De zon en zijn helende krachten

Wanneer de zomer er weer aan komt, krijgen we meer zin in het leven, hebben we meer energie en voelen we ons over het algemeen gelukkiger. Natuurlijk hangt het van vele factoren af of jij je gelukkig voelt of niet, maar de zon heeft daar zeker invloed op.

Helaas zitten we vaak binnen op kantoor of binnen in huis en missen daarom veel zonlicht. En dan ervaren ook nog steeds meer mensen te veel stress door de hoeveelheid familiaire, sociale en werkgerelateerde verplichtingen. Of door te hogen eisen die zij zichzelf opleggen. De hoeveelheid mensen met burn-out klachten is nog nooit zo hoog geweest. Het is tijd dat we ons leven anders gaan indelen! En dit kun je doen door o.a. meer zonlicht in je leven te brengen. Zonlicht is heel belangrijk voor ons. Het zorgt er o.a. voor dat er vitamine D. wordt aangemaakt. Vitamine D zorgt weer voor o.a. een goede kalkopname, betere spierfunctie en een verbeterde weerstand.

Zonlicht heeft een groot effect op ons emotioneel welzijn en onze fysieke gezondheid. De warmte van de zon brengt diepe ontspanning, waardoor organen beter gaan werken. En de zon helpt tegen depressie. De zon zorgt namelijk de aanmaak van gelukshormonen en stress reducerende stoffen in ons lichaam. Ook heeft zonlicht een ontstekingsremmende factor, een positief effect op de aanmaak van bouwstoffen voor de bijnierschors, en onderdrukt een overactief immuunsysteem, zoals bij reuma en eczeem het geval is. De schildklier reageert sterk op zonlicht en gaat er beter van functioneren. Met o.a. als gevolg een betere spijsvertering, betere vetverbranding en betere warmte en vochtregulering in het lichaam. Je gaat je dus lichamelijk beter voelen en blijer en gelukkiger onder invloed van de zon.

Maar er is nog een reden waarom de zon zo belangrijk is en dat heeft te maken met onze lichtlichaam. Vooral hooggevoelige mensen hebben veel zonlicht nodig. Zij voeden hun lichtlichaam met zonlicht, waardoor zij zich vitaler voelen. Het lichtlichaam is het licht wat jouw ziel uitstraalt en wat veel genezende energie bevat. En het lichtlichaam kan zich opladen aan zonlicht. Veel energie van het lichtlichaam komt bij mensen en dieren terecht die genezing nodig hebben. Wanneer je veel van jouw genezende energie kwijt bent geraakt, kan je je moe en futloos voelen. Je voelt je dan letterlijk leeggezogen en dat is niet altijd prettig. Een manier om je weer op te laden is, door in de natuur te zijn en/of je op te laden aan de zon.

Vooral in de tijden van Atlantis, een continent in de Atlantische oceaan meer dan 30000 jaar voor Christus, leefden de Atlantiërs veelal op zonlicht. Toen Atlantis ten onder ging, zijn veel Atlantiërs gevlucht en hebben zich gemengd met andere volkeren. Hun DNA is zo overgedragen van generatie op generatie en het is nu de tijd om deze DNA-strengen te activeren. Deze DNA-strengen worden geactiveerd door verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld de steeds stijgende energietrilling op aarde, maar ook zonlicht. De activering van deze DNA-strengen geeft ons de mogelijkheid om op spiritueel niveau grote sprongen in onze ontwikkelingen te maken. Onze paranormale gaven worden sterker evenals onze genezende gaven. Maar ook zal hierdoor heel ver in de toekomst teleportatie, bewust astraal reizen en…. tot de mogelijkheden behoren van de mens. Hier zullen echter honderden jaren overheen gaan.

En deze spirituele ontwikkeling die we nu doormaken, is eveneens de reden waarom steeds meer mensen die hooggevoelig zijn, naar zonnigere gebieden trekken om daar een nieuw leven te starten.

Tips om meer zon in jouw leven te brengen:

  • Probeer elke dag minimaal 30 minuten in de zon te zitten, wanneer de zon niet te heet is. Dit is meestal voor 11.00uur in de ochtend en na 16.00uur in de middag. Je kunt dan bijvoorbeeld mediteren of ademhalingsoefeningen doen voor vermindering van spanning.
  • Bouw jouw agenda om de zonuren heen als dit mogelijk is. Probeer je afspraken in te plannen op momenten dat de zon niet of minder schijnt, zodat je in de overige tijd buiten kunt zijn. Probeer eventueel ook meer thuis te werken op zonnige dagen, zodat je buiten in daglicht kunt werken.
  • Kies een plek uit om te zonnen waar jij je zoveel mogelijk kunt ontspannen. Dit kan jouw achtertuin zijn, een park, bos of een andere fijne plek waar weinig prikkels zijn. Zo kan je tot echte ontspanning komen.
  • Neem, als dit mogelijk is, in de winter een vakantie naar de zon om je extra op te laden.
  • Ook een mogelijkheid is, om te verhuizen naar een plek waar meer zonuren zijn.

Mocht je toch veel in de volle zon zijn of tussen 11.00uur en 16.00uur, gebruik dan een natuurlijke zonnebrandcrème met een hoge factor van bijvoorbeeld het merk Skalaris. Deze bevat geen schadelijke stoffen voor de huid. Op de website van de energieke vrouwen academie kun je meer informatie vinden over welke schadelijke stoffen in zonnebrandcrème je liever wilt vermeiden en welke zonnebrandcrèmes goed zijn voor je huid. Laat eventueel je huid 1x per jaar bij een huidcentrum controleren op huidschade en advies in te winnen om altijd te kunnen blijven genieten van de zon op een veilige manier.

Liefs,

Karin en Danique Vergeer

Healingcentrum Isis