Nieuwe maan in Schorpioen 18-11-2017 Verborgen drijfveren worden duidelijk

De Nieuwe Maan is een mooie tijd om iets nieuws te starten; om nieuwe plannen te maken of een nieuw project te starten. Tijdens een Nieuwe Maan staan de Zon en de Maan in samenstand in een teken en versterken de werking hiervan. Deze Nieuwe Maan staat in Schorpioen en zal een nieuwe start zijn om naar diepere lagen van jouw onderbewustzijn te gaan. Deze Nieuwe Maan stimuleert transformatieprocessen en laat verborgen emoties naar boven komen, die om jouw aandacht vragen. Stimuleert je om de verborgen kant van jezelf of anderen te onderzoeken.
De opening van de Engelenpoort van 11-11 ( zie artikel hierover op onze facebookpagina) heeft nog een nawerking. We worden afgestemd op het Diamanten Bewustzijn, waar er meer vanuit liefde gehandeld gaat worden en meer transparantie zal zijn over wat de intentie is waarmee iemand iets doet. Is deze intentie wel zuiver of wordt er nog gehandeld vanuit macht/ego/pijn/angst? Dit bewustzijn vraagt om meer openheid en dat is voor de Schorpioen niet altijd makkelijk. De Schorpioen houdt liever zijn drijfveren, gevoelens en emoties verborgen.

Schorpioen
De Schorpioen is een mysterieus en emotioneel teken. Intens voelend, diepzinnig en heeft vaak een krachtige persoonlijkheid. Ze oefenen graag controle uit op hun omgeving. Hun diepgaande emoties kunnen ze maar moeilijk uiten en door hun gevoeligheid hebben ze vaak een defensieve muur om zich heen en houden liever verborgen, wat er in hen omgaat. Is de Schorpioen eenmaal gekwetst, kan hij dat maar moeilijk vergeten. Kan dan met boosheid of woede reageren of zelfs wraakzuchtig zijn. Vaak spelen diepgewortelde angsten een rol. De Schorpioen staat tevens ook voor dood en wedergeboorte; het einde van iets kan ook weer een nieuw begin zijn van iets anders. Ook seksualiteit, macht, recherchewerk en criminaliteit (onderwereld) hoort bij dit teken. De laatste tijd wordt er veel onderzoek gedaan en komt er veel naar buiten over het misbruik van macht en seksueel misbruik. Dit is de transformerende werking van o.a. Jupiter, die het komende jaar door Schorpioen loopt en een grote, collectieve uitwerking heeft.

Nieuwe maan en Cheiron
Cheiron maakt een mooi aspect met de Nieuwe Maan. Cheiron is in de Mythologie de gewonde genezer, die door zijn wond op zoek ging naar manieren om te genezen. Zijn betekenis in de Astrologie is dan ook dat door jouw eigen pijn te helen en op zoek te gaan naar methodes om gewonde delen van jezelf te genezen, jij deze methoden ook weer toe kunt passen in het helpen van anderen. Voor de Lichtwerkers onder ons kan dit heel belangrijk zijn. Veel alternatieve geneeswijzen vallen onder Cheiron.
Door te kijken naar jouw reacties en bijbehorende emoties, die situaties en andere personen in jou losmaken, kan jij onderzoek gaan doen naar de diepere oorzaken. Als jij bv. last hebt van wrokgevoelens naar iemand toe, is er bij jou nog een boosheid, dat jij nog niet geuit hebt. Ook jaloerse gevoelens kunnen een diepere oorzaak hebben. Heb je nog last van een verslaving, kunnen onderdrukte emoties daar een oorzaak van zijn, waar jij voor wegvlucht. Goed om eens naar te kijken.

Jupiter samen met Venus driehoek Neptunus
Jupiter en Venus staan samen in Schorpioen en maken een driehoek met Neptunus. Dit aspect heeft een invloed op relaties en jouw geldstroom. Je kunt gaan onderzoeken of je je nog gekwetst voelt in relaties en of je een relatie nog wel wilt. Er zijn misschien te veel verborgen kanten, waar je nu achter komt. Het kan ook zijn dat iemand jouw misleid heeft, jaloers is of je heeft willen manipuleren en dat je dat niet meer wilt in een relatie.
Je kunt ook willen onderzoeken of er een andere manier is om voor een inkomen te zorgen. Of dromen en visioenen krijgen over relaties en geldstroom/werk.

Nieuwe maan aspect met Uranus/Eris
Doordat jouw intuïtie steeds sterker wordt, kan jij sneller doorzien of iemand iets verborgen hield voor jou of een macht over jou wilde hebben of jou misleid heeft. Hierover kan jij boos zijn en dat kan veel spanning veroorzaken en ruzies. Eris is nl. een “ruzie veroorzakende” planeet. Je kunt besluiten om plotseling een relatie te verbreken of een andere richting op te gaan. Je leven kan plotseling een andere verrassende wending krijgen.

Tweelingzielen
De aantrekkingskracht tussen tweelingzielen is nu weer sterk. Jouw chakra’s staan meer open en het telepathische contact is sterker. Je kunt veel van elkaar aanvoelen.
Voor veel tweelingzielen geldt, dat je nu de verborgen of nog niet geuite kant van jouw tweelingziel gaat ontdekken. Er kunnen kanten van die persoon naar boven komen, waar jij geen weet van had. En omdat jouw intuïtie steeds sterker wordt, kunnen er veel meer dingen duidelijk gaan worden, wat er speelt tussen jullie. Als tweelingzielen elkaar willen manipuleren of een andere vorm van macht op elkaar willen hebben, uit angst om elkaar kwijt te raken, gaat dat duidelijker worden en steeds minder effect hebben. Ook andere manieren van manipulatie, zoals spelletjes spelen, bewust afstand nemen en elkaar jaloers willen maken heeft steeds minder invloed en wordt sneller doorzien. En ook nu hebben tweelingzielen de functie om elkaar te spiegelen, zodat er in ieder individu een balans tussen de vrouwelijke en mannelijke energie kan worden bereikt.
Ook een verslaving, crimineel verleden, machtsmisbruik of seksueel misbruik kan naar buiten willen komen bij een van de twee of beide tweelingzielen. Er is misschien meer behoefte om er samen over te praten. De seksualiteit tussen tweelingzielen kan een helend effect hebben op elkaar door de onvoorwaardelijke liefde die zij voor elkaar hebben.

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com