Grasmaan: De uitwerking van de volle maan van 21-05-2016

composing-1192667_640Deze volle maan wordt grasmaan genoemd, omdat het gras nu overal in bloei staat. En vroeger oogstte men nu het gras, als voedsel voor het vee, tijdens de winter. De natuur is nu volop aan het groeien. Wat je gezaaid hebt, gaat nu groeien en komt tot bloei. Deze periode staat in het teken van groei. Het is een vreugdevolle tijd, doordat het lichter wordt en de zon sterker wordt.
De maan is met volle maan naar het teken Boogschutter gegaan. De zon naar het teken Tweelingen, waardoor de volle maan dit jaar vroeger valt dan gewoonlijk. Je kunt nu gaan overdenken, welke plannen zijn uitgekomen, waarvan je eerder zaadjes hebt geplant. Zit je nog op de goede weg? Is dit wat je wilt? Doe je nu de dingen, die je je had voorgenomen om te doen? Of heb je de neiging om alles maar uit te stellen en het op een lange baan te schuiven. Ben je geen smoesjes aan het verzinnen, om dingen maar niet te hoeven doen? Wil je liever op de vlakte blijven, i.p.v. de diepte in te gaan? Had jij niet een verre reis willen maken, een studie gaan beginnen, een nieuwe baan willen zoeken of een oude vriend weer eens willen opzoeken? Je had je vast voorgenomen om te gaan sporten of gezonder te gaan eten? Kortom, wat is er allemaal terecht gekomen van de plannen die jij voor ogen had en wat jij jezelf had beloofd om te gaan doen? Dit is in grote lijnen het thema van deze volle maan.
De maan staat nu in het astrologische teken Boogschutter en de Boogschutter wil graag zijn horizon verbreden. Dit doet hij door studie, waardoor hij zijn kennis uitbreidt, maar ook door te reizen. Ze zijn optimistisch over hun toekomst. Ze zijn gezelligheidsdieren en praten en filosoferen graag met anderen over wat hen bezighoudt. Vaak zijn ze (spirituele) leraren en genezers. Ze hebben ook veel organisatietalent, vinden het leuk om nieuwe projecten op te zetten. Verder zijn ze joviaal, spontaan, avontuurlijk, eigenwijs en rusteloos. Dit in tegenstelling met de Tweelingen, waar de zon in staat. De Tweeling is wat oppervlakkiger. Heeft wel veel interesses, maar gaat daardoor ook niet de diepte in. En omdat er nu een conflict is tussen deze twee tekens en ook een conflict tussen het vrouwelijke en mannelijke, je gevoel en verstand, kan deze volle maan-periode weer voor veel onrust zorgen. Met veel slecht slapen en moe voelen. Je bent namelijk door veel innerlijke processen aan het gaan en veel aan het opruimen. En dat kost veel energie.

Doordat je behoefte hebt aan nieuwe input in je leven, kun je je rusteloos voelen en ongeduldig zijn. Dat wat jij graag wilt, lijkt maar niet op je pad te komen. Je hebt behoefte aan verandering, ander werk, andere mensen in je leven, andere omgeving. Je kunt je verveeld voelen. Dit is omdat de planeet Mars in samenstand staat met de maan. Mars is de planeet van actie! Maar doordat Mars retrograde loopt, kunnen de dingen niet altijd lopen zoals jij dat had gewild. Je ervaart dus een tegenwerking, een remmende factor. Projecten, die jij graag wilt opzetten, lijken maar niet van de grond te komen. Misschien dat er wel iets tot stand komt, maar dan via een omweg. Of jijzelf kunt maar niet in beweging komen. En daar kan jij je door gefrustreerd voelen. Door deze frustratie kan jij je ook prikkelbaar voelen, waardoor er makkelijk ruzietjes kunnen ontstaan.
De zon staat in Tweelingen. Recht tegenover staat Mars retrograde. In plaats van actie te ondernemen, is dit een periode van zelfreflectie. Een periode van ogenschijnlijke stilstand. Je keert je naar binnen en bent aan het overdenken of dit is wat je wilt. De dingen die jij vroeger leuk vond om te doen, geven je nu geen voldoening meer. Je bent het “oude” aan het loslaten, maar het “nieuwe” is er ook nog niet. Je kunt misschien nog niet dat creëren, wat jij graag zou willen, maar je mag het zo zien, dat je in de voorbereidende fase zit. Alle puzzelstukjes zullen vanzelf op zijn plek gaan vallen.

