Nieuwe Maan in Kreeft 29-06-2022; Zelfreflectie en werken aan eigenwaarde.

Tijdens een Nieuwe Maan staat de Maan tussen de Aarde en de Zon in en is de Maan nauwelijks zichtbaar. Een Nieuwe Maan kondigt een begin aan van een nieuwe fase en is een mooie tijd om iets nieuws te beginnen. Voelbaar is dat je in de periode rond de Nieuwe Maan extra gevoelig kunt zijn en veel last kunt hebben van ascensieverschijselen, zoals slecht slapen, veel dromen, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen en emotioneel zijn. Dit komt omdat jouw chakra’s meer open staan en er een bewustzijnsverandering plaatsvindt.

Het is vakantietijd en nu de Nieuwe Maan in het zorgzame teken Kreeft staat, kan je meer aandacht hebben voor het gezinsleven of veel terugdenken aan het verleden. Maar door de samenstand met de Zwarte Maan-Lilith kunnen schaduwkanten zoals overbezorgdheid, jaloezie en wraakzucht meer zichtbaar worden. En door een spanningsaspect met Jupiter en een mooie verbinding met de dwergplaneet Vesta word je uitgedaagd om een spirituele ontwikkeling door te maken en aan het hebben van meer zelfrespect te gaan werken. Er wordt van je gevraagd om eerlijk naar jezelf te kijken en meer te gaan leven zoals jij in essentie bent.

Naast de Nieuwe Maan kan jij nog een kosmische invloed ervaren. Neptunus is nl. gisteren retrograde gaan lopen, waardoor jij je wat meer kunt terugtrekken, maar ook in de war kunt zijn. Je kunt je beseffen dat iemand zich anders heeft voorgedaan dan hij was of meer beloofde dan dat hij kon waarmaken. Je kunt een illusie armer zijn geworden! Je mag uit jouw droomwereldje komen en weer met beiden benen op de grond komen te staan!

KREEFT
De Kreeft-eigenschappen worden tijdens deze Nieuwe Maan versterkt. En dit is werkzaam voor alle tekens van de dierenriem, maar heeft wel een sterkere uitwerking op de Kreeften onder ons.
De Kreeft is een waterteken en vertegenwoordigt het gevoelsleven, jouw behoeftes en is het moederprincipe. Zijn emotionele geborgenheid zoekt de Kreeft in huis en gezin. Zorgzaam voor anderen en met een sterk inlevingsgevoel voor de behoeftes van familieleden en vrienden biedt de Kreeft graag een luisterend oor.
Ook is de Kreeft gevoelig voor sfeer en door hun gevoeligheid kunnen zij wisselende stemmingen ervaren. Ze kunnen zich snel gekwetst voelen als ze kritiek krijgen of als hun goede bedoelingen niet begrepen worden. Ze hebben dan de neiging om zich terug te trekken in hun schulp. Voor hen is het soms moeilijk om gekwetste gevoelens te uiten en los te laten. Maar ook het loslaten van het “oude en vertrouwde” valt hen zwaar, want het liefst houden ze vast aan het verleden.

SCHADUWKANTEN EN HET INNERLIJK CONFLICT
Wanneer we de samenstand van de Nieuwe Maan met de Zwarte Maan Lilth verder uitdiepen, dan worden de schaduwkanten van de Kreeft-eigenschappen meer zichtbaar. Het kan dus zijn dat wanneer je je gekwetst voelt, je jezelf afsluit en in je schulp kruipt. En dat je je maar moeilijk kunt openstellen voor de ander. Een andere schaduwkant van de Zwarte Maan Lilith is dat iemand wraak wil nemen op jou, doordat hij of zij zelf gekwetst is in het verleden. En zijn boosheid hierover op jou projecteert. Jaloezie is ook een schaduwkant van de Zwarte Maan Lilith en kan o.a. seksualiteit worden ingezet om iemand te verleiden.
Wanneer je doordat je je gekwetst voelt een muurtje om je heen optrekt, kan dat nu voor diepere innerlijke conflicten zorgen. Je kunt in situaties komen waarin een zelfreflecterend vermogen, openheid en eerlijkheid van je verwacht wordt. En als je dit niet kunt, kunnen er flink wat irritaties en ruzies ontstaan met de ander. Door Neptunus, die gisteren retrograde is gaan lopen, kan het zijn dat de roze bril afgaat en jij nu ineens “de waarheid” ziet over de ander. Mogelijk dat jij iemand anders eens flink de waarheid wilt zeggen. Gekwetste gevoelens kunnen hierbij nogal direct geuit worden.

OVERBEZORGDHEID EN CLAIMGEDRAG
De Kreeft is zorgzaam en creëert graag een huiselijke sfeer. Maar kan ook overbezorgd zijn en iemand te veel claimen. En het kan dus zijn dat je het moeilijk vindt om iemand los te laten. Misschien wil jouw partner, beste vriend(in) of kind meer vrijheid en een verdere spirituele ontwikkeling doormaken en bijv. graag voor een tijdje naar het buitenland, een nieuwe studie volgen en meer vrijheid, maar houd jij hen tegen door jouw overbezorgdheid. Je vindt het misschien moeilijk hen los te laten en in extreme gevallen kan je hen te veel claimen door bijv. emotionele chantage. En dit kan leiden tot het (tijdelijk) verbreken van het contact.

AANDACHT VOOR VOLDOENDE EIGENWAARDE
Het lukt je mogelijk niet meer om geforceerd jouw gezin/vriend(in) dichtbij je te houden, wanneer je een te geromantiseerd beeld hebt over het hebben van een perfect gezin, relatie of vriendschap. Het is dan ook belangrijk om aandacht te besteden aan waar je precies bang voor bent en waar je precies verdriet over hebt en dit te gaan verwerken. Misschien heb jij als kind minder aandacht gehad dan jouw broers of zussen. En voel je je daardoor snel minderwaardig en buitengesloten. En besef jij je nu dat je jouw verdriet en angst mag loslaten en mag werken aan het creëren van meer zelfrespect.

