Nieuwe Maan in Steenbok 6-1-2019 Gedeeltelijke Zonsverduistering

De eerste Nieuwe Maan van het jaar 2019 staat in het aardse teken Steenbok. Een nieuwe Maan is een mooie tijd voor het starten van nieuwe projecten, zoals een nieuw bedrijf of creatieve projecten. Het is een aankondiging van een nieuwe fase.
Saturnus staat samen met de Nieuwe Maan en heeft een invloed op ons gevoelsleven en ons handelen rond de periode van de Nieuwe Maan. Saturnus geeft er een serieuze toon aan. De gevoelige, dromerige planeet Neptunus beïnvloed deze Nieuwe Maan en kan je wat minder geaard maken en wat idealistischer en gevoeliger voor mystieke ervaringen. Een mooie tijd om jouw dromen te realiseren.
Tevens vindt er een gedeeltelijke Zonsverduistering plaats, waarbij de Maan om 2.17 uur voor de Zon schuift en de Zon gedeeltelijk bedekt. Helaas in onze streken niet zichtbaar, maar de uitwerking ervan is wel voelbaar. Deze Zonsverduistering heeft een werking tot de volgende Zonsverduistering op 2 juli en kan een keerpunt betekenen in jouw leven. Dit keerpunt wordt versterkt door Pluto, die dicht bij de Nieuwe Maan staat en een transformerende werking heeft. Pluto staat symbool voor dood en wedergeboorte. Een einde van iets kan een nieuw begin zijn.

Steenbok
Een Steenbok is een aards teken en staat met beide benen op de grond. Is doorgaans serieus, betrouwbaar, kalm en een harde werker, die veel wilt bereiken in het leven. Vaak voor anderen een rots in de branding. Ze zullen niet snel risico’s nemen, niet snel veel geld uitgeven en kunnen het leven een tikkeltje pessimistisch benaderen. Ze laten zich niet zo snel leiden door emoties en kunnen daardoor wat afstandelijk overkomen. Maar ze houden er wel van om warmte en liefde te ontvangen van de mensen om hen heen. Regels en wetten, daar voelen ze zich veilig bij.
Steenbokken zijn een tikkeltje verlegen, gesloten en kunnen zich daardoor eenzaam voelen. Depressieve gevoelens horen ook bij de Steenbok. Ze zien snel beren op de weg. De lichamelijke klachten, horende bij dit Sterrenbeeld, zijn klachten aan de knieën, beenderen en het gebit en reumatische klachten. Verder horen karma, levenslessen, ouders, ouderen, koude en tijd ook bij de Steenbok.

Zonsverduistering
Door de Zonsverduistering kunnen wat sombere gevoelens even sterker worden. Dit heeft een functie, nl. dat duidelijk mag worden en jij gaat onderzoeken of er in jouw onderbewustzijn nog iets speelt, waar jij een verandering wilt. Ziektes of psychische problemen kunnen even erger worden. Maar ook kan een gebeurtenis aangeven, dat er een einde is gekomen aan een (karmische) fase door de invloed van Pluto. Waarna jij een nieuwe start kunt maken en nieuwe spirituele doelen zult vinden.
Situaties en/of thema’s, die spelen rond deze Zonsverduistering, zullen onder een vergrootglas komen, tijdens de samenstand van Saturnus en Pluto in januari 2020 en dan een vervolg krijgen. Dan ga jij dit thema verder uitdiepen.

Nieuwe maan en Neptunus.
De Nieuwe Maan maakt een mooi aspect met Neptunus, de dromerige en creatieve planeet. Neptunus kan je extra gevoelig maken en intuïtiever en misschien wil je je nu meer terugtrekken. Je kunt te gevoelig zijn, om lang samen met mensen te zijn. Of wil je je wat uit de wereld terugtrekken omdat je je niet begrepen voelt.
Door Neptunus sta jij meer open voor mystieke ervaringen. Je kunt heldere dromen krijgen over bijv. vorige levens of dromen met een betekenis. Maar ook kan jij via liedjes, films of een medium meer duidelijkheid krijgen over jouw vorige levens. Deze trauma’s kunnen o.a. te maken hebben met schuldgevoelens, de mannelijke of vaderlijke rol, eenzaamheid, het gevoel te hebben jezelf te moeten straffen, verdriet om verlies van mensen, je afgescheiden voelen en het gevoel niet goed genoeg te zijn. Deze gevoelens komen niet zo maar naar boven. Belangrijk is om ze te doorvoelen en te verwerken. Vlucht niet in hard werken of verslaving. Maar daag jezelf uit om jouw emoties toe te laten en lief te zijn voor jezelf.

