Numerologie; De betekenis van huisnummers

FullSizeRenderHeb je er ooit wel eens aan gedacht, dat het nummer van het huis waar je woont, ook een betekenis kan hebben? Het kan iets zeggen over de energie van het huis, waar je in woont en/of van de bewoners zelf. Elk getal brengt een eigen energiefrequentie met zich mee, wat in verband staat met een bewustwordingsproces. Zo staat bijvoorbeeld getal 5 voor communicatie en wanneer je dit getal als huisnummer hebt, zal het onderwerp “communicatie” je aandacht vragen. Ga je verhuizen, dan betekent dat het een einde is van een bepaalde periode en je een nieuwe fase ingaat. Je gaat dan een nieuwe ontwikkeling doormaken. Elk getal houdt ook verband met een bepaalde planeet en astrologisch teken. Kijk maar eens of je hier herkenning in kunt vinden.

Nr.1 Zon– de Leeuw; mannelijk, zelfbewust, trots, luxe, loyaal, dominant, drama, staat graag in het middelpunt van de belangstelling, is een leidersfiguur met veel zelfvertrouwen. Let op dat het niet teveel om jou draait. Veel botsingen tussen “ego’s”.

Nr.2 Maan– de Kreeft; vrouwelijk, moederlijk, gevoel, emotie, zorgzaamheid, het gezin is belangrijk, je bent gevoelig, maar ook snel gekwetst.

Nr.3 Jupiter– de Boogschutter; veel huiselijk geluk, optimisme, filosofisch, graag reizen, sportief, je wilt graag je kennis vergroten, bent een spiritueel leraar en genezer.

Nr.4 Uranus– de Waterman; spanningen, intuïtie, excentriek, plotselinge gebeurtenissen, eigen weg willen gaan, sociaal, opstandig en verdraagt moeilijk autoriteit boven je, je houdt van choqueren. Vaak heb je vernieuwende ideeën.

Nr.5 Mercurius– Tweelingen; denkvermogen, communicatie, contacten, veel interesses, je ontvangt graag veel vrienden en hebt veel interesses in allerlei onderwerpen en hebt graag veel vrienden op bezoek. Leuke uitstapjes maken doe je ook graag.

Nr.6 Venus– de Stier en de Weegschaal; harmonie, liefde, vriendschap, vriendelijk, besluiteloos, je zoekt naar harmonie en evenwicht. Je wilt graag de lieve vrede bewaren. En hebt graag zekerheid in je leven.

Nr.7 Neptunus– Vissen; dromerig, gevoelig, creatief, mysterieus, eenzaamheid, jezelf terugtrekken. Je bent waarschijnlijk verlegen en bescheiden een erg kunstzinnig en mediamiek. Hebt de neiging om je terug te trekken uit de wereld, of te vluchten in dromen en/of verslavingen.

Nr.8 Saturnus– de Steenbok; ambitieus, harde werker, soberheid, discipline, geremd, je kunt je vaak beperkt voelen.

Nr.9 Mars– de Ram; actief, daadkrachtig, ongeduld, direct, impulsief, leiderschap, egocentrisch, opvliegend, veel alleen moeten doen en vaak de kar moeten trekken.

Nr.10 Pluto– de Schorpioen; gesloten, trouw, veeleisend, macht, jaloezie, mysterieus, interesse hebben voor het verborgene, je kunt veel innerlijke transformaties doormaken.

Nr.11 Extra betekenis; sterke intuïtie, paranormale en genezende gaven, een kunstenaar. Je bent op een pad naar het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen en het opbouwen van een sterkere persoonlijkheid.

Nr.22 Extra betekenis; je bent op zoek naar harmonie en balans in je leven. Werkt graag samen met anderen aan een “hoger”doel. Veel talent om mensen samen te brengen en volgt hierin je intuïtie. Heeft ook een magnetische werking op tweelingzielen.

Nr.33 Extra betekenis; veel optimisme en veel geluk. Je zet jezelf volledig in voor anderen. Je bent een spiritueel leraar en genezer. Je bent je ook bewust van het eenheidsgevoel en dat alles met elkaar verbonden is.

nepal-790335_640Dubbele getallen hebben een versterkte uitwerking. Ze versterken de les en het thema van het enkele getal. Woon je op 66 en wil je graag de lieve vrede bewaren, dan kan het zijn dat jouw les is, om meer voor jezelf op te komen. Nummer 99 kan betekenen dat er veel ruzies zijn, doordat de bewoners een opvliegend karakter hebben en zij moeten leren om zich meer te beheersen.
Bovendien hebben dubbele getallen ook nog eens een speciale uitwerking op tweelingzielen. Deze getallen geven aan waar het probleem ligt en waar de te leren lessen zijn. Bijvoorbeeld geeft het getal 11 aan, dat tweelingzielen nog van elkaar gescheiden zijn en bezig zijn met een eigen stukje van hun ontwikkeling. Iemand die bijvoorbeeld op nr. 55 woont, zal veel problemen kunnen hebben met communicatie. Hier is dan extra aandacht voor nodig. Het getal 77 kan betekenen, dat je de les hebt te leren om niet te veel te vluchten in dromen of verslavingen en je eenzaam voelt en je tweelingziel veel moet missen.

Driedubbele getallen kun je bij elkaar optellen. Het eindgetal is dan van toepassing. Maar ook de opbouw van het getal kan een betekenis hebben. Maar dan wordt het ingewikkelder om daar een algemene uitleg over te geven.

De toevoegingen a-b-c enz. aan het huisnummer, kun je als getal bij je huisnummer tellen; a=1, b=2, c=3.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Isis