GEZINSUITBREIDING
De Kreeft symboliseert ook het moederprincipe en het kan zijn dat je aan gezinsuitbreiding denkt. Maar dat traumatische ervaringen uit het verleden in de weg staan. Je kunt hierbij denken aan conflicten met je moeder of het geen veiligheid en/of weinig vrijheid hebben ervaren in jouw jeugd. Door de invloed van Jupiter kan je nu gestimuleerd worden om met anderen meer te filosoferen en te analyseren wat de oorzaak is van gekwetste gevoelens. En dit kan lastig zijn wanneer je je moeilijk kunt openstellen naar anderen toe. De situatie waarin je zit, kan jouw echter min of meer dwingen om gekwetste gevoelens uit het verleden los te laten en je meer te openen. En kan er een knoop worden doorgehakt over of gezinsuitbreiding nu voor jou is weggelegd of niet. Belangrijk is hierin, dat je trouw blijft aan jezelf!

IN ACTIE KOMEN
Wanneer je je maar moeilijk kunt focussen op jouw doel en alles bij het oude wilt laten, kan je het gevoel hebben dat je een ontwikkeling mist. Je kunt niet meer in een droomwereldje blijven zitten en ervan uit gaan dat alles vanzelf wel goed komt of op jouw pad komt. Soms moet je nl. ook in actie komen. Je wordt dan ook gestimuleerd om angsten en onzekerheden los te laten, zodat je meer geluk en een betere geldstroom in je leven gaat creëren. Probeer dus te kijken naar waar jouw talenten liggen en volg jouw intuïtie. Misschien wil je een hulpverlenende rol vervullen, in het buitenland gaan werken, een (spirituele) coach/therapeut worden of wil je mensen helpen met afvallen en het krijgen van een gezonde levensstijl middels sporten.

TWEELINGZIELEN
Tussen tweelingzielen kan er wat wrijving zijn. Vooral wanneer de één niet helemaal eerlijk is en niet naar zichzelf wilt kijken, wat flink wat irritaties en conflicten kan veroorzaken. Of heeft één van hen zich beter voor gedaan dan dat hij of zij was. Maar door de mooie verbinding, die de Nieuwe Maan maakt met Vesta, kan de andere tweelingziel zich beseffen dat hij/zij eerlijkheid en openheid in de relatie nodig heeft. En naar mate je meer zelfrespect krijgt door jouw spirituele groei, kan besloten worden om het contact op een laag pitje te zetten. Wel kan je elkaar nog veel aanvoelen en telepathisch contact hebben. Er kan, doordat er meer afstand is, veel aan zelfreflectie worden gedaan om zichzelf en de ander beter te leren begrijpen. Tweelingzielen kunnen zich ontnuchterd voelen en zich beseffen dat de relatie die ze hoopte te creëren met hun twin, voorlopig nog niet mogelijk is. En dat ze eerst mogen werken aan hun eigen ontwikkeling en nieuwe wegen mogen bewandelen waar ze positieve, nieuwe energie van zullen krijgen.


LICHTREIS TWEELINGZIELEN NIEUWE MAAN IN KREEFT 29-06-2022
Voor deze Nieuwe Maan in Kreeft organiseren wij op 29 juni a.s. een Lichtreis, met korte lezing over de uitwerking van deze dag speciaal voor tweelingzielen, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens van Sirius voelbaar zal zijn. Zij komen ons helpen met onze taak, om vernieuwing te brengen op aarde en helpen met ons ascensieproces en spirituele groei. Zij wijzen ons de weg op ons spirituele pad. We worden door de Lichtwezens van Sirius voorbereid op het aankomende Egyptische Nieuwjaar op 26 juli en de Leeuwenpoort op 8 augustus. Een periode waarin er veel veranderingen gaan komen.
Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie, die je zal helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces en over het proces met jouw tweelingziel.
Tijdens deze helende reis wordt je meegenomen naar een tropische omgeving, waar je van een papegaai een getal en een mooie boodschap krijgt. Bij een meertje met een waterval ontmoet jij jouw tweelingziel en vinden jullie in het water twee diamanten. Deze diamanten transformeren blokkades. Vervolgens spreken jullie naar elkaar uit wat er tussen jullie in de weg staat voor de relatie samen. En waarna je een healing ontvangt van de Lichtwezens van Sirius.
De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s en negatieve overtuigingen. En kan doorwerken op jouw tweelingziel, doordat jullie in verbinding staan met elkaar door een gouden koord van hart tot hart.
Heb je jouw tweelingziel nog niet ontmoet, dan kan je voorbereid worden op jullie ontmoeting op een later tijdstip. In de komende jaren zullen er nl. veel ontmoetingen plaatsvinden tussen tweelingzielen en of gaan er belangrijke doorbraken komen.
We nodigen je van harte uit om mee te doen aan deze helende reis.

Aanmelden kan via onze website:
www.healingcentrumisis.com/evenementen.

Datum: 29-06-2022
Tijd: 20:00 tot 20:45 uur
Plaats: Vanuit je eigen woonkamer
Kosten: €17,50
Deze Lichtreis is tot 23.00uur de dag erna terug te zien en de healing heeft dan nog net zo’n sterke uitwerking.

LET OP:
Als je voor een eerste keer meedoet, lees dan ook de begeleidende tekst bovenaan onze evenementen-pagina op onze website goed door.

Fijne Nieuwe Maan!

Karin en Danique
www.healingcentrumisis.com