Een intense periode tijdens de Volle maan in Stier 4-11-2017

Tijdens deze Volle Maan staat de Maan in Stier en de Zon daar recht tegenover in Schorpioen. De uitwerking van een Volle Maan kan veel losmaken. Vooral hooggevoelige mensen en kinderen reageren sterk op deze energie. Dat kan zich uiten in slecht slapen, onrustig voelen en emotioneler zijn dan anders. Kinderen kunnen ook extra druk zijn en willen vaak hun overtollige energie kwijt raken. Doordat ze gevoeliger zijn voor prikkels van buitenaf en door hun gevoeligheid kunnen kinderen veel spanning en emoties opvangen van anderen en door juist veel te bewegen in de buitenlucht en de natuur kunnen zij veel spanning loslaten. Als je kinderen druk zijn kan dat je prikkelbaar maken en je kunt een kort lontje hebben, vooral als je zelf moe bent en last hebt van stemmingswisselingen.

Maan in Stier en Zon in Schorpioen
De Maan heeft betrekking op emoties, gaat over jouw gevoelsleven, is het vrouwelijke en het moederprincipe. De uitwerking van de Maan wordt gekleurd door het Astrologische teken waarin de Maan staat. Op 4 november staat de Maan in het teken Stier. De Maan voelt zich thuis in Stier. De Stier doet graag alles op een rustig tempo. Maakt geen overhaaste beslissingen, want de Stier houdt niet zo van veranderingen. Bezit en financiën zijn belangrijk voor de Stier. Dat geeft hem/haar zekerheid en veiligheid. Doorgaans is de Stier rustig en geduldig en soms koppig vasthoudend aan wat conservatieve overtuigingen. Heb je veel Stier-invloed, dan wil je het liefst vasthouden aan wat je bezit en kan je maar moeilijk (financiële) zekerheid loslaten. Stier is een aards teken; nuchter en houdt van de natuur en staat liever met beide benen op de grond.
Recht tegenover staat de Zon, die betrekking heeft op het ego en het mannelijke principe is. De Zon staat in Schorpioen. De Schorpioen is heel gevoelig en ervaart vaak intense emoties, die hij/zij maar moeilijk kan uiten. Om deze gevoeligheid te beschermen, kan hij/zij zichzelf willen verdedigen als zijn gevoelens gekwetst worden of zijn bestaansrecht wordt bedreigd. Dit doet hij door van zich af te bijten of met boosheid te reageren. Als het extreem is kan de Schorpioen agressief worden. Kan ook een diepe angst hebben, bv. voor de dood. Om zijn gevoel van veiligheid te garanderen, kan de Schorpioen manipulatie gebruiken om zijn zin te krijgen. Hij heeft nl. een sterke wilskracht. Eenmaal een doel voor ogen, zal hij zich volledig inzetten. Als zijn/haar angst erg groot is, kan door macht te hebben over iemand, de Schorpioen er voor willen zorgen dat hij/zij niet in de steek gelaten wordt. Zowel de Stier als de Schorpioen kan snel jaloers zijn.

Tijdens deze Volle Maan kan je de neiging hebben om je bezit te willen beschermen. Dat kan jouw relatie, gezin of financiële zekerheid zijn. Door de angst om zekerheid te verliezen, kan jij snel defensief reageren en snel boos worden, als jouw veilige situatie bedreigd wordt. Misschien wil jij of anderen iets verborgen houden? Verborgen zaken worden wel steeds duidelijker. Ook kan je er bewust van worden dat je nog jaloers kunt zijn of dat anderen jaloers op jou zijn.
Narcistisch gedrag kan meer naar buiten komen en ga je meer herkennen, terwijl je dat voorheen misschien nog niet zo had gezien. Door de invloed van Neptunus, kan jij de dingen wat duidelijker gaan zien en is er een mist opgetrokken. Als je merkt dat iemand jaloers is of probeert een machtsspelletje te spelen, kan je rond deze periode de behoefte hebben erover te willen praten. Dat kan helpen om over angsten heen te komen en naar de diepere oorzaken te kijken.
Je kunt ook het gevoel hebben dat jij niet in beweging kunt komen, dat je langzaam aan de gang komt en dat het moeilijk lijkt om je doel te bereiken. De Stier komt wat traag op gang. Ook doordat het donkerder en kouder wordt krijgen mensen minder energie (schildklierproblemen) en worden wat somberder.
In relaties en kwesties rondom geld en bezit kunnen er wat spanningen zijn. Er kunnen gezondheidsproblemen zijn of als er iemand overleden is kunnen er spanningen zijn rondom erfeniszaken. Ook fraude met verzekeringen of andere oplichtingspraktijken kunnen aan het licht komen. Problemen kunnen je nerveus maken. Er kunnen onverwachte wendingen komen en oplossingen rondom geld- en woonzaken.

