Grote Jupiter-Saturnus conjunctie 21-12-2020; begin 20 jarige cyclus

Op 21 december vindt er een belangrijke samenstand plaats tussen Jupiter en Saturnus. Deze samenstand komt maar één keer in de 20 jaar voor. En staat na 200 jaar weer in een luchtteken, nl in Waterman. Deze grote conjunctie was voor het laatst waar te nemen bijna 800 jaar geleden en nu weer zichtbaar tussen 15 en 25 december. Wil je deze conjunctie zien, dan kan je het beste bij heldere hemel en kort na zonsondergang kijken in zuidwestelijke richting. Deze conjunctie vindt dicht bij de horizon plaats.

KEERPUNT- NIEUW BEGIN
Op 21 december begint de winter, is er de Winterzonnewende en vieren we de terugkeer van het licht. Vanaf dat tijdstip worden de dagen weer langer. En samen met deze samenstand zal dit een belangrijk keerpunt betekenen. De uitwerking van deze samenstand zal de toon zetten voor het jaar 2021. En een nieuwe cyclus van 20 jaar aankondigen. Een keerpunt omdat deze samenstand plaatsvindt in het luchtteken Waterman. Jupiter en Saturnus zijn nl. van het aardeteken Steenbok naar Waterman gegaan. De Waterman wil vernieuwing en samenwerking, waardoor we meer verbroedering kunnen ervaren onderling. We kunnen ruimdenkender worden en willen we ons meer losmaken van strakke regels en wetten, horende bij de Steenbok, die ons zijn opgelegd. We gaan een wat minder strenge periode tegemoet met meer positieve energie. En daarom kan dit aanvoelen als een nieuw begin!

DUBBELE GETALLEN
Door de dubbele getallen 3 (2+1 en 1+2), het meervoudige getal 2 en de dubbele getallen 1 in de datum, is deze dag ook een belangrijk keerpunt voor tweelingzielen. Het getal 3 hoort namelijk bij Jupiter en zal deze planeet deze uitwerking versterken. Het getal 2 hoort bij de Maan, wat aangeeft dat onze emoties centraal zullen staan, we op zoek kunnen zijn naar emotionele veiligheid. Hierbij kunnen moeder-issues naar boven komen, die invloed hebben op onze relaties en ons functioneren. Het getal 1, hoort bij de Zon, ons zelfbewustzijn, ego en verstand. En kan je een balans zoeken naar of je je gevoel wilt volgen of je verstand. Maar waarbij jouw intuïtie sterk zal zijn.

SATURNUS EN JUPITER
Saturnus is de planeet die de vorm aangeeft in ons leven, planeet van regels en wetten, de vaderfiguur in ons leven. Saturnus gaat over carrière, verantwoordelijkheid en hard werken. Door Saturnus kan je pessimistisch zijn en een remmende werking ervaren in je leven. En geeft aan welke levenslessen je te leren hebt. Verder staat Saturnus ook voor de dood, ouderen, karma en regeringsleiders.
Jupiter is daarentegen optimistisch en enthousiast. Jupiter is planeet van groei, expansie, genezing, reizen en geluk en richt zijn doel op de toekomst. Altijd op zoek naar nieuwe kennis.

UITWERKING
Nu er een samenstand plaatsvindt met deze twee planeten kunnen er momenten van zowel geluk en optimisme, als pessimisme ontstaan op meerdere vlakken van jouw leven. En willen we meer klaarstaan voor onze medemens. Je kunt bv. je geld willen delen met anderen of meer voor anderen zorgen, mensen die het hard nodig hebben. Dit kan een band scheppen en kunnen we dan ook dichter bij elkaar komen. Maar ook kan deze samenstand er voor zorgen dat je het verdiende geld juist wilt sparen, om je plannen voor de lange termijn te kunnen realiseren. Je kunt bijv. sparen voor je oude dag, voor een huis (in het buitenland) of voor een project dat je wilt starten in de toekomst. Je zult zien dat het harde werk wat je nu verricht, beloond zal worden in de toekomst. Daarnaast weten we een geldstroom op gang te brengen door onze nieuwe ideeën uit te voeren. De Waterman vraagt om vernieuwing. Je kunt daarbij een aantal risico’s durven te nemen en buiten onze comfortzone stappen en onzekerheden overwinnen. Jupiter brengt ook geluk en kan er vanuit onverwachte hoek een geldbedrag naar je toekomen in de vorm van bijv. een erfenis of alimentatie.

