Sterke uitwerking van de nieuwe maan in Vissen 17-03-2018

Tijdens een Nieuwe Maan staat de Maan tussen de Aarde en de Zon in en is de Maan nauwelijks zichtbaar. De Nieuwe Maan kondigt een begin aan van een nieuwe fase en is een mooie tijd om iets nieuws te beginnen. De Maan en de Zon staan samen in het dromerige teken Vissen en staat samen met Cheiron, de planeet van de gewonde genezer, maakt een mooi aspect met Jupiter en een vierkant met Mars. Vissen is het laatste teken van de dierenriem en we naderen een voltooiing van een astrologisch jaar. Deze Nieuwe Maan is een voorbereiding op de 2e Blauwe Maan van 2018 en die valt op 31 maart. Tijdens deze Blauwe Maan ga je knopen doorhakken, belangrijke beslissingen nemen en situaties die niet meer bij je passen beëindigen.

Krachtige uitwerking nieuwe maan
Door de dubbele getallen in de datum nl. 2-2 (1+7+3 en 2+0+1+8) en 11-11, is het een bijzonder krachtige Nieuwe Maan met veel invloed op tweelingzielen. Er vindt veel heling plaats van (Vissen) problemen, door de invloed van Cheiron. Cheiron is in de Mythologie een centaur, half paard en half mens, die onsterfelijk was en zelf gewond geraakt, zelf naar genezing moest gaan zoeken. Cheiron heeft hierdoor veel ervaring op kunnen doen op het gebied van genezing. Veel lichtwerkers herkennen zich in dit thema en hebben veel klachten door hun gevoeligheid en het gevoel zich moeilijk te kunnen aarden. En zijn daardoor bijv. makkelijk vermoeid, kunnen het moeilijk vinden om grenzen aan te geven en vluchten makkelijk in een fantasiewereld of verslavingsgedrag. Zij kunnen zich door hun gevoeligheid eenzaam en niet begrepen voelen.

Vissen
Deze Nieuwe Maan kan je dromerig maken en ontvankelijker voor mystieke ervaringen. Jouw intuïtie kan erg sterk zijn rond de periode van deze Nieuwe Maan. Vissen hebben een sterk inlevingsvermogen in anderen en zijn erg gevoelig. Ze zijn zachte en vriendelijke mensen, zetten zich graag in voor de lijdende medemens en cijferen zich makkelijk weg. Vaak zijn ze creatief en goed in staat om hun rijke fantasie om te zetten in kunst, zoals dans, fotografie en film. Soms missen ze de wilskracht om dingen door te zetten en hebben ze de neiging om hun verantwoordelijkheid te ontvluchten en zich terug te trekken uit de wereld. Dit kan makkelijk tot vluchtgedrag en verslavingen leiden.

Sterke intuïtie 
Doordat jouw intuïtie nu sterk is en jij eventuele situaties, waarin er sprake is van misleiding en bedrog sneller doorziet, heb jij misschien de neiging om beter jouw grenzen aan te geven. En kan je besluiten om geen medelijden meer te hebben met mensen, die proberen jouw aandacht te vragen op een negatieve manier, door bv. het hebben van zelfmedelijden. En geen aandacht meer te geven aan mensen, die zelf geen verantwoordelijkheid nemen voor hun problemen.

Deze Nieuwe Maan kan er tevens voor zorgen dat je niet zo makkelijk actief bezig kunt zijn en jij je wat passief kunt voelen. Normaliter zou je veel creatieve ideeën hebben, maar deze Nieuwe Maan kan een verlammende werking hebben, doordat er veel emoties los kunnen komen. Het vuur van de Zon wordt nu gedoofd door het water van de Vissen. De uitwerking van de Zon, de Maan en de planeten op veel mensen wordt nl. steeds sterker, doordat we door onze gevoeligheid hier steeds ontvankelijker voor worden. En je kunt dan ook het gevoel hebben dat je erg beïnvloed en gestuurd wordt door “kosmische” invloeden.

Dit “verlammende” gevoel wordt ook nog versterkt door een vierkant met Mars, die in de laatste graad van Boogschutter staat. De laatste graad van Boogschutter betekent het einde van een fase, waarin aan het “doelbewust en enthousiast werken aan jouw toekomstplannen” even tijdelijk een einde komt. Het maken van plannen en het werken aan jouw carrière gaat serieuzer worden. Jouw plannen hebben misschien nog geen voldoende basis. Misschien heb je bv. nog niet voldoende geld of kennis. Het kan nu niet meer bij dromen blijven. Mars gaat nl. naar Steenbok en de Steenbok is een aardeteken die alles wat serieuzer wilt nemen. Bovendien is Jupiter retrograde gaan lopen en keert zijn energie meer naar binnen. Je kunt je even stuurloos en doelloos voelen.

