Sneeuwmaan- De uitwerking van de volle maan van 22-2-2016

De Sneeuwmaan wordt zo genoemd, omdat deze meestal eind februari of begin maart valt en er vaak rond deze tijd veel sneeuw ligt.

De volle maan is deze keer weer een maan met een extra sterke uitwerking. Hij valt namelijk op een bijzondere dag; 22-2. Er komen weer dubbele getallen in deze datum voor. Vooral tweelingzielen, die in verband staan met dubbele getallen, zullen nu een versterkte uitwerking ervaren van deze maan. Maar ook is het getal 2 een vrouwelijk getal en staat voor de vrouw, de moeder, kinderen en emoties en heeft daardoor ook op hen een versterkte werking.
Rond de volle maan gaan de chakra’s meer open staan en er vindt een trillingsverhoging plaats. Hierdoor komen er ook meer onverwerkte emoties los en kun je je rond deze periode, veel emotioneler voelen en onrustiger slapen. Er worden nu emoties uitgewerkt, die gekleurd worden door de astrologische tekens, waarin de zon en de maan staan.
De zon staat deze maand in het astrologische teken Vissen en de maan in het teken Maagd. Omdat er nu drie opeenvolgende reeks van tweeën in de datum voorkomt en de 2 met het element water te maken heeft en Vissen ook een water-teken is, is de astrologische werking van Vissen nu heel sterk. Het getal 2 heeft ook met kinderen te maken. Hierdoor kunnen nu vooral kinderen, met veel Vissen-invloed, veel last hebben van de volle maan. Dit zijn ook vaak hooggevoelige kinderen. Zij hebben een sterk empathisch vermogen. Zij kunnen nu sterk reageren op de volle maan en bijvoorbeeld snel boos zijn, zich extra verveeld voelen, snel huilerig zijn, of woede-uitbarstingen krijgen. Zij hebben snel last van hun omgeving, als daar spanningen aanwezig zijn. Voor hen kan de uitwerking van de volle maan een week ervoor al merkbaar zijn, tot een week na de volle maan.

dreamland-1060880_960_720
De Vissen-invloed houdt verder in, dat deze mensen een groot empathisch vermogen hebben, moeilijk grenzen voelen, religieus zijn, heel creatief zijn, dromerig zijn, zich vaak eenzaam voelen en zich makkelijk terugtrekken uit de wereld. Ze kunnen moeite hebben met structuur en makkelijk weg vluchten in fantasie en verslavingen. Kloosterlingen en kluizenaars hebben vaak veel Vissen-invloed; zij trekken zich terug uit de wereld. Maar ook fotografen, schilders en filmmakers zijn goed in het creëren van een droomwereld. Vissen hebben ook de neiging om zich op te offeren en zichzelf weg te cijferen, daar zijn mensen uit de zorg en missionarissen een voorbeeld van.
De Maagd daarentegen, is geaarder en praktischer. Deze mensen zijn analytisch, kritisch, hebben oog voor details, zijn bescheiden en gereserveerd, ze zijn vaak netjes en ‘pietje precies’ en vinden gezondheid belangrijk. Ze kunnen ook makkelijk last hebben van de angst, om bepaalde ziektes onder de leden te hebben. Alles wat met gezondheid heeft te maken, zoals ziekenhuizen, laboratoria, maar ook chemisch afval, luchtvervuiling, bestrijdingsmiddelen enz. horen bij het astrologische teken Maagd. En ook (mode)ontwerpers, die veel gevoel hebben voor details, hebben vaak Maagd-invloed.
Omdat het getal 2 ook met vrouwen, moeders, kinderen, emoties en ‘zorgen voor’ te maken heeft, zijn nu ook veel vrouwen en moeders bezorgd om hun kinderen. Veel jongeren zijn gevoelig en vinden het moeilijk, om zich in deze maatschappij staande te houden. Ze voelen zich vaak niet begrepen, eenzaam of hebben last van depressies en proberen d.m.v. verslavingen uit het leven te vluchten. En ook voor veel kinderen wordt het steeds moeilijker om goed te kunnen functioneren. Ze hebben steeds meer last van een ongezonde leefomgeving: de luchtvervuiling, chemische toevoegingen in voeding, krijgen last van voedsel-allergieën en last van de straling van telefoon en computers. Maar het komt ook steeds meer voor, dat ze te weinig beweging krijgen, dat er te weinig speelruimte is, door de overbevolking van de steden en zijn kinderen gedwongen om veel binnenhuis door te brengen. Veel ouders gaan beseffen, dat de levensstijl van hun kinderen een andere vorm mag krijgen. Door de hoge eisen, die de maatschappij aan hen stelt, kunnen ze ook last hebben van faalangst en daardoor minder presteren op school.
Maar ook de moeders zelf hebben het vaak moeilijk en hebben het gevoel dat ze te weinig tijd hebben voor zichzelf en zichzelf weg moeten cijferen, omdat de zorg voor hun kinderen veel van ze vraagt. Ze hebben vaak het gevoel er alleen voor te staan. Door overprikkeling, kunnen zij snel overbelast en kunnen oververmoeid raken. Ook verdriet rondom kinderen, kan nu loskomen en dit kan verdriet zijn, wat zijn oorzaak heeft uit vorige levens, waarin veel kinderen al jong, door ziekte overleden. Of het kwam ook voor, dat moeders moesten vluchten uit moeilijke situaties en dan kinderen alleen achter moest laten.

