gedrag vertonen, richting elkaar. Maar toch kan je intuïtief aanvoelen, dat de werkelijkheid anders is. En hier kan je boos over zijn.
Je kunt een droom krijgen of een bericht of ander teken van je tweelingziel, rond deze dag. En deze boodschap kan een verborgen boodschap zijn via bv social media of ook een beetje mysterieus zijn! Vissen is nl een mysterieus teken!

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com.