De nieuwe maan in stier; niets loopt volgens plan.

Tijdens een nieuwe maan staan de maan en de zon in samenstand en versterken ze elkaars werking. Een nieuwe maan kondigt meestal een begin aan van een nieuwe periode. Een moment van bezinning, even stilstaan bij jouw leven. En omdat veel mensen steeds gevoeliger worden voor zon-, maan- en planeetstanden, heeft de nieuwe maan ook een grote invloed op ons. Veel planeten lopen in deze periode retrograde, wat een onrustige invloed gaat hebben met de nieuwe maan.
Het astrologische teken waar de zon en de maan in staan, is de Stier. De Stier is een aards teken. Een Stier is betrouwbaar en standvastig. Kan soms koppig lijken, omdat hij niet snel van mening zal veranderen. Zekerheid is belangrijk; een Stier houdt niet van veranderingen en zal niet zo snel risico’s nemen. Beslissingen neemt hij weloverwogen. Een Stier zal zijn zaakjes goed geregeld hebben. Vooral zijn financiële zaken. Hij zal daarom zeker een reservepotje hebben voor onverwachte uitgaven. En ook zijn toekomst is vaak goed geregeld. Een Stier komt vaak wat langzaam op gang, maar eenmaal op gang is hij niet meer te stoppen en kan hij lang doorgaan. Verder houdt hij van het buitenleven, van de natuur en dieren. Door hun rustige karakter en hun geduld, kunnen ze het goed vinden met kinderen. Ze houden ook van muziek en van lekker eten.
Tijdens deze periode rond de nieuwe maan kan het zijn, dat je nu even behoefte hebt aan rust en besluit om het even wat rustiger aan te doen. Dat je even wilt genieten van het mooie weer en de natuur en van de fijne dingen van het leven. Je wilt je misschien bezinnen over wat je nu wilt in jouw leven en wat je wilt in de toekomst. Heb ik al mijn praktische zaken in orde gemaakt? Je staat even stil bij de uitgaves die je doet en andere financiële zaken. Of besluit je dat je een huis wilt gaan kopen. Misschien wil je jouw tuin eens onderhanden nemen; nieuwe plantjes kopen of andere dingen voor jouw tuin. De behoefte om te gaan investeren in jouw toekomst, kan in deze periode ook groter zijn. Alle aardse zaken, want de Stier is een aarde-teken, wil je nu eens rustig gaan bekijken en in orde brengen. Maar veel rust gaat deze nieuwe maan niet brengen. Er zijn namelijk een aantal planeten die retrograde lopen. Waardoor deze planeten jou het gevoel geven niet vrijuit te kunnen werken, maar dat alles veel moeizamer verloopt. Mars, Jupiter, Saturnus, Pluto en Mercurius lopen retrograde. Hierdoor kunnen de dingen niet helemaal gaan, zoals jij dat graag zou willen.horoscope-639127_640

Mercurius retrograde
Nu is er nog een planeet, die veel invloed zal hebben op de nieuwe maan. Dat is de planeet Mercurius, die ook in conjunctie (samenstand) staat met de zon en de maan. Maar omdat Mercurius sinds 28-04 retrograde is gaan lopen en daardoor een tegenwerkende werking krijgt, kan deze planeet nu veel chaos en stress veroorzaken in je leven. Mercurius is de planeet van het denken, communicatie, handel, onderwijs en vervoer. Er kunnen nu makkelijk misverstanden ontstaan, miscommunicatie, afspraken die gemaakt zijn kunnen niet doorgaan. Contracten kunnen vertraging oplopen. Computers en telefoons kunnen kapot gaan. Vervoersproblemen zijn mogelijk. Het kan zijn dat je dingen niet op tijd af krijgt, dat deadlines niet gehaald worden. Dat het tekenen van contracten niet lukt of uitgesteld wordt. Je denken kan chaotisch zijn, dat je dingen niet meer op een rijtje krijgt of dat je alles tegelijk wilt doen. Misschien ben je te kritisch op jezelf. Dat je van jezelf vindt dat je meer zou moeten doen. Terwijl je eigenlijk meer rust zou willen hebben. Kortom, er zal weinig rust zijn.