Maatschappij
Omdat de Maagd kritisch is, wordt er nu ook kritisch gekeken, naar alles wat er in de maatschappij gebeurt. En met name in het onderwijs en de gezondheidszorg. Men gaat zich steeds meer afvragen of bv. inentingen wel zo goed zijn? Welke macht en invloed de farmaceutische industrie en de zorgverzekeringen hebben? Zijn medicijnen er wel echt om ziektes te genezen of hebben ze teveel onnodige toegevoegde stoffen en bijwerkingen? Is het toevoegen van fluor in tandpasta wel zo goed? Zijn bestrijdingsmiddelen niet te giftig? En zo zijn er talloze voorbeelden van onderwerpen waar wij onze vraagtekens bij zetten en meer duidelijke voorlichting over willen hebben. Er kan ook een angst zijn voor de toenemende vervuiling, of die niet te schadelijk is voor onze gezondheid. En angst voor het uitbreken van epidemieën.

Sneeuwmaan-1Tweelingzielen
Ook tweelingzielen, die niet samen zijn, kunnen elkaar erg missen en elkaars emoties sterker voelen. Je kunt je bijvoorbeeld plotseling depressief voelen en weten dat dat niet jouw gevoelens zijn. Je neemt dan emoties over van de ander. Zelfs lichamelijke klachten kun je overnemen. De magnetische aantrekkingskracht naar elkaar toe, is rond de volle maan ook weer sterker. En ook vinden er dan vaker ontmoetingen plaats, tussen tweelingzielen. Het gebeurt vaak dat, na een periode van intens contact, tweelingzielen weer van elkaar gescheiden worden. Dit is meestal tijdelijk. Veel tweelingzielen, die nu zo’n periode doormaken, kunnen het extra moeilijk hebben en zich zorgen maken over de ander, of het wel goed gaat met hem of haar en of hij of zij zich niet te eenzaam voelt. En of het wel goed gaat met de gezondheid van de ander. Veel tweelingzielen, die wel samen zijn, hebben er behoefte aan, om samen te gaan wonen en een gezin te stichten. Zij kunnen druk bezig zijn met het inrichten van hun huisje of kunnen samen hierover toekomstplannen maken. Tweelingzielen, die nog van elkaar gescheiden zijn, kunnen erover dromen, om samen te zijn, met een leuke partner en samen kinderen te willen krijgen. En maken zich zorgen of dit wel gaat lukken, in de toekomst.
De energieshift rond de volle maan van 22-2 en die rond de zonsverduistering op 9 maart, zorgen voor een verandering in je gevoelsleven en in je bewustzijn. Veel mensen gaan zich nu beseffen, wie hun tweelingziel is en dat je je met de ander wilt verbinden en zijn zich mentaal aan het voorbereiden hierop. Het wordt steeds duidelijker, welke nieuwe weg je in gaat slaan en wie daarin mee gaan. De uitwerking van de volle maan begint al op Valentijnsdag en dan wordt er door de vrijgezellen onder ons sterker beseft, dat ze nog steeds single zijn, terwijl ze eigenlijk graag een geliefde in hun leven willen, met eventueel een gezin.
Voor wie het leuk vindt om te volgen, plaatsen wij regelmatig korte stukjes op onze facebookpagina van Healingcentrum Isis, met de uitwerking van speciale dagen, zoals 1-2 en 2-2 en de uitwerking van de nieuwe maan op 8-2 en Valentijnsdag op14-2.

Gezondheid
Veel vrouwen, die graag kinderen willen, kunnen nu te kampen hebben met vruchtbaarheidsproblemen. Of hebben baarmoederproblemen. De vervuiling, kan namelijk ook verminderde vruchtbaarheid veroorzaken en daar kunnen veel zorgen over gemaakt worden. Ook kunnen er nog onverwerkte emoties, rondom kinderen, uit vorige levens een oorzaak zijn, van het moeilijk krijgen van kinderen. We merkten ook dat er steeds minder vitamines en mineralen in voeding aanwezig is en ook dat baart ons zorgen. Je lichaam reinigen is belangrijk, door o.a. veel water drinken, veel fruit te eten en eventueel aan te vullen met een goede multi-vitamine.

Het zal dus voor veel mensen weer een bijzondere volle maan-periode worden!

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Isis