De dromerige volle maan in Vissen 06-09-2017

In de periode rond de Volle Maan, kan je weer veel last hebben van onrustig en veel willen slapen, veel dromen krijgen en last hebben van hartkloppingen, vermoeidheid en duizeligheid. Je kunt ook gevoeliger zijn voor prikkels van buitenaf. Je kunt je makkelijk emotioneel voelen en als er een tweelingziel in je leven is, kan je zijn/haar emoties sterker voelen, doordat jouw chakra’s meer openstaan.

Tijdens deze Volle Maan staat de Maan in Vissen en de Zon recht tegenover de Maan in Maagd.
Neptunus staat samen met de Maan en heeft een sterke invloed, omdat Neptunus de heerser is van Vissen. Dat geeft een spanningsveld tussen de eigenschappen van Vissen en de eigenschappen van de Maagd. En dat zorgt ervoor dat je extra gevoelig bent, dromerig kunt zijn en je niet goed geaard kunt voelen. Hoewel de Zon in het aardeteken Maagd staat, lukt het je nu niet om de eigenschappen van de Maagd, zoals praktisch, ijverig en geordend bezig zijn, ten uitvoering te brengen. En dat kan je best wel frustreren. Misschien trek jij jezelf graag terug, leef je in een fantasiewereld of kijk je graag naar (romantische) films. Jouw fantasie is groot en zou je graag willen schilderen, fotograferen, naar muziek willen luisteren of op een andere manier creatief bezig willen zijn. Maar er komt niet zoveel uit je handen.
Misschien zie je veel dingen door een “roze bril” en is het nu voor jou moeilijker om de realiteit te zien. Je kunt je in de war voelen en willen nadenken, maar je komt er niet goed uit; er is een conflict tussen jouw gevoel en jouw verstand. Door het vierkantaspect met Venus heeft deze Volle Maan-uitwerking zijn weerslag op relaties, jouw geldstroom en het hebben van zekerheid. Je hebt misschien een angst om in het leven te staan en vlucht dan uit de realiteit. Dit vluchten kan je ook doen d.m.v. een verslaving. Het is wat moeilijker om de balans te vinden. Het kan zijn dat je door Neptunus te maken hebt met misleiding en bedrog. En dat jij je door iemand bedrogen voelt of dat jij op financieel gebied bedrogen of opgelicht bent. Dit alles wordt jou nu duidelijker, doordat jouw intuïtie sterk is door de invloed van Uranus. Ook kan jij in deze periode voorspellende dromen krijgen of worden er zaken duidelijker door een bezoek aan een medium of door inzichten tijdens een meditatie.
Door een verslaving of onverantwoord gedrag kunnen er financiële problemen zijn of problemen in jouw relatie. Jaloezie kan een rol spelen en dat kan jij niet altijd in de gaten hebben gehad. Veel maskers gaan afvallen en veel waarheid gaat aan het licht komen.

Pluto
Door de invloed van Pluto vinden er veel transformaties plaats en kunnen er uit jouw onderbewustzijn veel angsten naar boven komen. Deze angsten willen nu naar de oppervlakte komen, om getransformeerd te worden. Zelfs in vorige levens kunnen er angsten ontstaan zijn, doordat jij bijvoorbeeld in een klooster hebt geleefd, te maken hebt gehad met religieuze sektes of in de gevangenis hebt gezeten. Je kunt je daar eenzaam hebben gevoeld of bent daar in de war gebracht, door hetgeen jouw verteld werd. Ook seksueel misbruik kan aan het licht komen. Je kunt nog angst hebben voor de dood, die ontstaan is door traumatische gebeurtenissen uit jouw jeugd of vorige levens. Ook kan je bang zijn, als mensen proberen een macht over jou uit te oefenen of als mensen over jouw grenzen willen gaan.
Pluto heeft ook met recherchewerk te maken en misschien wil jij gaan onderzoeken, in hoeverre jij bedrogen of misleid bent (in relaties of op financieel gebied) en er kan best het een en ander aan het licht komen. Jouw intuïtie zal hierin sterk zijn.
Pallas heeft ook invloed op de Volle Maan. Pallas is de Griekse godin van de wijsheid, krijgskunst en de vrede. Door Pallas zal jij je wijsheid gebruiken en strategische beslissingen nemen over wat jij het beste kunt doen. Je zult daardoor makkelijk zorgen voor creatieve oplossingen voor problemen zorgen. Tactische handelen vanuit wijsheid en compassie!

