Graanmaan; de uitwerking van de volle maan in Steenbok 20-07-2016

Deze volle maan wordt Graanmaan genoemd, omdat rond deze tijd de eerste oogst, meestal de graanoogst plaats vindt. Tijdens de volle maan, met een uitwerking van een week ervoor en een week erna, kun je veel last hebben van je onrustig voelen en slecht slapen. Dit komt omdat jouw chakra’s dan meer open staan en je daardoor meer open staat voor invloeden van buitenaf. Tijdens de volle maan staan de zon en de maan recht tegenover elkaar, in twee tegenover elkaar liggende tekens. En deze stand veroorzaakt een conflict tussen verstand en gevoel, tussen het mannelijke (de zon) en het vrouwelijke (de maan). Dit conflict wordt gekleurd door de astrologische tekens, waarin de zon en de maan staan.
De maan staat nu in Steenbok. De Steenbok is serieus, ambitieus, een harde werker, betrouwbaar, zuinig, streng, gedisciplineerd, met veel verantwoordelijkheidsgevoel en staat met beide benen op de grond. De Steenbok heeft ook te maken met ouders en ouderen. De zon staat in Kreeft en heeft betrekking op o.a. huis, zorgen voor, emoties, moeder, kinderen en gekwetste gevoelens.
Je kunt nu heimwee naar het verleden hebben en terugdenken aan het verleden. Oude liefdes van vroeger kun je nu missen en daar aan moeten denken. Je kunt nu even stilstaan, waarom het misgelopen is tussen jullie, wat er is fout gegaan. Misschien heb je spijt van gemiste kansen uit het verleden. Doordat de Kreeft huiselijk is en een goede sfeer in huis belangrijk vindt, kun je er behoefte aan hebben, om je huis op te ruimen, je huis te verbouwen of te verhuizen. Je gaat nu eens serieus stilstaan bij wat je precies wilt en welke mogelijkheden er zijn, rondom huis en of verhuizen. Je kunt gaan bekijken of er de financiële mogelijkheden voor zijn, of dat je nog meer moet gaan sparen, voordat je een nieuwe stap kunt gaan zetten. Mocht je jouw huis gaan opruimen, kan het zijn dat je oude foto’s of andere spullen tegenkomt, waaraan herinneringen zitten. Hierbij kunnen emoties naar boven komen, van nog onverwerkte stukken uit je verleden.
Je kunt je kinderen extra missen, als zij op vakantie gaan, gaan reizen of gaan studeren en daardoor het huis gaan verlaten. Of je zorgen maken over hen, of het wel goed gaat met hen. Je kunt het moeilijk vinden, om je kinderen los te laten. En denk je nu veel terug aan de vakanties, die je samen met je kinderen hebt doorbracht. Je kunt ook humeurig zijn, als je kinderen thuis zijn, tijdens de schoolvakantie en jij niet genoeg aan je rust toekomt. Misschien maak je je zorgen over of ze hun studie of reis wel kunnen bekostigen. Je kunt ook besluiten om te gaan sparen voor de studie van de kinderen. Of wat geld opzij te leggen, voor later, voor je oude dag. Want de Steenbok is spaarzaam. Of wil je hard aan je toekomst werken, of voor woonruimte gaan zorgen voor de toekomst, zodat jouw “oude dag” is verzekerd.
Ook kunnen gekwetste gevoelens nu naar boven komen, want door de Kreeft-invloed, heb je snel last van gekwetste gevoelens en kun je je makkelijk beledigd voelen, als jouw goede bedoelingen niet begrepen worden. Aan al deze emoties, wil je nu eens serieus aandacht besteden. De planeet Mars heeft ook een invloed op de zon en de maan. Mars staat in Schorpioen en kan innerlijke transformatieprocessen op gang brengen, waarin diepe (verborgen) angsten naar boven kunnen komen. Deze angsten kunnen uit jouw jeugd zijn of uit vorige levens. En heeft vooral te maken, met een grote angst om in de steek gelaten te worden. Deze angst kan naar boven komen, als je oude situaties wilt gaan loslaten en veranderingen door wilt gaan zetten in jouw leven.

13781860_720585728079783_1102417140057808208_nJe kunt ook het gevoel hebben dat je hard moet werken, om voldoende geld te kunnen verdienen, om voor jouw gezin te kunnen zorgen. Door de Steenbok-invloed neem jij de zorg voor je gezin heel serieus en voel je je verantwoordelijk voor hun welzijn. Misschien ben je moe en heb je behoefte aan rust, maar is dat niet mogelijk, omdat je de verantwoordelijkheid hebt voor een gezin.
Maar ook kun je besluiten, om je ambities en harde werken even opzij te zetten en even aandacht aan je gezin te besteden en eens lekker op vakantie te gaan. Ook de zorg voor ouders kan nu een rol spelen. Je wilt misschien graag voor hen zorgen, maar door de vakantieperiode, kan dat nu moeilijk zijn. En je kunt het moeilijk vinden om ze achter te laten, als jij even weg wilt.

Tweelingzielen
Tweelingzielen vertegenwoordigen het mannelijke en vrouwelijke deel van jezelf (de zon en de maan). Daardoor heeft de volle maan op hen veel invloed. De aantrekkingskracht tussen tweelingzielen is dan ook sterker. En doordat je gevoeliger bent, tijdens de volle maan, kan je veel gedachten en emoties van jouw tweelingziel opvangen. Je kunt elkaar sterker missen, als jullie door omstandigheden nog niet bij elkaar zijn. Er is nl. veel aantrek- en afstootgedrag tussen tweelingzielen. En doordat ze steeds in elkaars gedachten zijn, kunnen zij elkaar moeilijk loslaten. Zij zullen nu veel aan situaties van vroeger moeten denken, als zij een tijd samen hebben doorgebracht. Misschien hebben zij spijt van gemiste kansen. Tweelingzielen kunnen nu het gevoel hebben, dat ze stappen moeten gaan zetten. Doordat, sinds de opening van de Engelenpoort op 07-07-2016 (zie ons eerdere artikel: Een bijzondere dag; 7-7-2016 Opening van een Engelenpoort) tweelingzielen dichterbij gaan komen en het gevoel hebben dat er geen weg meer terug is, is het nodig dat zij eerst oude situaties los gaan laten. En dit kan onrust geven en angst veroorzaken. Angst om het oude los te laten. Door de steeds groter wordende aantrekkingskracht worden zij min of meer gedwongen om stappen te gaan zetten, richting elkaar.
Tweelingzielen kunnen elkaar ook erg missen, als ze los van elkaar op vakantie gaan of door andere omstandigheden niet bij elkaar kunnen zijn. Het kan ook zijn dat je de behoefte voelt om je tweelingziel (tijdelijk) los te laten, om eerst hard te gaan werken aan je eigen toekomst of aan je eigen ontwikkeling. Misschien wil je eerst naar een stukje onafhankelijkheid toe werken. Of ben je nog niet aan toe om je oude relatie los te laten. Of heb je kinderen, waar je nog eerst voor wilt zorgen of ouders, die nog veel aandacht van je vragen.
Wil je meer weten over tweelingzielen, kun je daar informatie over vinden op onze website.

Je kunt het, rond deze volle maan, moeilijk hebben met loslaten, loslaten van zekerheid, loslaten van relaties en situaties, die niet meer bij jou passen. Maar het loslaten van het oude is nodig, om het nieuwe toe te laten. En is nodig voor jouw spirituele ontwikkeling.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Isis