Volle Maan in Tweelingen 23-11-2018; Ben jij eerlijk naar jezelf?

Tijdens de Volle Maan van 23 november staat de Maan in het luchtige teken Tweelingen. De Zon, die recht tegenover de Maan staat, staat in Boogschutter.
Tijdens een Volle Maan kan je innerlijke conflicten ervaren, voelen dat er iets moet gaan veranderen en beslissingen moet gaan nemen. Vaak is het een einde van een situatie. Je kunt je bewuster worden van hoe relaties zich verhouden; de Zon is nl. het mannelijke en de Maan het vrouwelijke. En ook contacten kunnen verbroken worden onder invloed van de Volle Maan.
Voor veel mensen een spannende tijd, waarin er op emotioneel en fysiek niveau veel gebeurt en ascentiesymptomen sterk gevoeld kunnen worden. Er kunnen vooral (tijdelijk) klachten zijn, zoals onrustig of weinig slapen, hoofdpijn, piekeren, pijn in de nek, vermoeide benen, emotioneel zijn en kortademigheid.

Tweelingen en Boogschutter
Tijdens deze Volle Maan komen de eigenschappen van de Tweelingen en de Boogschutter met elkaar in conflict. Tweelingen hebben veel interesses, zijn jeugdig en vlot in de omgang, dol op korte reisjes en uitstapjes.. Communicatie, spreken en organiseren is een van hun talenten. Ze zijn leergierig, nieuwsgierig, analyseren, verbanden leggen en van alle markten thuis en altijd op zoek naar iets nieuws of nieuwtjes. Het zijn echte denkers. Ze kunnen snel verveeld zijn en snel afgeleid zijn en soms zoeken ze weinig verdieping in hetgeen ze geïnteresseerd zijn. Dat kan ook henzelf wel eens frustreren. Maar over het algemeen zijn Tweelingen opgewekte en vrolijke mensen met een sterk gevoel voor humor. Vooral in het maken van woordgrapjes, doordenkertjes en het imiteren van andere mensen zijn zij goed. Ze kunnen wel eens leugentjes vertellen, roddelen of smoesjes verzinnen. Is een situatie te moeilijk voor ze, proberen ze te kiezen voor de gemakkelijke weg en kiezen ze voor de situatie, die voor hen het beste uitkomt. Maar ze vermijden wel emotionele betrokkenheid in hun contacten.

De Boogschutter daarentegen houdt van eerlijkheid, diepgang en open communicatie. Soms kunnen zij zo eerlijk zijn, dat het wat tactloos wordt gebracht. Ze willen de beweegreden van mensen beter begrijpen en houden van studeren, reizen en filosoferen. Ze zijn vaak spirituele leraren en genezers en steeds bezig met het verbreden van hun horizon. Meestal optimistisch, enthousiast, op zoek naar vrijheid en avontuur. Ze houden van dieren en sporten. En van het bourgondische leven.

Uitwerking van de Volle Maan
Omdat deze Volle maan in de eerste graad van Tweelingen staat, zal de Tweelingen-invloed plotseling sterk voelbaar zijn. We bewegen ons letterlijk van de ene op de andere dag naar een ander energieveld; van de Stier naar Tweelingen. Dit kan ervoor zorgen dat jouw gevoelens en gedachten plots een andere wending krijgen. Van de bedachtzame Stier-energie, die heel vasthoudend is aan zekerheid, woning, werk en relaties, naar de opgewekte en humoristische Tweelingen-energie. In deze energie wil je je los maken van thuis, nieuwe contacten zoeken, reizen, plezier maken, meer avontuur en de dingen allemaal niet zo serieus nemen. Je was misschien meer gesloten over jouw gevoelens, maar misschien heb je er juist nu meer behoefte aan, om over wat meer persoonlijke dingen te gaan praten. En meer diepgang te zoeken in jouw persoonlijke relaties. Maar je kunt ook het gevoel hebben dat je vast zit in een situatie, heb je het gevoel dat je in een sleur zit. En daardoor ongeduldig en onrustig zijn. En misschien even niet weten, hoe je uit de situatie kunt losbreken.
Je kunt daardoor erg piekeren en in je hoofd zitten. Dingen op een rijtje zetten is door alle spanningen en vele gedachten nu wat moeilijker. Mercurius, de heerser van Tweelingen, is nl. retrograde gaan lopen, vorige week en versterkt de werking van deze Volle Maan.
Door de invloed van Tweelingen kan je in lastige situaties jouw gevoelens willen rationaliseren en geneigd zijn om afleiding te zoeken in bijv. werk, leuke contacten, korte reisjes, je storten op een nieuwe hobby of schrijven. Maar jouw lichaam of psychische klachten, kunnen jou signalen geven, dat je iets over het hoofd ziet, wat jouw aandacht vraagt. Dan wordt afleiding zoeken even wat moeilijker!

Eerlijk naar jezelf
Misschien zijn lichamelijke/psychische klachten voor jou een aanwijzing dat je je leven anders mag gaan indelen. Je kunt je overbelast voelen. Jouw geweten kan een rol spelen, als je voor jezelf wilt kiezen of als gevoelens voor iemand anders duidelijk zijn geworden. En moet je even eerlijk zijn naar jezelf.

