Nieuwe Maan in Ram 16-4-2018: Een spannend nieuw begin!

De Zon en de Maan staan samen in het teken Ram. Een Nieuwe Maan kondigt een begin aan van een nieuwe fase van je leven en is een mooie tijd om iets nieuws te starten. Ram is bovendien het eerste teken van de dierenriem en is nu dus de eerste Nieuwe Maan van het nieuwe Astrologische jaar. Een speciaal nieuw begin, versterkt doordat ook Uranus en Eris dicht bij de Nieuwe Maan staan. Uranus wil graag vernieuwing en vrijheid en dat kan je doen besluiten om je leven een totaal andere wending te geven. Een vierkant met Pluto zorgt voor innerlijke transformaties en het loslaten van angsten en boosheid. Intense gevoelens uit jouw onderbewustzijn kunnen naar boven komen. Het einde van iets kan tevens een nieuw begin zijn. Deze Nieuwe Maan kan met veel veranderingen en spanningen gepaard gaan.

Lente, enthousiasme en vol nieuwe ideeën
De lente is aangebroken en dan krijg je weer meer energie, zin om actief bezig te zijn en bv. sportieve activiteiten te gaan ondernemen. Je kunt dus veel nieuwe projecten en ideeën hebben en deze gaan uitvoeren. De Ram-invloed kan je in actie doen komen, vol enthousiasme en zelfvertrouwen en soms impulsief. Je krijgt meer behoefte aan uitdaging en avontuur. Dan wil je de leiding nemen, de kar trekken en anderen stimuleren hetzelfde te doen. Een Ram wil graag winnen, de beste zijn en gaat makkelijk een concurrentiestrijd aan. Zijn minder sterke kant is ongeduld, het hebben van een kort lontje en niet altijd rekening houden met anderen. Ze willen graag hun zin doordrijven.

Uranus/Eris samen met de Nieuwe Maan
Uranus in Ram geeft jou een sterke drang naar vrijheid en individuele ontwikkeling. Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je in een sleur zit en daaruit wilt breken en jouw drang naar onafhankelijkheid is groot. Leven volgens jouw ideaal gaat sterker worden, wat anderen daar ook van vinden. Je kunt plotseling het roer willen omgooien en er kunnen plotselinge wendingen komen in jouw leven. Uranus maakt dat je je eigen, unieke weg wilt gaan, in opstand wilt komen en los wilt breken van wat er van je wordt verwacht. Jouw ongedurigheid kan conflicten veroorzaken; Eris kan tweedeling veroorzaken. Hierdoor kan jij plots loskomen van een vriendschaps-, liefdes-, familie-, of werkrelatie en een andere weg inslaan. Uranus kan onvoorspelbaar en grillig werken en plotselinge ideeën, nieuwe inzichten en ingevingen komen tot je, want jouw intuïtie is sterk. Veel nieuwe ideeën voor jouw toekomst.
Nieuwe revolutionaire uitvindingen kunnen worden gedaan, nieuwe technologieën op het gebied van bv. auto’s en luchtvaart door de invloed van Uranus. En dat is dringend nodig voor onze “nieuwe” maatschappij.

Beperkt voelen
Maar doordat Saturnus retrograde gaat lopen op 18-4, kan je je geremd of beperkt voelen in het uitvoeren van al je nieuwe toekomstplannen. Saturnus is al bezig met zijn vertraging. En dat kan letterlijk of figuurlijk zo zijn. Je kunt je beperkt voelen door het ouder worden, door gewrichtsproblemen, het hebben van faalangst, te perfectionistisch zijn of alles snel somber in te zien. Misschien is het voor jou nog niet helemaal duidelijk hoe deze nieuwe plannen vorm te geven. Of ben je liever spaarzaam en durf je op financieel gebied geen risico’s te nemen en bang om zekerheid te verliezen.

Onbewuste angsten
Ook Pluto, de planeet van dood en wedergeboorte, gaat retrograde lopen op 22-4 en is al aan het vertragen. Dit betekent dat er onbewuste emoties naar de oppervlakte willen komen. Je kunt de behoefte voelen om onderzoek te doen naar waar jouw angsten of boosheid vandaan komen. Maar ook bindings- en verlatingsangst kan opspelen. Door de invloed van Pluto sluit je een hoofdstuk af en start er een nieuw hoofdstuk. Dit in combinatie met de Nieuwe Maan, kan dit gevoel van een nieuwe start versterkt worden.

Cheiron
Cheiron, de planeet van de gewonde genezer en die in de laatste graad van Vissen staat, kan veel leed losmaken. Vooral leed uit vorige levens kan nu naar boven komen. Je kunt in je verleden veel leed hebben moeten doorstaan, je eenzaam hebben gevoeld en je hebben teruggetrokken. Veel lichtwerkers hebben eerst deze ervaring moeten opdoen, om zo anderen te kunnen genezen. Ze zijn ervaringsdeskundige, hebben vaak een lange zoektocht achter de rug en veel meegemaakt. Ze hebben zich willen opofferen om te helpen het leed van anderen te verzachten. Op 17-4 gaat Cheiron naar het teken Ram en verandert de energie. (over deze uitwerking kun je lezen op onze facebookpagina en op onze website bij het hoofdstuk “artikelen”).

Mercurius direct op 15-4
Doordat Mercurius weer direct gaat lopen, is er een einde gekomen aan een periode van introspectie. Je gaat je weer meer naar buiten richten en meer tijd besteden aan contacten, korte reisjes, korte cursussen of een nieuwe aankoop doen. En dat kan bijv. een nieuwe auto zijn!

Tweelingzielen
Door de dubbele getallen in de datum, nl. 11-11(1+6+4-2+0+1+8) heeft deze Nieuwe Maan een sterke uitwerking op tweelingzielen. Het afgescheiden en elkaar missen kan sterk zijn.
Voor tweelingzielen betekent deze Nieuwe Maan dat er plotselinge wendingen kunnen in hun situatie en dat karmische relaties worden verbroken. Ook hebben veel tweelingzielen het gevoel dat het erop is of eronder. Als een van de twee niets doet aan eventuele problemen, kan de andere twin besluiten alleen verder te gaan.
Ook 22-4, als Pluto retrograde gaat lopen, wordt een keerpunt voor tweelingzielen. Een start om verdere innerlijke transformaties te ondergaan en het zoeken naar de dieperliggende oorzaken van angst, boosheid en jaloezie. Zij worden min of meer gedwongen om hun situatie onder ogen te zien.

Wil je meedoen met onze lezing/meditatie/afstandshealing voor tweelingzielen op 16 april, tijdens de Nieuwe Maan? Dan kan je je online aanmelden via www.healingcentrumisis.com/evenementen. Als je voor een eerste keer meedoet, lees dan ook de begeleidende tekst bovenaan onze evenementen-pagina op onze website.
Deze healing werkt ook door op jouw tweelingziel, als die in jouw leven is. Deze webinar vindt plaats op maandag 16 april van 20.00 uur tot 20.45uur. De webinar is tot 24uur erna terug te kijken. De kosten zijn €16,50.
De Harthors, liefdevolle lichtwezens van Venus zullen ook aanwezig zijn bij de afstandshealing om het proces met jouw tweelingziel te ondersteunen.

Fijne Nieuwe Maandag

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com