Tweelingzielencouple-915982_640
Tijdens deze volle maan is het nog steeds moeilijk om contact te krijgen met jouw tweelingziel. Mercurius is de heerser van het teken Tweelingen, waar de zon in staat tijdens de volle maan en deze loopt nog tot eind juni retrograde. Mercurius heeft te maken met het denken, communicatie, handel en onderwijs. Communicatie verloopt moeizaam. In sommige gevallen helemaal niet mogelijk. Jij zou graag een “dieper” contact willen, maar je hebt het idee dat jouw zielenmaatje hier nog niet klaar voor is en het contact afhoudt en uit de weg gaat. Er kunnen misverstanden zijn, doordat gedachten en emoties niet besproken worden. Misschien heb je het idee dat je tweelingziel niet helemaal eerlijk is, smoesjes loopt te verzinnen of een verborgen agenda heeft. Het kan zijn dat hij of zij zijn ware gezicht niet wilt laat zien. En kan de relatie saboteren, als er angst in het spel is. Bang om afgewezen te worden, om gekwetst te worden, om zich te binden of om in de steek gelaten te worden. Deze angsten kunnen een grote rol spelen, waardoor hij of zij wegvlucht uit de relatie. Het kan zelfs zijn, dat jouw tweelingziel een relatie aangaat met iemand anders. Allerlei soorten vluchtgedrag kan nu naar buiten komen. Het kan ook zijn dat de afstand te groot is, waardoor contact moeilijk is. Dat jouw tweelingziel in het buitenland is. Je kunt elkaar erg missen en graag bij elkaar willen zijn. Begin juni kan hier verbetering in komen en is er meer contact mogelijk. Over de uitwerking van speciale dagen, zoals de Mercurius voor de zon schoof, op 9 mei en 6 juni a.s., een speciale tweelingzielendag is, schrijven wij korte stukjes op onze facebookpagina.

Vorige levens
Tijdens de volle maan en onder invloed van bepaalde planeetstanden komen er trillingsfrequenties naar de aarde, waardoor er onverwerkte emoties worden losgemaakt. Deze emoties hebben vaak met het thema van astrologische tekens en planeten te maken. De Boogschutter, waar de zon in staat, heeft o.a. betrekking op het buitenland en de Tweelingen met contact. Er worden nu veel emoties verwerkt, rondom afscheid nemen, elkaar voor langere tijd niet zien en de angst om elkaar kwijt te raken. Dit gebeurde vaak in vorige levens, als jouw partner voor langere tijd naar het buitenland moest, bijvoorbeeld wanneer je tweelingziel zeeman, handelsreiziger of soldaat was.
In vorige levens waren er ook vaak moeilijke omstandigheden, waardoor er geen contact mogelijk was. Je werd bijvoorbeeld uitgehuwelijkt aan iemand anders, er was een groot standsverschil of je partner ging in een klooster leven. Hierdoor kunnen er nog veel emoties in jouw celgeheugen opgeslagen liggen en die rond de volle maan los kunnen komen en verwerkt kunnen worden.

Volle maan en opladen van stenen, kristallen en mineralen
Met volle maan is het de perfecte tijd om al je stenen, kristallen en mineralen op te laden in het maanlicht. Ook wanneer het bewolkt is, zullen de stenen, kristallen en mineralen opgeladen worden. Dit komt namelijk door de magnetische werking van de volle maan. Zorg er wel voor dat je de stenen, kristallen en mineralen goed van te voren reinigt. Op internet kan je vinden, hoe je jouw stenen kunt reinigen. Niet alle stenen mogen namelijk in water of zonlicht gereinigd worden.

Veel succes!

Liefs Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Isis.