Nieuwe maan in Leeuw 21-08-2017 Zonsverduistering

De Zon en de Maan staan samen in Leeuw en dit is bijzonder, omdat het de 2e keer is dat de Nieuwe Maan in Leeuw staat. Daardoor wordt de energie van de Leeuw extra sterk en is er een versterkende uitwerking van de Leeuwenpoort gaande. Het kondigt een nieuwe fase aan, dat begonnen is tijdens het Planetaire Nieuwjaar van 26 juli, dat versterkt werd op 8 augustus en nu doorgezet gaat worden, tijdens deze Nieuwe Maan. Je wilt nu meer in actie komen en je plannen werkelijk doorvoeren. Mars staat ook in Leeuw en de Maansknoop, die je lotsbestemming en jouw talenten aangeeft, staat dicht bij de Zon en de Maan. Je zal inmiddels weten, welke richting je opgaat. En er zullen veel veranderingen komen in jouw leven. Een Leeuw is een krachtig dier, met veel zelfvertrouwen en leiderscapaciteiten en wilt graag op de voorgrond treden met hetgeen hij goed in is, met zijn talenten en gaven. Je wilt dus de leiding over jouw leven gaan nemen en jouw hart volgen. Door het driehoeksaspect met Uranus wordt jouw intuïtie sterk en het kan zijn dat jij veel boodschappen van jouw “hogere” leiding krijgt, over jouw te volgen weg. Onverwacht kan jij besluiten om een andere richting op te gaan en jouw hart te volgen. Je gaat krachtiger in het leven staan, zodat jij als Lichtwerker kan helpen met vernieuwing op de aarde te brengen.
De negatieve eigenschappen van de Leeuw, zoals egoïsme, dominantie, manipulatie, in het middelpunt van de belangstelling willen staan, drama veroorzaken enz. worden steeds minder getolereerd en gaat plaatsmaken voor de positieve eigenschappen, zoals trots, zelfvertrouwen, leiderschap, hartelijk en vrolijk, waarmee jij een nieuwe start gaat maken.
Door het retrograde lopen van Mercurius, kan jij gaan inzien dat jij misschien nog een cursus wilt gaan volgen, oude contacten wilt gaan herstellen, je administratie op orde wilt gaan brengen of nog oude klusjes wilt afmaken. Misschien wil jij meer gaan schrijven. Het kan best wel zo zijn, dat je door alle veranderingen die momenteel plaatsvinden in jouw leven, je je mentaal overbelast voelt. Maar ook kan het hebben van een ziekte (Mercurius staat in Maagd) je doen beseffen, dat je daar eerst aandacht aan mag besteden. Ziekte, maar ook sombere gevoelens (zonsverduistering) kunnen aangeven, dat je niet het leven leidt dat je zou willen. Het kan aangeven dat jij niet het juiste werk doet, of in de juiste relatie zit of op de juiste plek woont. En je wilt misschien nu ook een nieuwe start gaan maken met een gezondere levensstijl of de diepere oorzaken van een ziekte gaan aanpakken.

Zonsverduistering
Er vindt ook een totale Zonsverduistering plaats, die te zien is in de Verenigde Staten. De Maan komt dan tussen de aarde en de Zon te staan, waardoor de Zon even (bijna 3 min) niet te zien is. Dit gaat vooral een uitwerking hebben op de Verenigde Staten. Het is goed mogelijk dat de regering onder druk komt te staan. Ook dominant gedrag van regeringsleiders wordt steeds minder getolereerd. Mensen gaan in opstand komen hiertegen en beseffen zich steeds meer dat ze positieve veranderingen willen zien in hun land.
Voor onze regio is de uitwerking, dat er een einde komt aan karmische situaties en je kunt je daardoor somber voelen, als je het “oude” moet gaan loslaten. De Zon schijnt even niet meer in je leven. Je neemt afscheid van je “oude” ik om plaats te maken voor jouw nieuwe, krachtigere en bewustere zelf.

Tweelingzielen
De aantrekkingskracht tussen tweelingzielen wordt steeds sterker en zullen steeds vaker geconfronteerd worden met elkaar, de komende jaren. Contacten gaan hersteld worden. Al zal er nog veel uitgepraat moeten worden en tweelingzielen zullen elkaar confronteren met eventueel dominant of egoïstisch gedrag. Het willen hebben van controle of macht over de ander, heeft vaak een oorzaak en daarachter schuilt een diep verdriet en angst. De angst om zich te binden of om in de steek gelaten te worden. Tweelingzielen helpen elkaar om deze angst te overwinnen met hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar en gaan genezing vinden van traumatische ervaringen uit het verleden, de komende jaren. Dit is mogelijk doordat een van de tweelingzielen meestal al een hele weg van zelfontplooiing heeft doorlopen en daardoor de andere twin kan helpen in zijn of haar groei.
Door Uranus kan een van jullie besluiten om dichter bij te komen en zijn of haar hart te volgen en te kiezen voor echte liefde. Het kan zijn dat één van jullie daarvoor een trots (Leeuw) opzij moet zetten, maar als het contact lukt zal dit warmhartig (Leeuw) ontvangen worden. Veel karmische relaties met soulmates gaan eindigen en er zal ruimte gemaakt worden voor het contact tussen tweelingzielen. Door de steeds stijgende energie van de aarde, gaan relaties met soulmates niet meer werken. Voor een grote groep tweelingzielen is het de tijd om dichterbij elkaar te komen en de confrontatie met zichzelf aan te gaan. Het is tijd voor verandering, tijd dat oude disfunctionele patronen ten einde komen en te beginnen aan een nieuwe fase in ons helingsproces.

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com.