Tweelingziel-relaties: waarom de ontmoeting met je tweelingziel zo heftig kan zijn

4 juli 2015

 

Tweelingziel-relaties: waarom de ontmoeting met je tweelingziel zo heftig kan zijn

In onze praktijk wordt regelmatig de vraag gesteld, waarom de ontmoeting met je tweelingziel zo heftig kan zijn. En hoe het komt dat het zo moeilijk is, om met je tweelingziel samen te blijven, ondanks dat je heel veel van die ander houdt?In dit artikel proberen we daar meer duidelijkheid over te geven.

couple-with-dogs-silhoette--1438806-m
Wat gebeurt er dan precies bij zo’n ontmoeting?
De ontmoeting met je tweelingziel kan veel emoties losmaken. In het celgeheugen zijn namelijk veel herinneringen opgeslagen aan pijnlijke ervaringen uit vorige levens, die gekoppeld zijn aan eerdere relaties met je tweelingziel. Juist omdat de liefde voor elkaar heel diep is, heb je ook elkaar, in eerdere incarnaties, het meeste pijn gedaan. En er komt dan een heftig verwerkingsproces op gang, waarin veel verdriet en boosheid naar boven kan komen. Emotionele blokkades worden zo in een versneld tempo verwerkt. Waar men vroeger jaren of zelfs levens over deed, is nu mogelijk in dagen, weken of maanden. Het verwerkingsproces gebeurt vaak in je slaap, maar ook in het dagbewustzijn kunnen er veel emoties loskomen en kun je je verdrietig voelen, angstig zijn, sneller boos worden, prikkelbaar zijn, in de war voelen, gedesoriënteerd voelen, last hebben van hartkloppingen enz. Kortom, het kan je leven behoorlijk op z’n kop zetten.

 
Wat kan er veranderen, door de ontmoeting met je tweelingziel?
Door de hogere energietrilling, die ontstaat bij de ontmoeting met je tweelingziel, kunnen er veel lichamelijke veranderingen plaatsvinden. Er kunnen hormonale veranderingen zijn, waardoor je meer last kunt krijgen van menstruatieklachten of overgangsverschijnselen, zoals opvliegers, droge huid en stemmingswisselingen. Deze hormonale veranderingen vinden ook bij mannen plaats. Het kan zijn dat vrouwen het idee hebben dat ze al in de ‘overgang’ zitten, terwijl ze daar nog niet de leeftijd voor hebben. Het is wel een overgang, maar een overgang naar een ander hormonaal systeem, waarbij er een verjonging plaatsvindt. Vaak ga je er ook jonger uitzien, na de ontmoeting met je tweelingziel.
Er vinden ook DNA veranderingen plaats, waardoor je minder vatbaar kunt worden voor ziektes en je immuunsysteem sterker wordt. Je hersenstructuur gaat veranderen, waarbij de beide hersenhelften opnieuw op elkaar worden afgestemd en je meer je intuïtie kunt integreren in je denken en je meer vanuit je intuïtie kunt gaan handelen, in plaats vanuit je verstand. Oude denkpatronen en overtuigingen worden losgelaten.
Mensen die niet meer bij je passen of je niet meer kunnen volgen, verdwijnen meestal (tijdelijk) uit je leven. Je laat ook oude relaties los en er vinden veranderingen plaats op werk- en woongebied. Je gaat kiezen voor de dingen in het leven die bij je nieuwe ik passen.
Op energetisch gebied worden er nieuwe chakra’s gevormd en nieuwe energiebanen. Je intuïtie wordt sterker en zo ook je helende gaven. Door de toegenomen gevoeligheid kun je elkaars stemmingen voelen en zelfs elkaar fysieke klachten overnemen.
Deze veranderingen kost het lichaam veel energie en belangrijk is daarom om veel rust te nemen. Voldoende drinken is belangrijk, evenals voldoende lichaamsbeweging, om de afvalstoffen die dan vrijkomen af te voeren, doordat de cellen steeds schoner gaan worden en aan het vernieuwen zijn.

 
Waarom duurt het proces van samenkomen van tweelingzielen vaak zo lang?
Het wordt door je hogere zelf vaak zo geregeld, dat er lange periodes tussen zitten, waarin je elkaar niet ontmoet. Dit is noodzakelijk, omdat anders deze veranderingen en verwerkingsprocessen te snel gaan en het lichaam dit niet aan zou kunnen. Het kan bijvoorbeeld zijn, dat een van de tweelingzielen of beiden nog in een andere relatie zit of is het de te grote afstand, die het onmogelijk maakt om elkaar vaak te zien. Er kan ook een grote angst zijn, de angst om elkaar weer te verliezen, die er voor zorgt dat tweelingzielen elkaar weer afstoten. Het kan daarom jaren duren, voordat tweelingzielen bij elkaar kunnen komen.
Als beide tweelingzielen al redelijk in balans zijn, dan gaat dit proces van samenkomen sneller. Is een van de twee minder bewust, dan duurt het samenkomen langer, omdat de minder bewuste tweelingziel meer tijd nodig heeft om in balans te komen. Het kan zelfs zo zijn dat een van de twee  of beiden tijdelijk een relatie aangaat met iemand anders, om met die persoon een stuk uit te werken.
Op collectief niveau hebben nu een hele grote groep tweelingzielen besloten om dit jaar (2015) nog samen te komen. Dit is nodig, omdat de liefde van tweelingzielen onvoorwaardelijk is en zo meer onvoorwaardelijke liefde op de aarde komt en dus de aarde naar en ‘hoger’ plan brengt. Het is dus een spannende, leuke, maar vaak vermoeiende tijd voor veel tweelingzielen, waarin veel onverwerkte emoties naar boven komen en er veel uitgewerkt gaat worden. En velen van jullie zullen het soms moeilijk hebben en niet altijd begrijpen wat er gaande is. En we hopen met dit artikel, dat we wat meer duidelijkheid hebben gegeven, waarom het heftig kan zijn en waarom het op een rustig tempo moet gebeuren, dit samenkomen. Heb veel geduld en verzet je vooral niet te veel tegen dit proces.