Op het gebied van werk kun je ingevingen krijgen over hoe je een nieuwe vorm mag geven aan jouw functie of hoe je vorm wilt geven aan jouw rol binnen jouw pas gestarte onderneming. De spirituele kant en aardse kant weet je nu ook heel goed te combineren in het werkveld.
Het kan moeilijk zijn om je te focussen. Speciaal wanneer jouw intentie is om even flink door te werken. En je kunt een sterke drang voelen om jouw ideeën vorm te gaan geven, maar ook een beperking ervaren. Misschien moet je nu even zuinig aan doen, heb je bepaalde verplichtingen, zit je in een intense karmische situatie verwikkeld of heb je net afstand genomen van iemand en heb je tijd nodig om dit te verwerken. Door deze beperkende werking kun je ook een tijdsdruk ervaren en dit kan jou onrustig maken.

Uranus
Uranus, de planeet van vernieuwing, gaat op deze dag direct lopen in Ram en zal een extra duwtje geven wat betreft het keerpunt, dat in ons leven plaatsvindt. De drang naar vernieuwing en onafhankelijkheid is nu groot. Het willen hebben van vrijheid en het losmaken van oude structuren, die niet meer bij je passen, kan nu sterk een rol spelen. Er komen onverwachte oplossingen, zodat jij toch meer ruimte en vrijheid krijgt, om te gaan doen wat jij wilt en waarin er rekening gehouden kan worden met jouw toegenomen gevoeligheid.
Soms moet je dan afstand nemen van mensen, die jou afremmen en waarmee je geen verdere groei meer mee kunt maken. Dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Er kunnen wat irritaties zijn, spanningen of zelfs een concurrentiestrijd, als jij een nieuwe richting op wilt. Vasthouden aan het oude brengt geen vooruitgang. Je leven kan zomaar een nieuwe wending krijgen. Dit is de werking van Uranus, die grillig kan werken, revolutie kan veroorzaken en in kan slaan als een blikseminslag!

Tweelingzielen
Tijdens de Nieuwe Maan kan een remmende factor een rol spelen. Dit terwijl ook de aantrekkingskracht heel sterk is en je veel kunt dagdromen over elkaar. Er kan afstand zijn, doordat een van de twee of beiden nog in een karmische relatie kan zitten, er letterlijk een grote afstand is, er een groot leeftijdsverschil is, minderwaardigheidsgevoelens een rol spelen of een angst om afgekeurd te worden wegens uiterlijk. Tweelingzielen gaan echter steeds meer verbinden op het zielsniveau, waarbij uiterlijkheden geen of nauwelijks een rol spelen. Zij zullen elkaar dan ook helpen met het accepteren en houden van zichzelf en heling te vinden van de oorzaak van een eventueel verstoord zelfbeeld.
Tweelingzielen kunnen zich nu wat koel en afstandelijk opstellen naar elkaar, terwijl de behoefte naar warmte en liefde sterk aanwezig kan zijn. En romantische gevoelens sterk gevoeld kunnen worden. Ze kunnen ervan dromen om samen een creatief project te starten of er van dromen om een fijn huis voor hen samen te vinden en samen de koude wintermaanden door te brengen. De angst om af gewezen te worden kan echter te sterk aanwezig zijn, zodat deze gevoelens een droom blijven.
Door de Zonsverduistering kunnen sombere gedachtes, verslavingen en gevoelens van eenzaamheid een rol spelen. Tweelingzielen kunnen elkaar erg missen, maar toch pessimistisch zijn over hun relatie samen. Je kunt je sneller willen terugtrekken uit het contact met de ander, want je kunt nl. te veel van elkaar aanvoelen. Ook voor tweelingzielen kan deze Nieuwe Maan een keerpunt zijn in hun relatie met elkaar. Het kan nu duidelijk worden, waar nog aan gewerkt mag worden. En zij kunnen het gevoel hebben, dat het nu of nooit is en dat het tijd is voor de nodige veranderingen. Als de een niet vooruit gaat, kan de ander ook niet verder.

Fijne Nieuwe Maan,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com

WEBINAR NIEUWE MAAN STEENBOK TWEELINGZIELEN 6-1-2019
Wil jij meedoen met onze korte lezing, afstandshealing met geleide meditatie, waarin je meer informatie krijgt over de uitwerking van deze Nieuwe Maan, inzichten kunt krijgen over jouw situatie en er healing kan plaatsvinden op onverwerkte emoties. Deze healing kan ook doorwerken op jouw tweelingziel, als deze in jouw leven is. Voor meer info kan je kijken op onze website.

Aanmelden kan via:
https://events.genndi.com/register/169105139238464676/db81681b69

Of via onze website www.healingcentrumisis.com/evenementen.

Datum 6-1-2019
Tijd: 20:00 tot 20:45uur
Plaats: Vanuit je eigen woonkamer
Kosten: €16,50
Deze webinar is tot 24 uur erna terug te zien en de healing heeft dan nog net zo’n sterke uitwerking.

LET OP:
Als je voor een eerste keer meedoet, lees dan ook de begeleidende tekst bovenaan onze evenementen-pagina goed door op onze website.

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com.