Tweelingzielen
Omdat er weer een dubbel getal voorkomt in de datum, namelijk het getal 11 (6+5) heeft deze nieuwe maan een sterke uitwerking voor tweelingzielen. Een nieuwe start maken kan nog te moeilijk zijn voor veel twins. Het kan soms lang duren, voordat tweelingzielen het besluit durven te nemen om ervoor te gaan. Het kan zijn dat ze bang zijn om hun zekerheid te verliezen. Je bent in deze periode veel aan het overdenken, veel voor jezelf op een rijtje aan het zetten. Hoe wil jij nu verder? En doordat Mars retrograde loopt, hebben veel van de tweelingzielen besloten om hun eigen weg te gaan, als een relatie (nog) niet lukt. Je hebt besloten om niet meer te wachten op de ander, als die persoon het nog niet aan kan, om met jou mee te groeien. En kan het zijn dat je besloten hebt, om aan je eigen basis te gaan werken. Om je eigen toekomst te willen gaan creëren. En een stevige basis in jezelf is vaak nodig, om een tweelingzielrelatie aan te kunnen. Daardoor kan er bij de ander weer een angst ontstaan, om de ander te verliezen. Of kan je boos zijn op de ander, als die de beslissing nog niet durft te maken. Er kan ook veel verdriet loskomen, als je besloten hebt om de ander los te laten. Er kunnen ook gevoelens van jaloezie spelen.couple-1030767_640
Het contact met je tweelingziel kan moeilijk verlopen, door het retrograde lopen van Mercurius. Er kunnen veel misverstanden ontstaan, door slechte communicatie. Een van de twee kan zich niet begrepen voelen. Dat je graag aan de ander iets duidelijk wilt maken, maar dat het niet overkomt wat je bedoelt. En dat kan frustrerend werken. Er kunnen ook makkelijk ruzietjes ontstaan, doordat een van de twee een kort lontje heeft. Vaak is er een sterk verlangen om samen te zijn, maar het kan zijn dat dat voor nu nog niet gaat lukken. Veel beslissingen worden uitgesteld en op de lange baan geschoven. Door de Stier-invloed wil je geen overhaaste beslissingen maken. Een Stier doet namelijk alles heel overwogen en wil graag zekerheid in zijn leven. Maar veel tweelingzielen hebben wel al veel plannen in hun hoofd, maar wachten tot ze zeker weten, dat hun plannen uitvoerbaar zijn. Alles moet nl. goed geregeld zijn, ook op financieel gebied. Het kan zijn, dat je een plan B in je hoofd hebt, als ontsnappingsmogelijkheid, om op terug te kunnen vallen. Veel tweelingzielen die wel samen zijn willen graag een huisje kopen en een gezinnetje starten. Maar ook deze wens kan door allerlei omstandigheden vertraging oplopen of uitgesteld worden. Misschien wilt een van de twee graag financiële zekerheid, je hebt het juiste huis niet gevonden of de financiering komt nog niet rond.

Veel speelt er in deze periode in je hoofd af, in je innerlijke wereld. Je bent veel aan het overdenken, plannen aan het maken. Hoe jij je leven wilt gaan vormgeven, welke beslissingen je wilt gaan maken. Jouw behoefte aan zekerheid is nu sterk. Maar er kunnen ook veel onverwachte wendingen komen, waardoor jouw leven toch weer anders gaat lopen. Er kunnen oude contacten terug komen in je leven. Oude denkpatronen en overtuigingen ga je nu loslaten. Je bent vaak gewend, om bepaalde dingen op jouw manier te doen, maar ook daar kom je nu achter, dat het niet meer voor jou werkt. En je kunt er nu achter komen, dat je helemaal geen zekerheid in je leven kunt bouwen. Dat de plannen, die jij had gemaakt vanuit angst, om zekerheid in jouw leven in te bouwen, gewoon niet doorgaan, als dat niet goed is voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Het enige wat je kunt doen, is vertrouwen hebben in jouw intuïtie en jouw “hogere leiding” hierin volgen. Je mag erop vertrouwen dat alles goedkomt. “Go with the flow!”

Karin en Danique Vergeer.
Healingcentrum Isis