Nieuwe maan in Weegschaal 19-10-2017

Op deze dag staan de Zon en de Maan in samenstand in Weegschaal. Dan versterken ze de werking van de eigenschappen van het astrologische teken Weegschaal. Door de dubbele getallen in de datum; nl. 1(1+9)- 1(1+0)- 1(2+0+1+7) en 10-10-10 heeft deze Nieuwe Maan een sterke uitwerking, omdat het een vervolg is op de energie van de opening van een Engelenpoort, op 10-10-10 (afgelopen 10 okt.), waarin we afgestemd werden op het Diamanten Bewustzijn. Wil je hier meer over lezen, is hier een artikel over terug te vinden op onze website http://healingcentrumisis.com/10-10-10-opening-engelenpoort/ of op de Facebookpagina van Healingcentrum Isis
De gebeurtenissen die rond 10 oktober (Engelenpoort) hebben plaatsgevonden, kunnen rond de Nieuwe Maan een vervolg krijgen. En deze gebeurtenissen gaan voor verdieping zorgen in jezelf en in relaties. Bovendien is Jupiter op 10 oktober van Weegschaal naar Schorpioen gegaan en blijft daar ruim een jaar. Jupiter heeft veel invloed gehad op relaties en gaat nu ervoor zorgen, dat je meer gaat leren over wat er in jouw onderbewustzijn nog speelt. Jupiter zorgt er voor dat je genezing gaat vinden en meer gaat leren over thema’s zoals angsten, machtsmisbruik, criminaliteit en seksuele problemen.
De Nieuwe Maan is meestal een mooie tijd om met iets nieuws te starten, een vernieuwing door te maken en de dubbele getallen versterken deze nieuwe fase. Het getal 1 heeft betrekking op het ego; je bent als Lichtwerker steeds meer naar buiten aan het treden en in jouw kracht gaan staan. Het getal 10 heeft betrekking op Pluto, de planeet die transformaties in gang zet.
Door deze sterke uitwerking van deze Nieuwe Maan, kan jij weer veel last hebben van ascensiesymptomen, zoals onrust voelen, emotioneel zijn, slecht slapen en griepachtige verschijnselen. Je wordt afgestemd op het Diamanten Bewustzijn. Op deze dag kan jouw intuïtie heel sterk zijn en kan je nieuwe mensen ontmoeten, die een rol gaan spelen in jouw leven. Ook kan jij veel ingevingen krijgen over jouw nieuw ingeslagen pad. Doordat jouw intuïtie sterk is rond deze dag, kan jij nieuwe inzichten krijgen over bestaande situaties. En kunnen er onverwachte wendingen plaatsvinden in jouw leven.

Weegschaal
Door de invloed van de eigenschappen van de Weegschaal, kan jij op zoek gaan naar een harmonie binnen jezelf; Zon vertegenwoordigt het mannelijke, het verstand en de Maan het vrouwelijke, het gevoel. Of kan je op zoek gaan naar een harmonie in relaties, met de mensen om je heen. Je kunt je bv. afvragen of de relatie met de ander wel in balans is; is er een balans in geven en nemen, is er genoeg respect voor elkaar of is er voldoende ruimte voor jezelf? De Weegschaal wil graag de lieve vrede bewaren en gaat liever confrontaties uit de weg. Wil dat de mensen in zijn of haar omgeving het fijn hebben. Maar het is toch nodig om grenzen aan te kunnen geven en voldoende voor jezelf op te komen en niet te veel willen “pleasen”, wil je de harmonie in jezelf blijven bewaren.
De Weegschaal is goed in bemiddelen en kan goed de dingen van twee kanten bekijken. Door het lang wikken en wegen voordat er een beslissing wordt genomen, kan de Weegschaal wel eens besluiteloos overkomen. Maar door het aspect van deze Nieuwe Maan met Uranus en Eris, kan de drang naar het willen volgen van jouw intuïtie en hart sterk zijn en kun je plotseling besluiten om een andere richting op te gaan.

Uranus conjunct Eris
Uranus, die opstandig kan zijn, vernieuwing en vrijheid wil en graag zijn eigen weg wilt gaan, staat samen met de ruzie veroorzakende planeet Eris. Beiden staan ze recht tegenover de Nieuwe Maan en deze stand zal je confronteren met jouw rechtvaardigheidsgevoel en de behoefte om voor jezelf op te komen, wat confronterend kan werken voor de mensen om je heen. Vooral Lichtwerkers/gevoelige mensen zijn gewend om door hun gevoeligheid, zichzelf aan te passen aan de wensen van anderen. Uranus strijdt voor gelijkwaardigheid en de drang naar meer vrijheid kan conflicten veroorzaken in relaties. En Uranus kan je helpen, door o.a. astrologie, om meer psychologisch inzicht te krijgen in jezelf en jouw relatie met jouw omgeving. Heb jij nog angst, bv. om mensen te verliezen of te kwetsen, dan kan jij confrontaties uit de weg willen gaan.
Je kunt boos worden over onrechtvaardigheid, willen opkomen voor jouw recht en je wilt misschien
een rechtszaak gaan aanspannen. Vrouwe Justitia houdt een weegschaal in haar hand en de Weegschaal gaat ook over rechtspraak.

Saturnus conjunct Zwarte Maan-Lilith
Deze twee planeten maken een aspect met de Nieuwe Maan en confronteren jou met jouw schaduwkant of met de schaduwkant van anderen. Je kunt in vorige levens te maken hebben gehad met machtsstrijd, jaloezie of tegenwerking en rond deze periode wordt er veel negatieve karma uitgewerkt. Ook in relaties kan een “derde” persoon, die bv. jaloers is, jullie relatie willen tegenwerken. Aan veel karmische situaties gaat in december een einde komen.

Tweelingzielen
Door de dubbele getallen, die in de datum voorkomen, is de Nieuwe Maan vooral voor tweelingzielen een nieuwe start in het zoeken naar een balans in het contact met elkaar. Tijdens een Nieuwe en Volle Maan en door bepaalde planeetstanden worden tweelingzielen naar elkaar toegetrokken. Ze zijn tegenpolen; Ying en Yang, maar ook van dezelfde ziel en hebben op bewust of onbewust niveau het verlangen om met elkaar samen te smelten. Maar om een verbinding met elkaar aan te gaan is het nodig dat oude pijnstukken getransformeerd gaan worden. Het is beter dat het samensmelten van tweelingzielen op een rustig tempo gaat; er kan veel loskomen en ook moet het lichaam aangepast worden op nieuwe energiefrequenties. Dit kan veel energie kosten. Het zoeken naar een balans kan tevens ook voor veel conflicten zorgen, zeker als er nog een machtsstrijd gaande is en een van de twee meer behoefte heeft aan vrijheid en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
Tweelingzielen kunnen plotseling besluiten om hun hart te volgen en de verbinding met hun twin aan te willen gaan. Er kunnen plotselinge wendingen komen in hun situatie en er kunnen weer onverwacht ontmoetingen plaatsvinden.

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com