Hoogoplopende emoties tijdens de volle maan in Steenbok 09-07-2017

Tijdens een volle maan staan de maan en de zon tegenover elkaar in twee tegenovergestelde astrologische tekens. De maan vertegenwoordigt het vrouwelijke, het gevoel, de emoties en de zon het mannelijke, het verstand en het ego. De een kan niet zonder de ander bestaan, ze vullen elkaar aan; Ying en Yang. Dit is bij tweelingzielen ook het geval en is er een vrouwelijk en mannelijk deel van de ziel. Daarom heeft de volle maan veel invloed op tweelingzielen en is de aantrekkingskracht tussen hen groter, net als bij eb en vloed. Maar ook tussen het vrouwelijke en mannelijke deel in jou is er nu een conflict; een conflict tussen gevoel en verstand. Er zijn issues, die tijdens de periode van de volle maan extra aandacht vragen. En je kunt tijdens zo’n periode veel beslissingen nemen en knopen willen doorhakken. Jouw chakra’s gaan meer openstaan en kan je veel aanvoelen van anderen en onrustig slapen, griepachtige verschijnselen hebben, emotioneel zijn en door de angsten en andere onderdrukte emoties, die naar boven komen, kun je last hebben van je onderrug (niergebied). Veel drinken en rust nemen is daarom belangrijk.

Rond deze volle maan, kunnen emoties hoog oplopen. Het kan een explosieve volle maan worden, doordat de maan samen staat met Pluto, die retrograde loopt. Bovendien staat Mars ook nog vierkant met Eris, de ruzie veroorzakende planeet. Het zal dan ook een onrustige tijd zijn. Er kan veel boosheid loskomen, nog opgeslagen in je onderbewustzijn. De boosheid zoekt een uitweg.
Het kan zijn dat je geconfronteerd wordt met crimineel of destructief gedrag of met gedrag dat niet door de beugel kan. Dit kan je boos maken. Je kunt de behoefte hebben om een einde te maken aan een situatie of is er al een einde gekomen aan een periode, zodat er ruimte is voor iets nieuws; de dood en wedergeboorte, veroorzaakt door Pluto. Er gaan veel omwentelingen plaatsvinden, zodat mensen een andere richting op gestuurd worden. Velen van jullie zijn bezig met innerlijke transformatieprocessen.
De maan staat in Steenbok en staat daar niet zo sterk. De maan hoort immers bij het tegenoverliggende teken Kreeft. Steenbok is serieus, betrouwbaar en ambitieus en kan door zijn nuchterheid en harde werken soms wat afstandelijk overkomen. Het kan zijn, dat jij in je jeugd warmte hebt gemist en dat jouw basis niet veilig was. Misschien zijn er daardoor angsten ontstaan, zoals de angst om echt in het leven te staan of de angst om alleen te zijn. Het kan zijn dat je door deze angst macht en controle wilt houden over situaties of andere mensen. Door Pluto kunnen nu deze onbewuste angsten naar boven komen en Pluto kan transformerend werken en daardoor verwerkingsprocessen op gang brengen. Je kunt gaan onderzoeken, eventueel met behulp van Yoga, meditatie, creatief bezig zijn of een medium, waarom je bepaald gedrag vertoont en waar de oorzaak van dit gedrag vandaan komt. Door Pluto kunnen veel onderliggende emoties misschien niet geuit worden, maar wat wel nodig is, om tot verdere inzichten te komen. Het kan je doen besluiten om dingen anders te gaan doen. Misschien ben je altijd gewend om te hard te werken, carrière te maken en dat je erachter komt, dat je te weinig aandacht hebt voor je emoties of voor je gezin en mensen om je heen. Of je kunt besluiten te breken met mensen, die vanuit macht en vanuit angst met jou samen zijn. Of met mensen die jou proberen te manipuleren of andere machtsspelletjes met jou spelen. Ook kan je geconfronteerd worden met jaloezie. Door het aspect met Neptunus (retrograde) heb jij situaties en mensen misschien te veel door een roze bril gezien en kunnen bepaalde gebeurtenissen in jouw leven jou wakkergeschud hebben. Door het aspect Neptunus kunnen psychische problemen of verslavingsproblemen duidelijker worden. Deze volle maan kan je veel energie geven, om nieuwe (creatieve) projecten te gaan opstarten en je leven drastisch een andere wending te willen gaan geven. En als je wilt vasthouden aan het verleden, uit angst om controle en emotionele zekerheid te verliezen, zal je merken dat dat steeds minder gaat lukken.
We zijn op weg naar de opening van de Leeuwenpoort op 8 augustus, waardoor hoge energiefrequenties vanuit Sirius de aarde bereiken en waarna dominant gedrag en gedrag vanuit angst en macht steeds minder invloed gaat hebben. We bevinden ons tenslotte in het Watermantijdperk en bewegen ons naar een samenleving, waarin liefde en respect voor elkaar centraal staat. Voor mensen, die geïnteresseerd zijn, staat er een artikel over ons en de Leeuwenpoort in het augustusnummer van “Paravisie”.

