Saturnus Direct 06-09-2018

Saturnus gaat op deze dag direct lopen, nadat hij op 18 april retrograde is gegaan. Saturnus loopt door zijn eigen teken Steenbok, waar hij de heerser van is. Saturnus vormt een grote driehoek met Mercurius en Uranus. De Nieuwe Maan in Maagd, van 9 september is al voelbaar. Dan is er tevens een opening van een Engelenpoort.

Saturnus
Saturnus geeft vorm aan je leven, geeft ook aan waar jouw uitdagingen en levenslessen liggen. Karma, tijd, ouders (vader), verantwoordelijkheid, strengheid, ambitie, pessimisme, soberheid, wetten en regels, ouder worden, koude en afstand horen ook bij Saturnus. Saturnus geeft ook een beperking aan. Je kan een remmende werking hebben ervaren tijdens het retrograde lopen van deze planeet. Het kan duidelijk hebben gemaakt, waar jouw beperkingen liggen. Bovendien kan je enkele belangrijke levenslessen hebben geleerd.

Door het direct lopen van Saturnus, wordt de uitwerking van Saturnus sterker en kan je even wat pessimistischer zijn, kan je op zien tegen de aankomende winter, je geremd voelen door het ouder worden, kunnen bot- en gewrichts-aandoeningen gaan opspelen, het gevoel hebben dat je het zuiniger aan wilt doen enz. Je kunt even niet meer weten hoe je je leven een verdere vorm moet gaan geven. En het kan het einde betekenen van karmische situaties en relaties.
Nu Saturnus weer direct gaat lopen, wil jij je focus gaan leggen op je carrière en daarvoor nieuwe plannen maken. Je gaat nieuwe doelen stellen, meer verantwoordelijkheid nemen voor een gezonder leven en je gaat serieuzer en kritischer kijken hoe je de dingen anders aan kunt pakken. Daar is het nu de juiste tijd voor. Je kunt het gevoel hebben dat er geen tijd te verliezen is.
Misschien ga jij ook kijken, hoe jij kunt bezuinigen, zodat je meer financiële mogelijkheden hebt.
Regeringsleider, wetten en regels vallen ook onder Saturnus. Regeringsleiders gaan ook weer aan de slag en bereiden zich voor op het komende regeringsjaar.
Het je pessimistisch voelen is van korte duur. Saturnus vormt een groot driehoek met Mercurius en Uranus en de laatste twee planeten gaan een ondersteunende werking hebben in het vinden van oplossingen voor problemen die er zijn.

Groot driehoek Saturnus-Mercurius-Uranus
Saturnus maakt deel uit van een grote driehoek met Mercurius en Uranus in aardetekens. Deze driehoek gaat gunstig uitpakken en kan een lange nasleep hebben. Plannen worden duidelijker en kunnen je minder pessimistisch maken. Je wilt positiever gaan denken en je kunt een andere kijk krijgen en alternatieve oplossingen bedenken voor eventuele problemen. Er kunnen nieuwe carrière- mogelijkheden komen.
Je gaat nieuwe ideeën krijgen over hoe jij je leven vorm wilt geven. Misschien wil jij een korte cursus doen, wil je praten over nieuwe projecten of hiervoor nieuwe contacten leggen. Social media kan je willen inzetten of wil je een nieuwe website maken. Je kunt je leven radicaal willen omgooien en minder de beperkingen zien. En waarbij je je ook niet meer aan allerlei regeltjes en wetten wilt houden. Of wil je minder streng of kritisch zijn naar anderen of jezelf; fouten maken mag!
Ouders of ouderen kunnen een rol spelen en ondersteunend zijn. En je kunt een alternatieve manier vinden om voor je ouders te kunnen zorgen. Misschien maak jij je zelf ook minder zorgen over je oude dag. Daar komen nieuwe alternatieve oplossingen voor.
Je wilt je niet meer laten beperken door gezondheidsproblemen en kritisch gaan kijken, of er iets aan te doen is. Je kunt last hebben van botten en gewrichten of gebitsproblemen en die serieus willen aanpakken. Of nieuwe alternatieve manieren vinden om iets aan je gezondheid te gaan doen.
Regeringsleiders kunnen veel kritiek verwachten en met nieuwe ideeën of wetten komen. Er zullen bezuinigingen doorgevoerd moeten worden. Ouderenzorg en gezondheidszorg krijgt de aandacht.