Mercurius direct
Mercurius is direct gaan lopen op 5 september en dan gaat het langzaamaan weer beter met het maken van contacten, afspraken, het volgen van cursussen en het maken van korte reizen. Je kunt veel plotselinge ideeën krijgen of ingevingen. Ook kan er in jouw situatie een plotselinge wending komen. Het kan bijvoorbeeld dat jij plotseling een nieuw huis krijgt aangeboden en gaat verhuizen.

Tweelingzielen
De Volle Maan heeft altijd een grote invloed op tweelingzielen. De Zon vertegenwoordigt immers het mannelijke, het ego en de maan het vrouwelijke, het gevoel.
Doordat Mercurius direct is gaan lopen, is er langzaamaan weer wat meer contact mogelijk. Al zal het contact tussen tweelingzielen nog met veel aantrekken en afstoten gepaard gaan. Afspraken maken, kan soms moeilijk gaan, omdat jij of je twin erg kunt twijfelen en makkelijk van gedachte kan veranderen. Dit kan komen doordat je niet zeker weet of het contact, dat er is wel eerlijk en oprecht is. Je kunt het gevoel hebben dat je twin je misleidt, leugens vertelt of wat mysterieus doet en misschien wel een machtsspelletje probeert te spelen. Jij en/of je twin kunnen ook bewust op een vage manier communiceren, om ervoor te zorgen dat de ander niet achter de waarheid kan komen, als er iets te verbergen valt. Maar je kunt nu ook een sterke intuïtie hebben en ingevingen, dromen of visioenen krijgen, over wat er waar is en wat niet. Er kunnen ook angsten in de weg staan, waardoor contact met je tweelingziel moeizaam verloopt. Je kunt het moeilijk vinden om je kwetsbaar op te stellen en bang zijn om afgewezen te worden. Heerlijk wegdromen in een fantasie over jouw twin, doe jij nu graag en zie je niet altijd de realiteit. Maar wanneer je je beseft dat de relatie met je twin nog niet lukt, kan je je eenzaam voelen. Je mist het andere deel van jezelf en dat kan sombere gevoelens naar boven brengen. Je kunt het gevoel hebben gevangen te zitten in de relatie met je twin. Je kan zo sterk met elkaar verbonden zijn, dat andere relaties niet (langdurig) lukken. Maar de relatie met je twin kan ook nog geen stabiele vorm krijgen. Dit kan je ook een beetje frustreren. Er mag eerlijk en open gecommuniceerd gaan worden tussen tweelingzielen, maar door angsten en onverantwoordelijk gedrag kan deze manier van communiceren echter moeilijk tot stand komen. Dit zal meer tijd nodig hebben.
Religieuze factoren kunnen ook een belemmering zijn. Maar ook kan jij een andere visie en kijk hebben op het leven en je bijv. aangetrokken voelen tot spiritualiteit, psychologie, astrologie en een wat alternatievere levensstijl hebben. Terwijl je twin zich misschien meer bezig houdt met de aardse bezigheden, de wetenschap, meer gefocust is op het gebruiken van het denken. Je kunt ook wat kritischer zijn richting je twin en oude, niet functionerende gedragspatronen niet meer tolereren. Maar doordat de aantrekkingskracht sterk kan zijn tussen tweelingzielen, kan het moeilijk zijn om de grenzen die je had bedacht, te bewaken. Je kunt dus een flinke innerlijke strijd ervaren en het even moeilijk vinden om je innerlijke balans vast te houden.

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com.