Laatst gechannelde bericht (Mercurius)

MERCURIUS DIRECT 21-02-2021

Mercurius gaat op deze dag weer direct lopen. Mercurius, de planeet van denken, communicatie, verkeer en handel loopt sinds 30 januari retrograde in Waterman. Door het direct lopen van Mercurius in Waterman, verandert de werking van Mercurius.
Daarnaast staan Jupiter en Saturnus samen met Mercurius, wat voor dubbele gevoelens kan zorgen. En kan je je afwisselend optimistisch, dan weer pessimistisch voelen. Maar door de dubbele getallen 3 in de datum, horende bij Jupiter, kan het optimistische gevoel overheersen!

MERCURIUS RETROGRADE
Mercurius retrograde in Waterman kan hebben betekend, dat jij veel terug hebt gedacht aan het verleden, wat dingen voor jezelf op een rijtje hebt gezet de afgelopen tijd en dat je veel nieuwe plannen hebt gemaakt en iets nieuws wilde in jouw leven. Het kan zijn dat jij je onrustig en opstandig voelde en meer vrijheid wilde. Maar kunnen jouw plannen vertraging hebben opgelopen en kan je je geremd en beperkt hebben gevoeld.
Verder kan je veel last hebben gehad van verkeersopstoppingen, reisproblemen, problemen met telefoon of computer, afspraken die niet door gingen. Of heb je kasten opgeruimd, administratie gedaan en achterstallige klusjes afgemaakt.

MERCURIUS DIRECT
Nu Mercurius direct is gaan lopen, gaan we de uitwerking ervan in onze uiterlijke wereld waarnemen en zal het ook een actievere werking hebben in plaats van een vertragende werking. En dit kan zichtbaar zijn op verschillende gebieden van ons leven.

HANDEL
Op gebied van ons werk, handel en ondernemerschap, gaan we onze plotselinge ideeën vorm geven. Hierbij kunnen we ook gebruik willen maken van elektronische middelen of maken we gebruik van een nieuw softwareprogramma om onze werkzaamheden naar een hoger plan te brengen. Het kan ook zijn dat je een project hebt bedacht waarbij je mensen met elkaar verbindt en de minderbedeelden of slachtoffers van bepaalde incidenten wilt ondersteunen. Saturnus, die samen met Mercurius staat, zorgt ervoor dat de vorm van onze ideeën en projecten vorm gaat krijgen. En dat we ons volledig willen inzetten om onze lange termijndoelen hierin te behalen. Maar ook kan Saturnus ervoor zorgen dat er een remmende werking is en dat we soms alles negatief inzien.
Maar door Jupiter, die ook samen staat met Mercurius, kunnen we ons ook regelmatig optimistisch voelen. Jupiter brengt ons nieuwe ideeën over hoe we onze horizon kunnen verbreden, ons spirituele werk kunnen uitbreiden of hoe we naar het buitenland kunnen reizen.Misschien wil je hiervoor een nieuwe studie doen. Door nieuwe inzichten over ons functioneren en onverwerkte emoties, kunnen we een verdere spirituele ontwikkeling doormaken. We mogen er ook voor waken dat we niet teveel hooi op ons vork nemen en onze behoeften teveel wegdrukken.
En we kunnen nu de resultaten zien van al het spirituele werk, wat we hebben verricht. We kunnen dus deze periode ervaren met zowel positieve als negatieve emoties.

CONTACTEN
Mercurius is ook de planeet van contacten en het overdragen van informatie. We kunnen nu dan ook meer opzoek gaan naar gelijkgestemden en onze ideeën delen. Je kunt ook selectief zijn in met wie je de diepgaandere gesprekken houdt en met wie je het liever het contact luchtig en oppervlakkig houdt. Of zelfs het contact verbreekt. Er kan namelijk hier en daar wat geroddeld worden, waardoor je je liever richt op anderen met een meer zuivere intentie. Gelijkwaardigheid binnen relaties met anderen is voor jou heel belangrijk. En ook humor kan je willen inzetten, vooral om anderen te helpen om meer openminded te zijn.

TWEELINGZIELEN
Tussen tweelingzielen kan communicatie nu extra belangrijk zijn. Ze kunnen proberen de diepgang te vinden in hun gesprekken. Ze willen analyseren en kunnen proberen elkaar beter te begrijpen.
Vooral wanneer er sombere gevoelens, schuldgevoelens of andere onbewuste gevoelens een rol spelen. Het kan echter tussen hen botsen wanneer de één een diepgaand gesprek probeert te voeren, terwijl de ander het liever luchtig houdt om conflicten te vermijden.
Daarnaast kan het zijn dat, wanneer tweelingzielen een moeilijke periode doormaken, ze oppervlakkige contacten aangaan waar ze in willen vluchten. Ze kunnen dan moeite hebben met het verwerken en uiten van emoties. Of vluchten ze in werk. En er kan dan ook veel aantrek- en afstootgedrag ontstaan, omdat de aantrekkingskracht tussen hen ook sterk is en ze steeds vaker het gevoel zullen hebben dat ze het proces met elkaar aan moeten gaan.
Door de invloed van Saturnus en Jupiter kan het zijn dat tweelingzielen veel ups en downs ervaren. Pessimistische gevoelens kunnen zich afwisselen met optimistische gevoelens.
Het kan dus aanvoelen als een emotionele rollercoaster! Maar gaan de geluksmomenten tussen hen steeds vaker voorkomen.
Wanneer er voor lange tijd geen contact is geweest met je tweelingziel, kan het zijn dat je een bericht ontvangt van hem/haar. Of gaat eindelijk die afspraak door met je tweelingziel, waar je zo lang op hebt zitten wachten. Er kunnen belangrijke doorbraken komen!

Liefs,

Karin en Danique
www.healingcentrumisis.com