Nieuwe maand in Maagd 20-09-2017

De Nieuwe Maan kondigt altijd een nieuwe fase aan in je leven, waarin het een goede tijd is om iets nieuws te starten en vernieuwing te brengen in je leven. De Zon en de Maan staan samen in het teken Maagd en versterken de eigenschappen van dit teken. De Nieuwe Maan heeft een uitwerking op iedereen, maar wel een sterkere uitwerking op de mensen met veel Maagd-invloed in hun horoscoop. Dit kan bv. ook als jouw ascendant Maagd is of als er veel planeten in het teken Maagd van jouw geboortehoroscoop staan. Mars staat ook in Maagd, evenals Mercurius, de heerser van de Maagd, die sterk staat in zijn eigen teken.

Kenmerken van de Maagd

De Maagd is meestal betrouwbaar, bescheiden en wat verlegen en blijft liever op de achtergrond. Ze laten niet zoveel van zichzelf zien. Ze zijn goed in het observeren en analyseren van problemen en komen dan met praktische oplossingen. Ze hebben een scherp verstand, zijn leergierig en ijverig en werken ordelijk, netjes, zijn meestal een Pietje Precies en daardoor heel geschikt in administratieve functies, gezondheidszorg en mode. Soms hebben ze de neiging om te perfectionistisch te zijn. Doordat ze veel oog voor details hebben, verliezen ze wel eens het overzicht over het grotere geheel. Of zijn ze te kritisch naar zichzelf en naar anderen, waardoor ze makkelijk mensen kunnen verliezen. Gezondheid en hygiëne zijn belangrijk voor de maagden.

Nieuwe start
Je kunt in deze periode van de Nieuwe Maan een nieuwe start maken met het opruimen van kasten, je administratie op orde brengen, iets aan je gezondheid te doen of kritisch te gaan kijken naar jezelf, op welk gebied jij nog genezing wilt vinden. Door een mooi aspect met Venus kunnen relaties hierin jouw helpen. Maar ook jezelf te helen heeft een positief effect op relaties. Misschien wil je een nieuwe start maken in het contact met de anderen, anderen positiever benaderen en als je feedback wilt geven, dit op een opbouwende manier doen. Wel kan de Maag-invloed ervoor zorgen dat je feedback kunt ervaren als negatieve kritiek. En kan het gevoel triggeren dat je niet goed genoeg bent, oude pijn kan geraakt worden en daardoor kan je reageren met boosheid. Hierdoor kunnen contacten moeizaam verlopen of verbroken worden. Je kan je beseffen dat er eerst nog een stukje heling mag plaatsvinden, op de negatieve overtuigingen of oude wonden die er nog zijn. De heling van oude wonden gebeurt onder de invloed van Cheiron op de Nieuwe Maan.

Cheiron
Cheiron staat recht tegenover de Nieuwe Maan en staat in Vissen. Cheiron geeft jouw schaduwkant aan en het gewonde deel aan van jezelf. Maar geeft ook dat deel aan van jezelf, waar je genezing voor hebt gevonden, door zelfonderzoek, zelfreflectie en/of alternatieve therapieën. Met de ervaring die je hiermee hebt opgedaan, kan je ook weer anderen helpen. Veel lichtwerkers gebruiken hun eigen ervaring om anderen te helen.
Door de invloed van Cheiron ga je nu naar de diepere oorzaken kijken, van de schaduwkanten van de Maagd. En gaat Cheiron helend werken d.m.v. de alles-acceptetende liefde (Vissen) voor anderen, maar ook voor jezelf. Je kunt nog last hebben van:

-Minderwaardig voelen
-Negatieve overtuigingen hebben
-Te kritisch zijn naar anderen toe of naar jezelf
-Niet tegen kritiek kunnen
-Druk maken om futiliteiten
-Mensen te veel in hokjes willen plaatsen
-Geobsedeerd zijn en te kritisch zijn op je uiterlijk
-Te zuinig zijn
-Door perfectionisme burn-outklachten krijgen
-Je minderwaardig voelen, als je je als man niet mannelijk genoeg voelt
-Hebben van smetvrees
-Angst voor het hebben van ziektes
-Eetproblemen

Tweelingzielen
Veel tweelingzielen genezen van hun wonden door de invloed van hun tweelingziel. Tweelingzielen hebben namelijk een onvoorwaardelijke liefde voor elkaar, die sterk transformerend kan werken. Maar kunnen nu ook het gevoel hebben even wat afstand te nemen van elkaar, om oude pijn van zichzelf te genezen. Jullie kunnen spiegels zijn voor elkaar, waardoor je je er sneller bewust van wordt wat jouw ongeheelde deel is. Ze triggeren steeds elkaars pijn.
De telepathische verbinding met je twin kan nu sterker zijn en communiceren jullie op een diep emotioneel niveau, dwars door alle egolagen heen. Hierdoor kan je makkelijk achter de problemen/oude pijn komen, die jouw twin misschien niet snel zou uiten. Maar dit kan ook duidelijk worden door meditatie, dromen of visualisatie. Wanneer je het moeilijk vindt om tot diepere lagen van je onderbewustzijn te komen, kan je de behoefte voelen om hulp in het alternatieve circuit te zoeken.
Je kunt je twin sterk aanvoelen en delen van zijn/haar blokkades overnemen, doordat je chakra’s meer open staan rond de periode van de Nieuwe Maan. Veel depressieve gevoelens, zelfkritiek, minderwaardig voelen, angsten en frustraties kunnen dan ook naar boven komen door de uitwerking van deze Nieuwe maan. Daarom kan deze periode erg zwaar aanvoelen. Je kan ook bang zijn om je tweelingziel kwijt te raken, door kritiek/feedback die je geleverd hebt of door moeizame communicatie. Je kunt je dan ook beseffen, dat je op een andere manier wilt communiceren met je twin en kritisch wilt kijken naar wat jouw aandeel is. Misschien maakte je je teveel druk over onbelangrijke dingen en zie je nu in dat je teveel controle wilde vasthouden, uit angst dat jullie relatie uit elkaar zou vallen. Het is de perfecte tijd om je relatie met je twin eens goed in kaart te brengen en onderzoek te doen naar (destructieve) patronen, onverwerkte emoties en triggers. Ten slotte zijn tweelingzielen ervoor om elkaar in balans te brengen. En dit gaat gepaard met veel aantrekken en afstoten en vraagt veel geduld.

Wil je een keer meedoen met onze Tweelingziel-afstandshealing via Facebook op 22 september om 20.00 uur, dan kan je je opgeven door een mailtje te sturen naar healingcentrumisis@hotmail.com. Tijdens de geleide meditatie en healing worden contacten tussen tweelingzielen versterkt en emoties geheeld. De kosten zijn €15.

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com.