De uitwerking van de volle maan op 31 juli 2015

31-07-2015

Op 31 juli 2015 is het volle maan en deze luidt een nieuwe fase in, waarin een start wordt gemaakt met het vormen van o.a. nieuwe relaties, nieuw werk, nieuwe woonomgeving.
Bij de volle maan staan de maan en de zon, in de astrologie, recht tegenover elkaar en veroorzaken een spanningsveld tussen het vrouwelijke en het mannelijke aspect. De maan vertegenwoordigt namelijk het vrouwelijke; de emoties, gevoelsleven en intuïtie en hoort bij het element water. En de zon vertegenwoordigt het mannelijke; het ego, de daadkracht, het manifesteren van je “ik” kracht en hoort bij het element vuur. Tijdens de volle maan is de magnetische aantrekkingskracht tussen het vrouwelijke en mannelijke sterker, waardoor er makkelijker nieuwe relaties gevormd kunnen worden. Verder kun je onrustige nachten ervaren, rond de volle maan, omdat er veel emoties loskomen en in je slaap verwerkt gaan worden. Moeilijkheden met concentreren en prikkelbaar zijn, zijn daar het gevolg van. De werking van de volle maan is het sterkst voelbaar enkele dagen ervoor en enkele dagen na de volle maan.

wolf-547203_1280

Iedere volle maan heeft een ander thema, betrekking hebbende op de astrologische tekens waarin de zon en de maan staan. Bij deze volle maan op 31 juli, staat de zon in het teken Leeuw en de maan in het teken Waterman. De Leeuw is vurig, gepassioneerd en heeft een warm hart. Hij is hulpvaardig, maar ook trots, een tikkeltje autoritair en een beetje lui en gemakzuchtig. De Waterman is juist heel erg gesteld op vrijheid en gelijkheid, wars van autoriteit, idealistisch en beredeneert graag zijn gevoelens. Hij is vaak een tikkeltje afstandelijk. Je mag niet te dichtbij komen.
Deze tegenstelling zorgt ervoor, dat rond de tijd van de volle maan, deze tegengestelde aspecten sterker naar voren komen en tevens voor botsingen in relaties met de mensen om je heen, maar ook in relatie tot jezelf, kunnen zorgen. Dit is nodig, zodat er emoties uitgewerkt kunnen worden; emoties, zoals boosheid, verdriet en angst. Deze planetenstand zorgt dus a.h.w. voor een crisismoment, waarin je eventueel een beslissing kunt nemen, of deze relatie nog bij je past of dat je je relatie anders wilt.
Het teken Waterman staat ook voor vernieuwing, is vooruitstrevend. Heeft vaak vernieuwende ideeën, terwijl de Leeuw juist behoudender is. Het kan dus ook zijn, dat je je leven op andere gebieden ook anders wilt indelen. Dat je ander werk wilt, of een andere woonomgeving.

Door deze crisismomenten, gaan verstand en gevoel meer op een lijn zitten en ga je meer handelen vanuit je intuïtie i.p.v. uit je verstand. Je wordt de komende periode dan ook gedwongen, om meer vanuit je gevoel te gaan leven. Doordat je bijvoorbeeld je baan kwijtraakt of je relatie ten einde loopt, word je min of meer gedwongen, om te gaan doen, wat je altijd al wilde doen. Je hogere zelf creëert deze situaties om zo een andere weg in te kunnen slaan.
Je kunt in deze periode veel weerstand ervaren en moet je misschien door een stuk angst heen, doordat je een stukje zekerheid kwijtraakt. Als je eenmaal de stap hebt gezet en een andere weg ingeslagen bent, kan je het gevoel krijgen dat je niet meer terug kunt. Je mag er op vertrouwen dat dit de juiste weg is en dat er alles op je pad gaat komen, wat nodig is, om vorm te kunnen geven aan wat je echt wilt.
Persoonlijke beschermengelen, zoals overleden dierbaren, zullen hierbij een grote rol spelen. Je kunt hun sturing voelen. Je kunt bijvoorbeeld voorspellende dromen krijgen of plotseling tekens zien. Je oog kan bijvoorbeeld plotseling vallen op een boek dat je moet lezen, of je hebt het gevoel dat je door een bepaalde straat moet rijden, waar je een huis ziet, wat te huur staat. Of krijgt vanuit onverwachte hoek een baan aangeboden. Dit zijn allemaal bevestigingen, dat je de juiste keuze hebt gemaakt en op de goede weg zit.

In de maand augustus zullen er dus veel onverwachte wendingen plaatsvinden. Maar dit is nodig, voor je eigen persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van de Aarde. Dus laat je verrassen en laat je vooral niet meer leiden door angst: “Go with the flow!”.