Nieuwe maan in Vissen 26-02-2017 en ringvormige zonsverduistering

Tijdens deze nieuwe maan staan de zon en de maan samen in het teken Vissen. Er vindt ook een ringvormige zonsverduistering plaats. Deze is te zien vanaf Zuid-Amerika en Angola. De maan schuift dan voor de zon, maar is te klein om deze volledig af te dekken. Deze Nieuwe Maan en Zonsverduistering heeft weer een sterke uitwerking op tweelingzielen, door de dubbele getallen, die in de datum voorkomen, nl. 1(2+6+2)-1(2+0+1+7). De nieuwe maan kondigt een nieuwe fase aan.
De eigenschappen van het astrologische teken Vissen zijn nu sterk werkzaam. Heb jij veel Vissen-invloed, dan ben je dromerig, gevoelig, mysterieus, mediamiek, hulpvaardig, offer jij je makkelijk op en ben je creatief. Vissen hebben vaak veel fantasie en een groot inlevingsgevoel, waardoor ze niet altijd weten wie ze zelf zijn. Ook het je willen terugtrekken uit de wereld en vluchten in een fantasiewereld horen bij de kenmerken van Vissen. Door de invloed van de nieuwe maan, kan het zijn dat je behoefte hebt aan vernieuwing en dat je nieuwe creatieve ideeën krijgt; dat je wilt gaan schilderen, fotograferen, film wilt maken, of yoga en meditatie wilt gaan doen. Want de Vissen is goed in het creëren van een droomwereld. En je kunt je nu extra gemotiveerd voelen, om nieuwe projecten te gaan starten en eventueel de mogelijkheid te gaan vinden, om er je beroep van te maken. Ook een beroep in de hulpverlening of een praktijk starten, waarin je je mediamieke gaven kunt gebruiken, hoort tot de mogelijkheden. Maar je zult door de zonsverduistering nog niet weten hoe jouw plannen vorm te geven. De zon vertegenwoordigd nl. het ego en dat ego, het je willen laten zien, wordt nu naar de achtergrond geschoven, want emoties (maan) komen eerst aan bod. Het kan ook zijn dat je even je identiteit kwijt bent en niet direct weet waar het naar toe gaat, in jouw leven. Misschien heb je nog verplichtingen, zoals de zorg voor kinderen of ouders en heb je het gevoel, dat je je op moet offeren en daardoor weinig aan jezelf toe komt. Je kan ook zijn dat het moeilijk is om in contact te komen met een familielid en is er een verwijdering ontstaan, doordat deze niet bereikbaar is door een verslaving (Vissen) of een confrontatie met jou niet aandurft, bang om bepaalde emoties te voelen. Je kunt ook gevoelens van eenzaamheid ervaren en het gevoel hebben, niet thuis te horen in deze wereld, je niet begrepen voelen en je willen terugtrekken. Jouw eigen (droom)wereld creëren lukt nog niet, omdat andere dingen eerst jouw aandacht vragen. Ook kan het zijn dat jij de realiteit uit het oog verliest, door te veel te leven in een fantasiewereld en maar moeilijk kunt aarden. Dit kan je frustreren en boos maken. Blijf hoopvol, want jouw dromen worden dan op een later tijdstip gerealiseerd, als het de juiste tijd is. Door de oppositie tussen Jupiter en Uranus (in samenstand met mars) kan het je wel opstandig maken en boos, als jouw plannen niet direct uitvoerbaar zijn. Ook kan je snel geïrriteerd zijn en makkelijk ruzie krijgen. Dit kan ook zorgen voor (bijna) aanrijdingen in het verkeer. Uranus kan je gespannen maken, voor de veranderingen, die je door wilt zetten.

Tweelingzielen
Voor tweelingzielen is de nieuwe maan en de zonsverduistering een nieuwe start van een nieuwe fase, waarin ze meer naar verdieping gaan zoeken. Er vinden veel afstemmingen plaats tussen hen en hun verbinding wordt sterker. Wel is er nog een (ego)strijd gaande en het kan zijn, dat een van de twee zich tegen de relatie verzet en zich (nog) niet wilt binden en vlucht voor de relatie. Een van de twee kan vluchten in verslaving, andere relaties enz. Alleen dit vluchtgedrag wordt steeds minder mogelijk en door de zonsverduistering wordt je min of meer gedwongen, om naar je gevoel te gaan. En je kunt voelen dat er een diepe band is tussen jullie. Tweelingzielen gaan zich langzaamaan steeds meer overgeven aan dit diepe gevoel en voelen, dat ze er toch niet onderuit kunnen. De aantrekkingskracht is te groot. Doordat een van de tweelingzielen een sterke drang heeft naar openheid en eerlijkheid in de relatie en de andere twin daar misschien nog niet aan toe is, kan er een verwijdering zijn ontstaan. Je kunt je daardoor eenzaam hebben gevoeld en je hebben terug willen trekken. En misschien was het even een teleurstelling en desillusie. Je droomde misschien over een relatie met jouw twin, maar besefte ook dat dat nog even niet mogelijk was. Dit kan je boos en opstandig hebben gemaakt en er voor gezorgd hebben, dat jij je eigen weg wilde gaan en voor jou zelf een nieuwe toekomst op wilde bouwen. Maar tweelingzielen gaan steeds dichter bij elkaar komen het komende jaar. Hoewel het je ongeduldig kan maken, je prikkelbaar kunt voelen en een kort lontje kunt hebben en het gevoel dat het voor jouw gevoel allemaal te lang duurt. Je zult nu beseffen dat je geduld zal moeten hebben. Maar dat je ook geen zin meer hebt om je steeds te moeten opofferen. En ook je eigen leven wilt leiden en een fijn leven voor jezelf wilt creëren. Misschien heb je even geen zin meer om te “wachten”. Je mag er echter op vertrouwen dat er een bewustwordingsproces gaande is en er grote stappen worden gemaakt, ook al is dit niet direct zichtbaar.
Je kunt ook weer veel tekens van jouw twin krijgen of vinden er ook onverwachte “toevallige” ontmoetingen plaats. Dit is teken van jouw “hogere leiding”, dat je op de goede weg zit. Ook kan je weer veel last hebben van ascensiesymptomen, zoals hartkloppingen, duizelig zijn, vermoeidheid, slecht slapen en nek/schouderklachten hebben. Voor de mensen die van Carnaval vieren houden, dat ook dit weekend begint, wensen wij een fijne Carnaval.

Fijne dag,

Karin en Danique
Healingcentrum Isis