Nieuwe maan in Kreeft 24-06-2017 Liefde, Romantiek en Huiselijkheid

Op deze dag staan de zon en de maan samen in het Astrologische teken Kreeft. Een nieuwe maan kondigt meestal een nieuw begin aan van een nieuwe fase van je leven. En waarin “huiselijk geluk” een belangrijk thema zal zijn bij deze nieuwe maan. Door de dubbele getallen, die in de datum voorkomen, nl. 6(2+4)-6, is deze dag ook weer een belangrijke dag voor tweelingzielen. Het getal 6 heeft betrekking op Venus, de planeet van liefde, schoonheid, harmonie en alles rondom geld en bezit. Er kunnen veel romantische gevoelens ontstaan, door de invloed van Venus en kunnen oude liefdesgevoelens weer gaan opbloeien. Venus maakt ook een driehoeksaspect met Pluto (retrograde) en deze laatste planeet kan veel losmaken uit het onderbewustzijn en kan transformerend werken. Ook Mercurius staat dicht bij de nieuwe maan en heeft met contacten, denken en verkeer te maken. Je kunt behoefte hebben aan het denken of schrijven over je verleden.
De maan staat in zijn eigen teken Kreeft en daardoor heeft deze nieuwe maan een sterke uitwerking. Door de Kreeft-invloed ben je gevoelig voor sfeer, huiselijk, zorgzaam. Door hun gevoeligheid voor prikkels, kunnen zij makkelijk last hebben van wisselende stemmingen. Ze kunnen door hun gevoeligheid snel gekwetst zijn en dan de neiging hebben, om zich terug te trekken. De Kreeft is een waterteken en vertegenwoordigt het gevoelsleven en het moederprincipe. Geeft de behoefte van emotionele geborgenheid aan. De baarmoeder en vruchtbaarheid vallen ook onder het teken Kreeft. Een Kreeft kan door haar behoefte aan emotionele zekerheid, willen vasthouden aan aardse zekerheid en vast willen houden aan het verleden. Daardoor kunnen moeders soms hun kinderen moeilijk willen loslaten en graag het gezin willen beschermen en bij elkaar willen houden. Gaan je kinderen voor het eerst op vakantie of uitvliegen, kunnen er door Pluto onbewuste angsten naar boven komen, maar ook beseffen dat ze wel goed terecht zullen komen, als jij ze een stabiele basis hebt meegegeven.
Het kan zijn dat je graag een vakantie wilt doorbrengen met je gezin. Of dat je vooral aandacht zou willen geven aan je gezin en een gezellige sfeer wilt creëren. Of dat je graag een gezin zou willen starten. Je kunt aan de hand van fotografie herinneringen willen vastleggen of gezellig oude foto’s willen bekijken. Herinneringen aan oude vakanties komen naar boven of je moet misschien terugdenken aan je oude huis. Ook kunnen er herinneringen naar boven komen aan een overleden geliefde. Hierover kan nog oude pijn naar boven komen.
Door Pluto wil jij misschien gaan “graven” in het verleden van mensen om je heen. En proberen te achterhalen, hoe hun jeugd was en of daar een oorzaak ligt van eventuele problemen, die deze persoon nu heeft. Het kan zijn dat er moeder-issues een rol spelen.
De maan is veranderlijk en je kunt door deze invloed last hebben van wisselende stemmingen. Je kunt ook last krijgen van geheugenproblemen. Het hebben van een rijke fantasie-wereld valt ook onder de uitwerking van deze nieuwe maan.

Tweelingzielen
Tweelingzielen krijgen steeds vaker het gevoel, dat ze samen willen zijn en “huisje, boompje, beestje” willen. Romantische gevoelens hierover kunnen naar boven komen en ze zouden graag een nieuwe start willen maken. Maar ze kunnen het moeilijk krijgen of al hebben, als ze door omstandigheden niet bij elkaar kunnen zijn. Het kan zijn dat een van de twee zich gekwetst voelt (kreeft) en daardoor zich heeft teruggetrokken. Deze gekwetste gevoelens kunnen heel goed te maken hebben met moeder-issues. Misschien was jouw moeder emotioneel niet aanwezig, dominant of te beschermend. Tweelingzielen kunnen elkaar spiegelen, en elkaars pijn raken. Er kunnen nu veel gekwetste gevoelens uit jouw verleden naar boven komen, door de invloed van Pluto. Veel onbewuste angsten kunnen ook zichtbaar worden en het kan zijn dat duidelijk wordt, dat je een stabiele basis vanuit jouw jeugd hebt gemist. Ook gevoelens van jaloezie kunnen naar boven komen, als jouw twin nog met iemand anders is.
Misschien moet je veel terugdenken aan het verleden, aan eerdere romantische momenten met je twin en hoopt dat die momenten weer terug gaan komen. Je kunt bv. denken aan een romantische strandwandeling, een leuk etentje of een fijne vakantie samen. Maar dat je je ook heel goed beseft, dat er misschien nog veel opgelost moet worden uit jullie verleden. Je kunt spijt hebben, van de dingen die in het verleden zijn gebeurd, waardoor er nu een afstand is gecreëerd.
Misschien “moeder” jij te veel over de ander en vindt deze persoon dat te benauwend en kan daardoor te weinig zelf een groei doormaken. En wil daarom liever meer afstand nemen.
Je kunt de behoefte hebben om met jouw twin een gezin te vormen of te gaan samenwonen of gewoon graag samen te zijn met hem of haar, maar merken dat dat nog moeilijk gaat. En daar kan je je chagrijnig over voelen en zelfs eventuele sombere gevoelens van jouw twin kan jij aanvoelen.
Al deze gevoelens komen nu naar boven om getransformeerd te worden.

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com.