Laatst gechannelde bericht (Uranus)

URANUS RETROGRADE 24-08-2022

Ieder jaar gaat de vernieuwende planeet Uranus een paar maanden retrograde lopen. Dit doet deze planeet vanaf 24 augustus tot het begin van het volgende jaar in het teken Stier.

Het retrograde lopen van Uranus zorgt ervoor dat je je meer naar binnen gaat keren en gaat luisteren naar jouw innerlijke stem, jouw intuïtie. De veranderingen vinden eerst plaats in je innerlijke wereld, voordat je deze veranderingen werkelijk naar buiten kunt brengen. En omdat er twee keer het getal 6 in de datum voorkomt, horende bij Venus die de heerser is van de Stier, zullen de veranderingen en vernieuwing zich vooral voordoen op het gebied van relaties, bezittingen, landbouw en financiën. Uranus veroorzaakt nl. verandering, innovatie, bevrijding, revolutie en vernieuwing! In deze periode kunnen nieuwe plannen en ideeën ontstaan. En deze ideeën kunnen plotseling tot je komen en voor de nodige verrassingen en nieuwe inzichten zorgen.

URANUS EN SATURNUS OP GESPANNEN VOET
Vorig jaar maakten Uranus en Saturnus 3x een exact vierkant met elkaar. En kunnen we van de uitwerking hiervan nog een nasleep ervaren. Want doordat ook Saturnus retrograde is gaan lopen en weer een (bijna) vierkant met Uranus gaat vormen, wordt dit vierkant weer meer geactiveerd.

Uranus symboliseert vrijheid, individualiteit, werkt vernieuwend en is revolutionair. Saturnus daarentegen gaat over verantwoordelijkheid, structuur, wetten en regels en geeft de vorm aan van iets. Begrijpelijk dat je je door dit vierkant opstandig kunt voelen en vrij wilt zijn, maar dat je je ook verantwoordelijk voelt voor jouw omgeving. De remmende werking van Saturnus zal sterk voelbaar zijn. Deze drang naar vrijheid zal zichtbaar zijn in onze persoonlijke leven, maar ook op maatschappelijk en mondiaal niveau.

OPSTAND EN NIEUWE UITVINDINGEN
Velen kunnen in opstand komen omdat ze vrijheid willen en een socialer beleid voor de minderbedeelden in onze samenleving, maar kunnen zij beperkt worden door regels en wetten. Je kunt hierbij denken aan de boeren in ons land, die hun werkzaamheden gedeeltelijk moeten stoppen om de uitstoot van CO2 tegen te gaan. Maar misschien moet er ook gekeken worden naar alternatieve oplossingen en naar creatieve ideeën om op andere vlakken de CO2 uitstoot te verminderen. In deze periode kunnen er dan ook nieuwe uitvindingen ontstaan.

VERANDERINGEN
Uranus vraagt nu om innovatie op gebied van financiën, materiële zaken, landbouw en natuur. Je kunt je dan ook afvragen hoe je op een goedkopere en duurzamere manier kunt wonen, zodat je bijdraagt aan een beter milieu. Je kunt veel spullen verkopen of wegdoen en minimalistisch gaan leven. Want materiële dingen, zoals het hebben van een groot huis, kan jou steeds meer het gevoel geven dat je niet genoeg vrijheid hebt om te gaan en staan waar jij wilt. Je kunt dan ook een verandering brengen in jouw woonsituatie, zodat je bijv. vaker in de natuur kan leven en/of de vrijheid hebt om naar het buitenland te gaan.

Ook op financieel gebied kan er een verandering plaatsvinden. Doordat de Noordelijke Maansknoop samen staat met Uranus, kun je bezig zijn met het realiseren van jouw droomwensen, jouw lotsbestemming. En hiervoor kun je je financiën op orde willen brengen. Schulden kunnen worden afbetaald en mogelijk wil je wat extra sparen, om zo jouw droomwensen te kunnen realiseren in de toekomst. Je geeft geen onnodig geld uit, alleen aan de dingen die waarde voor je hebben en functioneel zijn. En maak je realistische plannen voor de lange termijn.

LUISTEREN NAAR JOUW INTUITIE
Uranus kan normaal gesproken grillig uitwerken en zorgen voor onverwachte wendingen, maar doordat hij in Stier staat, gaan veranderingen wat meer weloverwogen en wat rustiger aan. Je wilt je nieuwe en vernieuwde ideeën goed uitdenken en geen overhaaste beslissingen nemen. Het geeft je de tijd om eens goed te luisteren naar jouw intuïtie. En wanneer je graag zekerheid wilt, kan je bijvoorbeeld op zoek gaan naar betrouwbare mensen met gelijkgestemde ideeën, die jou kunnen steunen in het stapje voor stapje realiseren van jouw plannen. Maar ervaar je ook de remmende werking van Saturnus en kan het zijn dat je eerst nog belangrijke levenslessen moet leren, je nog de zorg hebt voor ouders of kinderen of dat je eerst nog wat meer moet sparen.

URANUS VIERKANT VENUS
Nu Uranus samen met de Noordelijke Maansknoop een vierkant maakt met Venus, kun je je geremd voelen door jouw partner in het realiseren van jouw droomwensen en jouw lotsbestemming. Dit kan leiden tot discussies, waarbij de één koppig vasthoudt aan zijn/haar standpunt en kiest om een eigen weg te gaan en de ander zich gekwetst voelt. Wanneer er geen positieve veranderingen plaatsvinden, kan het geduld opraken en kan er een flinke ruzie ontstaan. Duidelijk kan worden wat belangrijk is voor jou en dat jij naar je intuïtie mag luisteren en je hart mag volgen om de “juiste” beslissingen te maken. En wanneer de remmende werking voorbij is, aan het einde van het jaar, dan kan alles weer wat meer gaan stromen!

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com