Volle Maan en Neptunus (retrograde)
De Volle Maan maakt ook een gunstig aspect met Neptunus, die retrograde loopt. Je kunt veel creatieve ideeën hebben en je mediamieke gaven kunnen sterk zijn. Maar doordat Neptunus retrograde loopt is het nu moeilijker, om deze ideeën uit te voeren. Je kunt je wat meer terug willen trekken en door meditatie of dromen veel duidelijkheid krijgen over jouw situatie. Houden mensen iets verborgen, is er een verborgen kant, dan kan er voor jou veel duidelijk worden. Je kunt erachter komen dat iemand niet eerlijk is, je misleid heeft, crimineel of verslaafd is. Misschien ben je er even van in de war, als je iemands verborgen kant ontdekt. En kan je boos worden, als je het gevoel hebt dat iemand je bedrogen heeft of geprobeerd heeft je te manipuleren. Door de invloed van Neptunus kan iemand je manipuleren door medelijden op te wekken. Je hebt het misschien te veel door een roze bril gezien.

Tweelingzielen
De uitwerking van de volle maan heeft een intense uitwerking op tweelingzielen. Tweelingzielen kunnen geconfronteerd worden met gevoelens van elkaar missen, jaloezie, angsten door het missen van een basisveiligheid en gekwetste gevoelens. Je kan je wat emotioneler voelen dan anders tegenover je tweelingziel en ook elkaars emoties opvangen. Ook kan er een sterke aantrekkingskracht voelbaar zijn tussen jullie. Maar het verlangen om bij elkaar te zijn kan dubbel zijn; aan de ene kant word je naar elkaar toegetrokken en aan de andere kant kunnen er emoties naar boven komen, waardoor je je twin weer wilt afstoten. Doordat tweelingzielen elkaar triggeren, kunnen er diepgewortelde angsten naar boven komen. Maar ook jaloers en bezitterig gedrag of boosheid van een van de twee tweelingzielen kan je doen besluiten om weer afstand te nemen. Het triggeren van elkaar, gebeurt veelal via berichten die je van elkaar ziet op social media, in berichtjes/brieven naar elkaar of in woorden. De triggers kunnen je bewust maken van waar er een ongeheeld stuk pijn zit, dat aandacht van je vraagt. Wanneer je erg gekwetst wordt en geraakt in jouw oude pijn, kun je meer reageren uit een primaire reactie op de pijn. Je kan bijv. heel erg boos worden, je twin willen afstoten, koppig willen volhouden om geen contact op te nemen. Je kunt de ander onbetrouwbaar vindt of afstandelijk en kil. Jij of je tweelingziel kan een verborgen kant hebben, waar jij/je twin intuïtief al veel vanaf weet of boodschappen over krijgt rond deze volle maan. Want je intuïtie kan dan heel sterk zijn, doordat Neptunus een rol speelt. Je kunt ook veel dromen krijgen over jullie situatie.
Ook obsessieve gevoelens kunnen een rol spelen, vooral wanneer je je jaloers voelt of argwanend bent naar je twin. Jij of je twin kan de ander in de gaten willen houden, wat de ander een benauwend gevoel kan geven en wat averechts kan werken. Het is dan ook een perfecte tijd om te onderzoeken wat jou of jouw twin drijft tot dit obsessieve gedrag. Welke angsten spelen een rol en wat heb jij of je twin bijv. gemist in je jeugd, waardoor er destructieve gedragspatronen zijn ontstaan? Wanneer je je eigen gevoelens beter begrijpt, kan je de achterliggende emoties beter verwerken.
Je kan heel sterk de behoefte hebben aan warmte, gezelligheid, betrouwbaarheid en weten waar jullie staan in de relatie. Je wilt de tijd nemen om alles eens wat rustiger aan te doen en ruimte te maken om te voelen wat jouw tweelingziel je allemaal spiegelt, zodat dat geheeld kan worden.
Je zou alles graag rustig aan willen opbouwen, maar door de strubbelingen in jullie relatie kan jullie contact met veel aantrekken en afstoten gepaard gaan.

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com.