Volle maan in Ram 05-10-2017: zoeken naar balans

Op 5 oktober staat de Maan in Ram en de Zon daar recht tegenover in Weegschaal. Rond de Volle Maan, met al vaak een uitwerking van een week ervoor en erna, is er een spanningsveld tussen de eigenschappen van de Ram en de eigenschappen van de Weegschaal. Er is ook een conflict tussen gevoel (Maan) en verstand (Zon). Het is een “onrustige” Volle Maan en je kunt veel last hebben van spanningen, onrustig slapen, vermoeidheid en griepachtige verschijnselen. Er kunnen veel onderdrukte emoties naar buiten willen komen en dat kan voor ruzies, irritaties en onvrede zorgen. Deze onrust kan ervoor zorgen, dat je je opstandig kunt voelen en verandering wilt en jouw leven een andere wending wilt geven. Moeilijk rond deze Volle Maan om het evenwicht te bewaren.

Ram versus Weegschaal
De Ram is een leidersfiguur; energiek en enthousiast en komt snel in actie, kan daardoor wel eens impulsief handelen en niet altijd rekening houden met anderen. Gaat graag nieuwe uitdagingen aan en is avontuurlijk en sportief. De Ram denkt meestal dat hij/zij gelijk heeft. Kan ongeduldig en opvliegend zijn. De Weegschaal, als tegenpool, zal ervoor zorgen dat iedereen het naar de zin heeft, is een echte gastvrouw/heer. Wil graag harmonie om zich heen. En moet vaak lang wikken en wegen voordat hij/zij tot een beslissing komt. In ruzies is hij/zij de bemiddelaar, probeert de dingen van twee kanten te zien en bewaart liever de lieve vrede en gaat daardoor makkelijk conflicten uit de weg.
Door de Weegschaal-invloed heb jij misschien een innerlijke balans gevonden en besloten om meer voor jezelf op te komen, niet meer de lieve vrede willen bewaren en alles willen goedpraten. Maar het kan ook weer conflicten veroorzaken, als jij de boosheid en egocentrisch gedrag van anderen spiegelt. De Ram kan opvliegend zijn en snel op zijn/haar teentjes getrapt zijn en mensen kunnen een concurrentiestrijd willen aangaan met jou. Dit kan bij het eventueel willen samenwerken of in relaties in de weg staan.
Door de Ram-invloed kan je ook graag je plannen willen doorzetten en in actie komen. Maar het kan zijn dat er bepaalde zaken in jouw leven eerst in balans moeten komen, voordat je verdere actie kan ondernemen. Zo kan het zijn dat je graag iets wilt aanschaffen, maar dat je je financiële zaken eerst in orde moet brengen. Je huis opnieuw willen inrichten, nieuwe kleding willen aanschaffen of een nieuwe auto kopen kan dus nog even op zich moeten wachten. Door het spanningsveld van de Ram en Weegschaal kan je dus ook een beperkende werking ervaren.

Pluto direct
Doordat Pluto op 28 september direct is gaan lopen, kan er veel onderdrukte boosheid, frustratie en jaloezie een uitweg willen vinden. En je kunt snel geïrriteerd zijn of een kort lontje hebben door de Ram-invloed en daar kan de Weegschaal niet zo goed tegen. De vrede en harmonie worden verstoord. Maar confrontaties kan je nu niet meer uit de weg gaan. Je zult dan ook met veel boosheid geconfronteerd worden, van jezelf en van anderen.
De Ram heeft als heerser de oorlogsplaneet Mars en mogelijk kan er nog veel angst en boosheid uit een oorlogsverleden opgeslagen liggen in je celgeheugen (uit vorige levens). Of dat er vroeger vaak ruzies waren in jouw omgeving, geweld hebt ervaren of dat je last hebt gehad van een oorlogsverleden van een van je ouders. Deze angst en boosheid kan van invloed zijn op relaties. Mars staat nl. samen met Venus. Door Pluto kunnen veel van deze oude emoties naar boven komen om getransformeerd te worden. Veel praten of schrijven kan helpen om naar de diepere oorzaken te gaan kijken, waarom jij vaak met boosheid reageert of nog bepaalde angsten hebt en dat kan helend werken.

Jupiter oppositie Uranus
Door deze twee planeten kan jij in opstand willen komen tegen onrechtvaardigheid. Door onvrede over de huidige maatschappij kan jij besluiten om naar het buitenland te willen vertrekken, te gaan reizen of een studie te gaan doen. Dit om je kennis en horizon te verbreden, met als doel vernieuwing en verbetering te brengen in deze huidige maatschappij.
Misschien moest jij doorgaans lang wikken en wegen, voordat jij tot een beslissing kon komen, maar door innerlijke onvrede over een situatie kan jij besluiten om in actie te komen. Boosheid en frustratie kan jou de energie geven om dingen te willen veranderen en knopen door te hakken. Een relatie, wat ook een vriendschap of werkrelatie kan zijn, past misschien niet meer bij jou en je kunt beslissen om bepaalde contacten te verbreken. Je wilt ruimte maken voor nieuwe contacten, waarin je zoekt naar een gelijkwaardigheid en gelijkgestemdheid. Ook kan het zijn dat je binnen je huidige contacten meer behoefte hebt aan diepgang en verbinding.
Uranus werkt vernieuwend en gaat graag tegen bestaande conventies in. De vorm van een relatie kan jij misschien willen veranderen. Het kan zijn dat je meer ruimte wilt voor jezelf of meer vrijheid wilt. Vooral hooggevoelige mensen hebben veel tijd nodig om alleen te zijn en tot zichzelf te komen. Ook wat hun werk betreft, hebben zij veel ruimte nodig om hun eigen tijd in te kunnen delen. En meer te kijken naar hun persoonlijke behoeften en besluiten misschien om zelfstandig ondernemer te worden of een eigen praktijk te starten. De drang naar onafhankelijkheid wordt groter en wil jij loskomen van “oude” patronen. Jouw “hogere leiding” zal jou veel inzichten geven, over de door jou te volgen (nieuwe) weg.

Tweelingzielen
De aantrekkingskracht tussen tweelingzielen tijdens een volle maan is altijd sterk, maar wordt krachtiger, doordat Mars en Venus samen staan. Romantische gevoelens kunnen opbloeien en het verlangen om samen te zijn kan groot zijn. Moeilijk wordt het, als er nog veel boosheid is tussen tweelingzielen. Ze hebben vaak veel vorige levens samen doorgemaakt onder moeilijke omstandigheden of problemen gekend in hun jeugd, waardoor ze het misschien nu moeilijk vinden om een balans te brengen in hun relatie. Afstand kan het samenkomen bemoeilijken en je kunt ervoor kiezen je eigen weg te gaan, als er nog veel egocentrisch (Ram) gedrag en jaloezie is of als er veel machtsspelletjes worden gespeeld. De drang naar gelijkwaardigheid binnen de relatie, vrijheid en onafhankelijkheid wordt groot en kan ervoor zorgen dat je energie wilt steken in de situaties en mensen die voor jou nu en jouw toekomst belangrijk zijn.

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com.