Jupiter in Schorpioen retrograde
Op 9 maart is Jupiter retrograde gaan lopen. Dat betekent een periode van introspectie en innerlijke groei, door te gaan onderzoeken wat jou nog dwars zit, waarom je boos of jaloers kunt reageren in bepaalde situaties. Jupiter retrograde zet een transformatieproces in gang. De kennis en wijsheid, die je opdoet tijdens deze periode kan je helpen voor jouw toekomstige taak.
Door een mooi aspect met Jupiter, die de Nieuwe Maan maakt, kan je ook een sterke aantrekkingskracht voelen naar gebieden, waar jij je in de toekomst wilt gaan vestigen. Door Jupiter ben je wel hoopvol over jouw toekomst en weet je steeds meer welke kant je op wilt. En het kan goed mogelijk zijn dat je naar het buitenland wilt, door de toenemende behoefte aan zon en licht. Maar door het retrograde lopen van Jupiter kan je deze toekomstplannen nu nog niet uitvoeren.

Het gevoel dat je even niet verder kunt heeft ook een functie. Bepaalde gevoelens, het gewonde deel in jou, zoals eenzaam voelen en het hebben van verdriet vragen nu even jouw aandacht, evenals eventuele gezondheidsklachten, psychische en verslavingsproblemen of crimineel gedrag. Doordat Cheiron samen staat met de Nieuwe Maan, kan je naar (alternatieve) geneeswijzen zoeken om genezing te vinden voor deze problemen. Deze Nieuwe Maan is een nieuwe start om psychische-, verslavings- en gezondheidsproblemen en gevoelens van eenzaamheid aan te pakken en het leren van het beter aangeven van je grenzen. Misschien is het nodig om nog iemand te vergeven, zodat je situaties vanuit een hoger perspectief kan zien zien. Ook ga je meer jouw mediamieke gaven ontwikkelen en je meer verdiepen in alternatieve manieren van genezen.

Tweelingzielen
Door de dubbele getallen in de datum heeft de Nieuwe Maan een sterke uitwerking op tweelingzielen. Ook zij staan voor het maken van grote beslissingen. Tweelingzielen kunnen een sterke verwijdering voelen. Je kunt nu het gevoel hebben je niet meer te willen opofferen (Vissen) in relaties en dat je meer jouw grenzen aan wilt geven richting jouw twin. Dit gevoel kan ontstaan door frustraties, irritaties, ruzies en diepgewortelde boosheid doordat Venus, de planeet van de liefde, samen met Mercurius in Ram staat. Je kunt misschien weinig geduld opbrengen om te “wachten” op je partner of je tweelingziel, als hij/zij voor jouw gevoel nog niet zo ver in zijn/haar ontwikkeling is en nog niet mee kan in het uitvoeren van jouw toekomstplannen. Of zitten jullie nog niet op één lijn, wat jullie plannen betreft. Dit kan ook over bv. gezinsuitbreiding gaan of dat “samengestelde” gezinnen niet goed samengaan.
Ook kan je je beseffen dat je jarenlang met iemand een relatie hebt gehad vanuit medelijden of het hebben van financiële zekerheid en dat je dit niet meer wilt. Maar meer wilt kiezen voor onafhankelijkheid en vrijheid. Mercurius gaat op 23 maart retrograde lopen en is al met z’n vertraging bezig, waardoor de communicatie nu moeilijker kan lopen.

Juno samen met Nessus
Juno, dwergplaneet die het huwelijk en jouw tweelingziel of de persoon met wie jij een diepe zielsverbinding voelt aangeeft, staat samen met Nessus in Vissen. Deze samenstand kan voor ingrijpende gebeurtenissen zorgen, waardoor psychische of verslavingsproblemen aan het licht kunnen komen. Deze problemen kunnen een oorsprong hebben uit misbruik of mishandeling of wraakacties van jaloerse personen. Deze problemen kunnen liggen in de familielijn of ontstaan zijn in vorige levens. Deze trauma’s kunnen door de positieve invloed van tweelingzielen genezen worden en later kan deze ervaring gebruikt worden voor genezing van anderen.

LEZING, GELEIDE MEDITATIE EN AFSTANDSHEALING TWEELINGZIELEN
Wil je meedoen met onze korte lezing via een webinar, waarin we meer informatie bekent maken over de uitwerking van deze speciale dag op tweelingzielen, samen met een geleide meditatie en afstandshealing die positief doorwerkt op jouw tweelingziel? Dan kan je je online aanmelden via www.healingcentrumisis.com/evenementen of klik op de link hieronder. Als je voor een eerste keer meedoet, lees dan ook de begeleidende tekst bovenaan onze evenementen-pagina op onze website voor een volledige aanmelding.
De kosten zijn €15. Deze webinar vindt plaats op 17 maart van 20.00 uur tot 20.45uur. De webinar is tot 24uur erna terug te kijken.

Fijne Nieuwe Maan-dag,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com.