Mercurius retrograde
De heerser van Tweelingen is Mercurius, planeet van contacten en het denken, handel en korte reizen is vorige week retrograde gaan lopen. Een periode van reflectie. Contacten vragen jouw aandacht, maar deze kan je ook even vermijden. Of je kunt besluiten om een punt te zetten achter relaties, als er geen eerlijkheid en openheid is tussen jullie. En je zult merken dat je smoesjes, leugens en roddels steeds minder gaat tolereren. Afspraken kunnen niet door gaan of uitgesteld worden en ook het verkeer en handelscontracten kunnen vertraging oplopen.

Jupiter recht tegenover de Volle Maan
Jupiter, als heerser van de Boogschutter, loopt sinds kort ruim een jaar lang door zijn eigen teken en gaat voor veel expansiedrang zorgen. Je kunt optimistischer worden over jouw toekomst of in het komende jaar eindelijk die reis eens gaan maken of de studie gaan doen, waar jij al lang je plannen voor had. Onverwacht kan er een som geld komen, waardoor je meer mogelijkheden krijgt. Je kunt je op jouw toekomst gaan richten en plannen gaan maken, om richting het buitenland te gaan. Misschien heb jij daar wel een grote liefde zitten? Wel is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en niet te overdrijven.

Cheiron
Cheiron, de planeet van de gewonde genezer, staat vierkant de Maan. Er kunnen situaties ontstaan waarin je min of meer gedwongen wordt om te kijken naar jouw jeugdtrauma’s.
Tweelingen heeft namelijk ook betrekking op jouw jeugd. Zo kan het contact met je broers of zussen heel wat emoties losmaken. Tussen hen kunnen er onuitgesproken zaken eens uitgesproken worden. Er zal veel genezing plaatsvinden, wanneer er open en eerlijk gecommuniceerd wordt.
Verslavingen kunnen je aandacht vragen, die kunnen tussen jou en contacten instaan. Misschien wil je het nu eens uiten, waar je al lange tijd mee zit. Ook kan je met behulp van een spiritueel leraar inzichten krijgen en stap voor stap problemen aan willen pakken. Therapie met paarden, schrijven of andere creatieve uitingen kunnen nu een goed hulpmiddel zijn, om tot de kern van jouw probleem te komen. Door alle emoties, die los kunnen komen kan het zijn dat je meer in een verslaving vlucht of je terug wilt trekken uit het leven.

Tweelingzielen
Tussen tweelingzielen kunnen er plotselinge veranderingen in de situatie ontstaan. Dit komt doordat we tijdens de Volle Maan in de eerste graad van Tweelingen terecht komen. Onze gevoels- en denkwereld kan dus van de ene op de andere dag omslaan en kan voor onverwachte wendingen zorgen tussen tweelingzielen.
Tweelingzielen kunnen van elkaar vragen, om eerlijk en open te zijn, wanneer zij hun relatie of contact verborgen houden voor hun partner, waar ze een karmische relatie mee hebben. Maar of er ook daadwerkelijk eerlijkheid en openheid zal zijn, heeft te maken met hoe sterk de Boogschutter-, of Tweelingen-invloed is binnen jullie geboortehoroscopen. De Boogschutter-invloed wil meer eerlijkheid en de Tweelingen kan er wat meer omheen draaien. Wanneer tweelingzielen niet op een lijn zitten, kan er weer een verwijdering ontstaan. Er kan dan veel nagedacht worden over hoe nu verder te moeten met je tweelingziel. Je kunt veel piekeren en je gespannen/onrustig voelen. Ook kunnen tweelingzielen willen vluchten in contacten met anderen, zich storten op werk, veel weg te zijn van huis of zich richten op vrienden en uitgaan. Het afstootgedrag tussen tweelingzielen kan zich uiten in leugentjes en smoesjes, waar je de ander op kunt betrappen. Hierdoor kan je je willen terugtrekken en je bezig willen houden met innerlijk healingwerk van jezelf. Totdat er weer contact ontstaat of je een berichtje krijgt van hem of haar.
Binnen karmische relaties kunnen sommige tweelingzielen ervoor kiezen om eerlijk te zijn richting hun partner over hun tweelingziel. Je kunt een sterke drang naar vrijheid ervaren, je weer jong willen voelen, los willen komen van je “oude leventje” en meer gaan doen wat jij wilt. Al kan dit wel voor wat onbegrip zorgen, wanneer de karmische partner zich gekwetst en onbegrepen voelt. Maar er zullen onverwachte oplossingen komen voor alle problemen die er zijn.

WEBINAR VOLLE MAAN 23-11-2018
Wil jij meedoen met onze korte lezing, afstandshealing met geleide meditatie, waarin je meer informatie krijgt over de uitwerking van deze Volle Maan, inzichten kunt krijgen over jouw situatie en er healing kan plaatsvinden op onverwerkte emoties. Deze healing kan ook doorwerken op jouw tweelingziel, als deze in jouw leven is. Voor meer info kan je kijken op onze website.

Je kunt je aanmelden via:
https://events.genndi.com/register/169105139238464676/8cd88f46f0

Of via onze website:
www.healingcentrumisis.com/evenementen

De lezing/afstandshealing/meditatie is op 23 november a.s. om 20.00 uur tot 20.45 uur. Deze webinar is tot 24 uur erna terug te zien en de healing heeft dan nog net zo’n sterke uitwerking.
De kosten zijn €15.

LET OP:
Als je voor een eerste keer meedoet, lees dan ook de begeleidende tekst bovenaan onze evenementen-pagina goed door op onze website.

Fijne Volle Maan,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com.