Tweelingzielen
Tweelingzielen kunnen een sterke aantrekkingskracht ervaren naar elkaar toe, maar er speelt ook een beperkende werking een rol tussen hen. Deze beperkende werking kan te maken hebben met een karmische situatie, die zij nog moeten afronden, een (karmische) relatie met iemand anders of afstand tussen hen is een probleem. Door de afstand die er kan zijn tussen tweelingzielen, kunnen zij op een rustig tempo op elkaar worden afgestemd en kunnen zij daarnaast aan hun eigen ontwikkeling werken. Zij kunnen het gevoel hebben geen tijd te willen verliezen/verspillen en serieus gaan nadenken over welke stappen te nemen, die hen verder helpt naar hun levensmissie. Tweelingzielen kunnen diep nadenken over hoe zij verder willen/kunnen in de toekomst. En kunnen tot het besef komen, dat “negatieve” emoties, waardoor controle en dominantie de overhand heeft binnen de relatie, eerst geheeld mogen worden.
Er kan contact zijn tussen tweelingzielen via social media of worden er “geheime” boodschappen via social media naar elkaar uitgezonden. Boodschappen, waarvan jij weet dat deze alleen bedoeld zijn voor jou en je twin.

Voor mensen in een karmische relatie kan dit een roerige tijd zijn. Als je in een karmische relatie zit, kun je intuïtief weten/aanvoelen of jouw partner in verbinding staat met een tweelingziel. Maar ook kan je erachter komen dat jouw partner leugentjes of smoesjes heeft verteld of verborgen heeft gehouden, dat hij/zij contact heeft met zijn/haar twin. Dit kan voor de nodige spanningen zorgen binnen jullie relatie en kan leiden tot een kille en afstandelijke verstandshouding tussen jou en je partner. Ook kunnen er allerlei emoties naar boven komen die te maken hebben met trauma’s uit vorige levens. Saturnus heeft ook betrekking op Karma.
Omdat de nieuwe maan in Maagd van 9 september ook al zijn invloed heeft, kunnen veel onzekerheden naar boven komen. En je kunt dus even niet weten of jij/ jouw partner uit de relatie wilt stappen. Zeker wanneer één van de twee, of beiden gezondheidsproblemen hebben.
Uranus kan voor onverwachte wendingen zorgen, waardoor er financieel minder ruimte kan zijn of er misschien wel een tijdsdruk achter iets wordt gezet. Uiteindelijk zul je zien, dat deze onverwachte wending in jouw leven heel positief gaat uitwerken en jou zelfs dichterbij jouw tweelingziel gaat brengen.
Ook kan een van de twee onverwacht besluiten te willen verhuizen.

Er komt een einde aan karmische situaties en relaties. Er kan een afstand worden gecreëerd in relaties, die geen tweelingzielen zijn. Zij kunnen naar een andere vorm zoeken, als zij nog bij elkaar willen blijven, als zij bv. ouders zijn van kinderen en nog samen een gezin willen vormen. Daar gaan oplossingen voor komen.
Hoewel je ook pessimistisch kunt zijn, over hoe jij de relatie met jouw tweelingziel kunt gaan vormgeven. En is er nog steeds een remmende werking, zoals afstand, zorg voor ouders of kinderen, geld- of tijdgebrek. Maar wordt het wel duidelijker dat jullie relatie op een later tijdstip wel mogelijk is.
Je kunt je ook gaan beseffen, als er iemand anders dan jouw tweelingziel in het spel is, dat je geen tijd meer wilt verspillen aan het aangaan van een relatie met iemand anders. En dat je eerst aandacht mag besteden aan gezondheid en werk. Tweelingzielen stimuleren elkaar hierin en zij gaan grote sprongen vooruit maken.

Er kan veel duidelijk worden tijdens de komende Engelenpoort/Nieuwe Maan van 9 september, door de ingevingen die jij kunt krijgen.

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com