Tweelingzielen
Het gevoel over je tweelingziel kan sterk wisselen in deze periode van de volle maan. Je kan het ene moment het gevoel hebben, dat je helemaal in de wolken bent en het andere moment helemaal klaar bent met je twin. Er zullen zich dan ook veel verschillende situaties voordoen in deze periode, die deze rollercoaster aan emoties kunnen veroorzaken. Telepathisch kan je je twin sterk aanvoelen en dat maakt het moeilijk te onderscheiden, welke gevoelens je opvangt van de ander en welke gevoelens van jou zijn. Ook de seksuele aantrekkingskracht tussen tweelingzielen wordt rond deze volle maan sterker, door de invloed van Pluto.
Je kunt sterk het gevoel hebben, dat je vast zit in de situatie met je tweelingziel en dat je niet verder komt, voordat jouw twin een stap gaat maken. Je weet misschien even niet meer wat je moet doen. Want de angst van een van jullie kan ervoor zorgen, dat er afstand blijft, terwijl de aantrekkingskracht zo sterk kan zijn. Je kunt het gevoel hebben, dat je niet van hem of haar afkomt, doordat je de verbinding steeds blijft voelen. Dit kan een innerlijk conflict geven, dat ervoor gaat zorgen, dat je je er bewust van gaat worden, wat er nog tussen jullie instaat, dat geheeld mag worden. Dat kunnen psychische problemen, zoals angst of depressie zijn of verslavingen. Ook kan je gevoelens van jaloezie ervaren richting je twin als hij/zij aandacht krijgt van anderen, of andersom.
Deze innerlijke conflicten kunnen voor veel frustratie zorgen en kan er veel boosheid loskomen. Misschien wil je daarom ook niet geconfronteerd worden met je tweelingziel en zou je het liefst je oude leventje willen voortzetten. Of wil je proberen een relatie te starten met iemand, die je kent uit het verleden en vertrouwd voelt voor jou. Maar merk je ook dat je je oude leventje en oude relaties niet voort kan zetten en niet van twin af komt. Je kunt je “gedwongen” voelen, om bepaalde stappen te nemen richting je twin of angsten te overwinnen, waar jij denkt niet aan toe te zijn. Je zou het liefst zelf willen bepalen wanneer je een stap neemt, maar het kan aanvoelen alsof je geen controle meer hebt over de situatie en je hierin geleid wordt door jouw “Hogere Zelf”. Wanneer je veel weerstand ervaart richting hem of haar, kan je de boel willen saboteren. Je kan bijv. hem/haar willen kwetsen, door te flirten of daten met een ander. Ook kan je de behoefte voelen om ruzies te veroorzaken of je twin te negeren. Door de angst om (weer) gekwetst te worden, worden er veel gevoelens en emoties niet naar elkaar uitgesproken en veel gedachten kunnen een eigen leven gaan leiden. Hierdoor kunnen er op den duur misverstanden ontstaan.
Je kan je ook willen terugtrekken en je willen storten op je werk, omdat je het niet meer ziet zitten, om een relatie met je twin je beginnen. Je kunt je erg teleurgesteld voelen. Vooral als je merkt dat hij of zij geen veranderingen aanbrengt in zijn of haar leven, waardoor jij ook niet verder komt. Maar ook last hebt van het aanvoelen van eventuele angsten en depressieve gevoelens van jouw twin. Na de opening van de Leeuwenpoort op 8 augustus gaan er veel veranderingen komen.

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com.