Lentemaan, de spirituele uitwerking van de volle maan van 23-03-2016 en zonsverduistering van 09-03-16.

Deze volle maan wordt lentemaan genoemd, want deze maan kondigt het begin aan van de lente. Het wordt buiten warmer, het is duidelijk langer licht en langzaam komt de natuur weer tot bloei. De zon is op 21 maart het astrologische teken Ram ingegaan. De Ram is actief en daadkrachtig en dat betekent dat mensen weer actiever worden. Uit hun winterslaap ontwaken en dingen willen gaan ondernemen. Men krijgt er weer zin in om lange wandelingen of fietstochten te maken, grote schoonmaak te houden of de tuin te gaan doen.

clouds-862354_960_720Tijdens de volle maan, met een uitwerking van een week ervoor en een week erna, staan de zon en de maan in twee tegenovergestelde tekens. En deze oppositiestand veroorzaakt een conflict tussen deze tekens. Dat zijn in dit geval de Ram en de Weegschaal. Bovendien vertegenwoordigt de maan het vrouwelijke en de zon het mannelijke en is er ook een conflict tussen gevoel en verstand. De periode rond de volle maan kan voor veel onrust zorgen; gespannen zijn en onrustig slapen. Je kunt je ook extra moe voelen en veel willen slapen, omdat het lichaam zich aan moet passen aan alle veranderingen. En ook in je slaap vinden veel verwerkingen plaats. Deze volle maan heeft vooral een invloed op relaties. Dit kunnen liefdes-, vriendschaps- en werkrelaties zijn.

De Weegschaal en de Ram.
De Weegschaal, waar de maan in staat, houdt van harmonie. Zijn of haar huis is mooi ingericht. Is een goede, charmante gastvrouw/heer, is vriendelijk en zorgt ervoor dat iedereen het naar z’n zin heeft. Hij of zij kan ook heel goed de juiste mensen bij elkaar brengen, is diplomatiek en vaak een bemiddelaar. Als de Weegschaal beslissingen moet nemen, zal hij of zij lang twijfelen en lang wikken en wegen, om tot het juiste besluit te komen en kan daardoor besluiteloos overkomen. Rechtvaardigheid staat hoog in zijn of haar vaandel. Advocaten en rechters horen bij het teken Weegschaal. Vrouwe Justitia, de Romeinse godin voor rechtvaardigheid, heeft niet voor niets een weegschaal in haar hand. Lentemaan-de-uitwerking-van-de-volle-maan-van-23-03-2016-1Verder houdt de Weegschaal niet van ruzie en wil het liefst de lieve vrede bewaren. En daardoor misschien niet altijd voor zichzelf opkomen en niet snel zeggen wat hij of zij wilt, om conflicten te voorkomen. Dit in tegenstelling tot de Ram, die veel impulsiever is en sneller tot actie komt en sneller beslissingen neemt. De Ram is onafhankelijk en heeft steeds nieuwe uitdagingen nodig. Hij of zij kan dingen, impulsief doen, zonder lang nadenken en houdt soms weinig rekening met anderen. De ram is namelijk ook egocentrischer. Is meer het type van ‘niet denken, maar doen’. Geduld is niet iets, waar de Ram teveel van heeft. Het zijn vaak leiderstypes en grote veldheren uit de geschiedenis, die veel ram-invloed hebben. Terugkijkend in de geschiedenis moesten zij ook vaak snel beslissingen nemen en hadden geen tijd om lang stil te staan bij de gevolgen. Ook auto’s en autocoureurs, alles wat met snelheid en actie heeft te maken, valt onder het teken Ram.

