Nieuwe maan in Boogschutter 18-12-2017 Nieuwe plannen voor de toekomst

De Nieuwe Maan is een mooie tijd om nieuwe projecten te starten. Het begin van een nieuwe fase. De Maan staat nu tussen de aarde en de Zon in en is dan nauwelijks te zien. We zien alleen de schaduwzijde van de Maan. De Zon en de Maan staan samen in Boogschutter.
De Boogschutter-eigenschappen zijn enthousiasme, optimisme, avontuurlijk, toekomstgericht, expansie, filosofisch, reislustig en leergierig. Boogschutters hebben veel interesse in andere culturen en religies. Ze hebben wel de neiging om te overdrijven en anderen te veel willen overtuigen van hun visie.
Het kan zijn dat je tijdens deze Nieuwe Maan voor jezelf nieuw doelen wilt stellen, om weer enthousiast te worden over jouw toekomst en wilt gaan werken aan vernieuwing in jouw leven. En doordat de Boogschutter snel enthousiast is, wil je het liefst een nieuwe weg inslaan, nieuwe projecten starten en nieuwe toekomstplannen maken. Plannen om naar het buitenland te gaan? Een vakantie boeken, een nieuwe studie beginnen, uitbreiding van je werkzaamheden, creatief bezig zijn? Je hebt er behoefte aan om je horizon uit te breiden. Door de aspecten met Uranus en Saturnus kan deze Nieuwe Maan je een dubbel gevoel geven; aan de ene kant kan je veel inspiratie hebben voor nieuwe ideeën en hoopvol zijn over een nieuwe toekomst, maar aan de andere kant kan je je ook beperkt en pessimistisch voelen over de uitvoering hiervan.

Uranus
Uranus maakt een mooi aspect met de Nieuwe Maan en brengt vernieuwing. Daardoor kan je nieuwe ideeën en plotselinge ingevingen krijgen. En deze nieuwe ideeën kunnen je weer enthousiast en hoopvol maken over jouw toekomst. Je hebt weer een doel voor ogen. Je wilt je gaan richten op nieuwe mogelijkheden en een nieuwe groei doormaken. De behoefte aan vrijheid kan groot zijn. Voor jou kan jouw individuele ontwikkeling belangrijk zijn en het zoeken naar jouw eigen weg. Uranus kan je ook gespannen maken en onrustig. Je hebt het gevoel dat er een doorbraak moet komen. Je leven kan zomaar een plotselinge nieuwe wending krijgen.
Doordat Mercurius retrograde loopt ben je misschien veel aan het nadenken over hoe je het anders zou willen en kan je spijt hebben van keuzes uit het verleden. Misschien wil je het anders gaan doen, op een nieuwe manier, omdat veel oude patronen niet meer werken. Wat zou jij willen voor jouw toekomst en hoe kan je een verandering brengen in jouw situatie? Astrologie en psychologie kunnen ook helpen jou meer inzichten te geven, evenals schrijven kan meer duidelijkheid geven.
Door de astroide Pallas, die samen staat met de Nieuwe Maan, kan jij creatieve oplossingen bedenken voor de eventuele obstakels, die er op jouw pad liggen. En een stategisch plan bedenken, hoe jij jouw doel gaat bereiken. Pallas is genoemd naar de Griekse oorlogsgodin Pallas Athene. Zij is een wijze vrouw en zij zal er ook voor zorgen, dat je begripvol met situaties om kunt gaan.

Saturnus en de nieuwe maan
Saturnus staat samen met de Nieuwe Maan en Saturnus kan je serieuzer maken, maar kan ook een remmende werking hebben. Je kunt het gevoel hebben dat jouw nieuwe toekomstplannen nog niet direct gaan lukken. Er zijn misschien situaties die eerst nog jouw aandacht nodig hebben. Dat kunnen ouders of kinderen zijn, waar jij nog de zorg voor hebt. Je kunt nu nog niet voldoende tijd of geld hebben, om jouw nieuwe plannen uit te voeren of dat er gezondheidsproblemen in de weg staan. Pessimistische gedachten, te weinig zelfvertrouwen en veel beren op de weg zien, kunnen je ook remmen. Mocht je het gevoel hebben, dat je te weinig aan jezelf toekomt, om bijvoorbeeld creatief bezig te zijn, kan je dat opstandig maken.
Bovendien gaat Saturnus op 20 december van teken veranderen en gaat van Boogschutter naar Steenbok. Dit brengt een verandering in de energie en is er een einde gekomen aan veel karmische relaties en situaties. Er start weer een nieuwe fase in je leven, waarin je je meer gaat richten op je werk en de zorg voor familie centraal staat.

Tweelingzielen
Voor tweelingzielen heeft de nieuwe maan ook een sterke uitwerking. Door de invloed van de nieuwe maan kan jij je tweelingziel sterk op afstand voelen. Voor de tweelingzielen die nog niet bij elkaar zijn, kan deze Nieuwe Maan betekenen, dat er een einde gaat komen aan een karmische situatie en/of relatie. Je zou misschien graag meer contact willen met je tweelingziel, maar daar kan nog een beperkende werking op zitten. Je kunt het erg belangrijk vinden, dat dit contact gebaseerd is op gelijkwaardigheid en wederzijds respect voor elkaar. Het kan zijn dat er nog veel gewerkt mag worden aan open en eerlijke communicatie tussen jou en je tweelingziel.
Verder kan je door ingevingen, tekens van jouw “Hogere leiding” over jouw twin en door plotselinge wendingen m.b.t. de situatie van jouw twin, je heel optimistisch voelen en de toekomst met hem of haar weer rooskleuriger zien. Je kan ook nieuwe plannen willen bedenken, waarbij jij je tweelingziel in zou willen betrekken en wat voor jullie beiden tot verdieping kan leiden op geestelijk en emotioneel gebied. Echter is er momenteel nog een remmende werking bezig in jullie leven, die ervoor zorgt dat jullie proces van samenkomen en samensmelten niet te snel verloopt. Veel tweelingzielen verlangen naar een doorbraak en een vernieuwing in hun leven en gaan op 1 januari een nieuwe start maken.

Tijdens deze Nieuwe Maan ga je je beseffen, dat dingen anders moeten en veel Lichtwerkers zoeken naar nieuwe manieren van samenleven. Oude vormen en structuren werken voor hen nl. niet meer. Doordat hun lichtlichaam aan het veranderen is, kunnen zij het koude en donkere weer als een beperking ervaren en hebben meer behoefte aan een warmer en lichter klimaat. En veel Lichtwerkers maken dan ook plannen, om in de toekomst naar het buitenland te gaan.

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com.