Volle Maan in Weegschaap Blauwe Maan 31-03-2018

Op de laatste dag van de maand maart is er een Volle Maan en omdat het de 2e Volle Maan in een maand is wordt deze de “Blauwe Maan” genoemd. Het is de 2e en tevens laatste Blauwe Maan van dit jaar.
De Maan staat in Weegschaal en recht daar tegenover staat de Zon in Ram. Dit veroorzaakt een spanningsveld tussen de eigenschappen van de Weegschaal en die van de Ram en tussen gevoel (Maan) en verstand (Zon). Je kunt rond de periode van deze Volle Maan dan ook aan de ene kant in actie willen komen en knopen door willen hakken door de Ram-invloed, maar aan de andere kant ook erg twijfelen of je de juiste stappen wel gaat nemen.
De uitwerking van de Volle Maan is vaak al enkele dagen ervoor en enkele dagen erna voelbaar en je kunt je o.a. in deze periode erg onrustig voelen, slecht slapen, veel dromen, vocht vasthouden, moe zijn of griepachtige verschijnselen hebben. Vooral hooggevoelige mensen en kinderen reageren sterk op de invloed van de Maan, de Zon en andere planeten.

Beslissingen nemen
De Maan in Weegschaal heeft behoefte aan harmonie en een fijne omgeving. Maar ook behoefte aan een balans in zichzelf. Zij bewaart liever de vrede en zorgt ervoor dat de mensen in haar buurt het fijn hebben. Weegschalen zijn vaak charmante gastvrouwen/heren en houden van schoonheid en harmonie. Maar als het om beslissingen gaat, kan zij een lange tijd alles tegen elkaar afwegen en daardoor besluiteloos overkomen. Dit in tegenstelling tot de Ram, die de initiatiefnemer is, in actie wil komen, impulsief is en niet altijd rekening houdt met anderen. En daar ligt nu het conflict; je zou graag knopen door willen hakken en je plannen willen doorzetten, maar twijfelt aan de andere kant ook of je niet te impulsief beslissingen hebt genomen.

De maan en Mercurius
De Maan in Weegschaal, het teken van o.a. relaties en rechtspraak, staat recht tegenover Mercurius, die nu retrograde loopt. De energie van Mercurius keert zich nu meer naar binnen en je kunt wat introverter zijn. Mercurius gaat over het denken, communicatie, handel en onderwijs. Je kunt veel nadenken over misverstanden uit het verleden, terugdenken aan je jeugd, een korte cursus willen doen, gaan verhuizen of terugdenken aan oude liefdes. En je wilt hier belangrijke beslissingen over nemen. Je kunt er over denken om een relatie te verbreken of te willen verhuizen en hierdoor kan je je gespannen voelen of prikkelbaar zijn. Het vele regelwerk en andere consequenties die deze beslissingen met zich meebrengt kan jou mentaal overbelasten.

Spanningen, strijd en conflicten in relaties
Doordat Uranus samen met Venus (de heerser van de Weegschaal) staat, kan je je relaties nieuw leven in willen blazen of op een andere manier voor een inkomen zorgen. Uranus kan veel spanning veroorzaken en plotselinge ingevingen kunnen je een andere richting opsturen. Jouw drang naar onafhankelijkheid en het kiezen voor jouw eigen weg kan sterk zijn. En door Venus wil je graag een harmonie met de mensen om je heen, maar het kan zijn dat er jaloezie of concurrentiestrijd in het spel is. Of vindt je de relatie niet gelijkwaardig.
Bovendien staat Eris ook dicht bij Uranus, die veel verharding, strijd en tweedeling kan veroorzaken. Er kunnen dus veel ruzies en conflicten zijn in relaties en dat hoeven niet alleen liefdesrelaties te zijn, maar kan ook in vriendschappen zijn of op de werkvloer.
Maar ook wil je misschien een nieuwe telefoon of computer aanschaffen, een nieuwe auto en kan je ruzie hebben over apparaten of diensten die niet goed zijn geleverd of over het niet naleven van contracten.
Op maatschappelijk gebied kunnen er dus veel opstanden zijn, radicalisering en oorlogsdreiging zijn. En ook uitkijken in het verkeer, als mensen impulsief kunnen reageren.

Saturnus en Mars
De Maan maakt ook een vierkant met Saturnus en met Mars. Saturnus zorgt ervoor dat je doorgaans een harde en serieuze werker bent, met veel ambities. En nu naar de juiste vorm aan het zoeken bent van hoe je je relaties en leven wilt vormgeven. Maar Saturnus kan nu ook remmend werken door een pessimistische houding. Misschien zie je veel beren op de weg en heb je het gevoel dat je nu hard moet werken. De zorg voor een ouder iemand kan jou tegenhouden of het hebben van veel verantwoordelijkheidsgevoel. Daardoor kan je de beslissingen die je wilt nemen willen uitstellen. Het kan zijn dat je behoefte hebt aan de steun van een ouder en wijzer iemand, door de invloed van Saturnus en die nu mist. Of durf je geen grote uitgaven te doen, doordat je liever geld wilt sparen.

Lotsbestemming
Door een mooi aspect met de Noordelijke Maansknoop wordt steeds duidelijker wat jouw lotsbestemming wordt. Je weet steeds beter welke richting je op wilt in jouw carrière en met relaties. Dat betekent dat je ook steeds makkelijker en sneller beslissingen kunt nemen en steeds beter kunt luisteren naar jouw intuïtie. Hierdoor wordt lang twijfelen en het hebben van faalangst of negatieve overtuigingen ook steeds minder. Je kunt je erg gemotiveerd voelen om veel werk te verrichten voor het realiseren van je doel. Je gaat de goede richting op! Over een half jaar, wanneer de Maan in Ram staat, komt er weer zo’n periode van het nemen van belangrijke beslissingen.

Tweelingzielen
Voor tweelingzielen is deze Volle Maan belangrijk en deze Volle Maan heeft een doorslaggevend effect. Door de invloed van Uranus die samen met Venus staat kunnen tweelingzielen plotseling belangrijke beslissingen gaan nemen die voor wat opschudding kunnen zorgen. Verdere uitleg hierover zullen we geven tijdens de lezing met geleide meditatie en afstandshealing op 31 maart.