GEZONDHEID
Jupiter stimuleert ons ook om met onze geestelijke en lichamelijke gezondheid bezig te zijn. Lichamelijke klachten die je ervaart kunnen herleiden naar een onbalans in de psyche. Gevoelens uit het verleden of zelfs uit vorige levens kunnen zich uiten in lichamelijke klachten. Je kunt je enerzijds willen terugtrekken en je storten op je werk om deze gevoelens weg te kunnen drukken. Anderzijds kunnen er gebeurtenissen plaatsvinden, die jou doen beseffen dat het beter is om hier aandacht aan te besteden. Je kunt dan ook met iemand willen praten om tot de kern van jouw probleem te komen. Diepe schuldgevoelens, depressieve gevoelens en negatieve overtuigingen kunnen ten grondslag liggen aan jouw lichamelijke klachten. De lichamelijke klachten kunnen te maken hebben met jouw botten, zoals artrose, gebitsproblemen of een botbreuk. Maar ook klachten aan de lever, heupen, dijen en het hebben van een overprikkeld zenuwstelsel, kunnen de komende tijd opspelen, als aanwijzing dat je aandacht mag besteden aan onverwerkte emoties. Of keuzes mag gaan maken die jouw gezondheid zullen verbeteren, zoals het aanpassen van je voeding, op een andere plek gaan wonen (mogelijk in het buitenland) en het doen aan meer lichaamsbeweging.

BEWUSTZIJN
Jupiter in Waterman zorgt er ook voor dat we een nieuwe visie krijgen op het leven. Jouw “waarheid” kan veranderd zijn door spirituele ervaringen die je hebt doormaakt. Je gaat wat positiever worden, je gaat meer hoop krijgen voor de toekomst. Persoonlijke groei wordt belangrijk en dit kan ervoor zorgen dat je een ander bewustzijn ervaart. En deze “nieuwe” visie die je hebt, kan er ook voor zorgen dat je een andere kant op wilt binnen bijv. je werkveld, wilt reizen, verhuizen of wil je verdieping vinden d.m.v. een nieuwe opleiding. Ook kan astrologie je meer interesseren en probeer je via die weg het leven op een dieper niveau te begrijpen en jouw levenslessen te achterhalen. Daarnaast kan je ook aan de slag gaan met het loslaten van beperkende overtuigingen die een remmende werking hebben. Dit zorgt ervoor dat je kunt groeien op verschillende gebieden in jouw leven.

DE DOOD
Voor vele kan “de dood” een thema zijn, dat in deze cyclus van 20 jaar voor kan komen en jouw aandacht kan vragen. Misschien komt er nog verdriet of andere gevoelens los van het overlijden van een dierbare of huisdier. En weet je d.m.v. je spirituele ontwikkeling en de ontwikkeling van je paranormale gaven, contact te leggen met deze overledenen. Je kunt je ook steeds meer bewust worden van de tekens die ze je doorgeven. En ze kunnen bijzondere boodschappen doorgeven over jouw toekomst, wat jou hoopvol kan stemmen.

MAATSCHAPPIJ
Op maatschappelijk niveau zullen er de komende 20 jaar ook veel veranderingen doorgevoerd gaan worden. Waar de regering ons vast probeert te zetten met vele regels en wetgevingen, zullen regels en wetten versoepeld worden. Er zal meer ruimte komen voor inspraak van het volk. We kunnen steeds meer de behoefte voelen naar een zekere vrijheid binnen al deze regels. En we kunnen dan ook (vredig) in opstand komen om te streven naar een maatschappij waar meer gelijkheid en broederschap heerst. “Leven en laten leven” is het motto van de Waterman! Er kan meer verdraagzaamheid ontstaan in de samenleving.

TWEELINGZIELEN
Door de dubbele getallen in de datum zal deze samenstand een grote invloed hebben op tweelingzielen en ook voor hen zal het een keerpunt zijn. Zij kunnen zich de ene keer zeer optimistisch voelen en zin hebben in de toekomst met elkaar. En anderzijds kunnen er omstandigheden zijn, waardoor makkelijk de moed weer in hun schoenen zinkt. Zij zullen merken dat ze nog steeds bezig zijn met het uitwerken van karmische situaties, wat uiteindelijk een bevrijdend gevoel zal opleveren en ten goede zal keren voor hun situatie. Er wordt dus nog veel geheeld en dit geeft tevens veel inzichten op spiritueel gebied en maken zij een spirituele ontwikkeling door. Wanneer er contact is tussen tweelingzielen, kunnen zij ook elkaars steun zijn in hun spirituele ontwikkeling. Ze kunnen veel inzichten krijgen en daarmee hun bewustzijn verruimen. Echter kan het zijn dat er remmende factoren zijn, die ervoor zorgen dat zij nog niet samen het leven kunnen leiden wat ze willen. Wanneer tweelingzielen geen of weinig contact hebben, kunnen zij min of meer gedwongen worden om hun ontwikkeling alleen aan te gaan. Zij kunnen zich meer willen terugtrekken en kunnen zich ook eenzaam en afgescheiden voelen. Dit kan vele gevoelens omhoog halen die ook verband houdt met ervaringen uit jullie vorige levens, waarin vaak “onrechtvaardigheid” een rol speelde. En daarnaast kunnen er momenten zijn waar zij prachtige ingevingen krijgen over hun toekomst en gezamenlijke missie. En dit kan hen weer optimistisch stemmen. Deze Jupiter- Saturnus samenstand kan dus gepaard gaan met veel up’s en downs!

Liefs,
Karin en Danique
healingcentrumisis.com