Relaties
De maan staat nu in Weegschaal en heeft veel invloed op vriendschappen, relaties en allerlei samenwerkingsverbanden. Maar heeft ook invloed op de relatie met jezelf. Veel mensen zijn op zoek naar een harmonie in hun omgeving en het evenwicht in zichzelf. Daardoor maken ze veel innerlijke processen door. Rond deze volle maan vraag je jezelf af of de relaties, die je nu hebt, nog bij je passen. Dit kunnen ook familie-, vriendschaps- en werkrelaties zijn. Je kunt bijvoorbeeld plotseling het gevoel krijgen, dat het teveel eenrichtingsverkeer is met een vriend of vriendin of dat je te weinig waardering krijgt voor je werk. Je mist dan de balans. Je hebt een sterker evenwicht in jezelf gevonden en je weet nu steeds meer wat je wilt. Daardoor ga je meer voor jezelf opkomen en meer zeggen wat je wilt. En dat kan nu voor meer conflicten zorgen. Je hebt geen zin meer, om altijd maar de lieve vrede te moeten bewaren. Je wilt geen water meer bij de wijn doen. Het kan zijn dat je opstandiger wordt, meer op je strepen gaat staan. Je bent het beu, dat anderen maar steeds proberen, om misbruik van je te maken en over je grenzen proberen te gaan. Het kan zijn, dat je impulsief dingen doet, waar je achteraf spijt van hebt, maar het gevoel hebt dat je niet meer terug kunt. En het moeilijk vindt om toe te geven, als je ongelijk had. Maar toch blij bent dat je voor jezelf bent opgekomen, omdat het nodig was, voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Het was nodig om meer in je kracht te gaan staan. Ook kan je nu spijt hebben van beslissingen, die je in het verleden hebt genomen, omdat je nu tot andere inzichten bent gekomen. Maar waarvan je het gevoel hebt, dat je deze niet meer terug kunt draaien.

Banden verbreken
Door alle processen, die je de afgelopen tijd hebt doorgemaakt, ben je veel sterker in je schoenen gaan staan. Waarschijnlijk heb je veel angsten losgelaten, meer respect voor jezelf gekregen, ben je daadkrachtiger geworden en durf je nu nieuwe stappen te zetten. Maar daarvoor is het soms nodig, om eerst oude banden te verbreken of oude situaties los te laten, om weer een nieuwe richting op te gaan. Je zult misschien nu ook meer overwegen, welke nieuwe keuzes je wilt maken. Of je nog op de oude voet verder wilt. Je bent je misschien gaan afvragen of de mensen om jou heen genoeg respect hebben voor jou of dat ze te makkelijk over je grenzen willen gaan. Het kan zijn, dat jouw partner vaak z’n zin wilt hebben en jij het gevoel hebt dat hij/zij te weinig rekening houdt met jou. Of dat je je op je werk te weinig gewaardeerd voelt. Hierdoor kan het zijn, dat jij steeds meer gaat kiezen voor relaties en vriendschappen die meer gelijkwaardig voelen. Het kan dus betekenen, dat je met je relatie gaat stoppen, een vriendschap wilt verbreken of dat je wilt stoppen, met het werk wat je nu doet. Zodat het “oude” plaats kan maken voor het “nieuwe”.

Nieuwe maan en zonsverduistering
Op 9 maart was het nieuwe maan en was er tevens een zonsverduistering. Deze zonsverduistering heeft een lange nawerking van enkele maanden. Doordat de maan voor de zon schoof, was de zon er even niet meer. Letterlijk en figuurlijk! Hierdoor komt je schaduwkant naar boven; de ongeheelde stukken in jezelf, oude negatieve overtuigingen en rolpatronen in relaties. Thema’s van het sterrenbeeld Vissen worden uitgewerkt. Je kunt je eenzaam voelen en last hebben van sombere gevoelens, liefde missen in je leven. Je hebt meer behoefte aan tijd voor jezelf en meer rust, om tot het besef te komen, dat je nu werkelijk iets aan de ongeheelde stukken in jezelf moet gaan doen. Deze uitwerking wordt versterkt, doordat mensen ook letterlijk de zon missen. En behoefte hebben aan warmer weer. Meer over de uitwerking van de nieuwe maan en zonsverduistering vind je op onze website en facebookpagina.

TweelingzielenLentemaan-de-uitwerking-van-de-volle-maan-van-23-03-16
Sommige tweelingzielen overwegen om uit elkaar te gaan en afstand te nemen van elkaar. Dit kan tijdelijk zijn. Vaak moet een van de twee of soms ook beiden, weer een stukje aan zichzelf werken, om beter in balans te komen, zodat ze een tweelingzielrelatie aan kunnen. Dit kan veel verdriet geven en je kunt last hebben van depressieve gevoelens en je eenzaam voelen, als het nog niet wil lukken, om langdurig samen te zijn. Of besluit je om aan je relatie te werken, om een betere balans samen te vinden. Ook zul je rond de volle maan, je tweelingziel, als je niet bij elkaar bent, nu heel erg missen.

‘All you need is love’
Leuk detail: Robert ten Brink heeft als sterrenbeeld Weegschaal en is een vriendelijke gastheer/presentator van dit tv-programma, waarin hij bemiddelt (weegschaal) in de liefde en relaties (weegschaal)!

Fijne Paasdagen!

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Isis