Volle maan in tweelingen 3-12-2017 op zoek naar de waarheid

Deze volle maan is de laatste Volle Maan van het jaar en een krachtige volle maan, doordat er dubbele getallen in de datum voorkomen, nl. 3-3(1+2). Door deze dubbele getallen ook een volle maan, die bijzonder is voor tweelingzielen. Het getal 3 houdt verband met Jupiter, de heerser van de Boogschutter, het teken waar nu de Zon in staat. Bovendien gaat de heerser van Tweelingen, Mercurius op deze dag retrograde lopen.
Tijdens een Volle Maan worden tegenstellingen duidelijker en wil je misschien een einde maken aan situaties en knopen doorhakken. Je kunt last hebben van innerlijke conflicten; conflicten tussen gevoel (Maan) en verstand (Zon). Je kunt dan ook gespannen zijn, emotioneel voelen en slecht slapen en dit kan je al een paar dagen tot een week ervoor, maar ook een paar dagen erna voelen. Vooral ook omdat hooggevoelige mensen steeds gevoeliger worden de uitwerking van kosmische invloeden.

Volle Maan in Tweelingen
De Maan staat in Tweelingen en Tweelingen zijn o.a. leergierig, levendig, jeugdig, hebben veel interesses en contacten. Communicatie en organiseren is hun talent. Nadeel is dat ze onrustig kunnen zijn, zich snel kunnen vervelen, en oppervlakkig kunnen zijn. Roddelen, smoesjes of leugens verzinnen is ook een negatieve kant. Daarentegen is de Boogschutter, waar de Zon in staat, liever eerlijk en zoekt meer de diepgang. Ze willen graag hun horizon verbreden, door studeren en reizen. Wel kunnen ze wel eens overdrijven en anderen te veel willen overtuigen van hun waarheid en bemoeizuchtig zijn.

Neptunus, Jupiter en de Volle Maan
Door deze Volle Maan wil je op zoek gaan naar jouw waarheid, meer diepgang zoeken en jouw horizon gaan verbreden. Eerlijk naar jezelf kijken vraagt nu even jouw aandacht. Je kunt last hebben van gevoelens van onrust en je opstandig voelen en het gevoel hebben, dat je vast zit in een situatie. Zit je gevangen, vind je je leven saai of heb je het gevoel dat je je moet opofferen? Heb je last van gezondheidsproblemen, die de aandacht vragen? Je komt misschien niet verder en dat kan je frustreren. Dit komt door de invloed van Neptunus op de Volle Maan.
Het kan zijn dat je naar uitvluchten zoekt, om ergens uit te breken en daardoor niet de hele waarheid vertelt. Door innerlijke onrust en onvrede kan je op zoek gaan naar oppervlakkige contacten of flirten met anderen. Het verspreiden van roddels hoort ook bij deze uitwerking en is eigenlijk allemaal bedoeld om de afleiding buiten jezelf te zoeken en niet naar de dieperliggende conflicten in jezelf te gaan. Je kunt willen vluchten in uitgaan, drank of drugs.
Jupiter vraagt om eerlijkheid en daardoor kan bedrog, oplichting of verslavingen duidelijker worden. Het kan zijn dat sekteleiders/spirituele leiders door de mand vallen, rond deze periode.
Je kunt door een bedrijf opgelicht zijn. Voel je je bedrogen, dan kan je wel eens erg boos worden of ruzie krijgen en dat kan je doen besluiten om contacten te verbreken of kan je besluiten te gaan verhuizen of naar het buitenland te vertrekken. Misleiding en bedrog kan niet meer volgehouden worden, omdat we streven naar een samenleving op basis van eerlijkheid en rechtvaardigheid en ook omdat jouw intuïtie steeds sterker wordt en je situaties en mensen sneller doorziet.

Mars recht tegenover Uranus/Eris/Pallas
Extra onrust, spanning, ruzies worden veroorzaakt doordat Mars (de oorlogsplaneet) recht tegenover Uranus staat. Dichtbij Uranus staat Eris, de ruzieveroorzakende planeet en Pallas, genoemd naar Pallas Athene, de wijze oorlogsgodin. Deze planeten samen kunnen je opstandig maken, ongeduldig en opvliegend. En je kunt vooral heel boos worden over onrechtvaardigheid, oneerlijkheid en bedrog en graag iemand de waarheid willen zeggen. Door innerlijke frustraties kan het zijn dat je ruzie wilt zoeken, om reacties uit te lokken. Misschien had iemand een strategisch (Pallas) plannetje bedacht en valt nu door de mand. Kijk ook uit in het verkeer; er kan sneller geïrriteerd en met een kort lontje worden gereageerd.

Mercurius retrograde in Boogschutter samen Pholus, Saturnus en de Zwarte Maan-Lilith.
Mercurius gaat retrograde lopen op deze dag. Je keert je blik meer naar binnen om wat meer te gaan overdenken en eens kritisch te gaan kijken wat er allemaal je nog dwars zit. Je kunt de behoefte krijgen om alles eens op een rijtje te willen zetten en dat kan door bv. te gaan schrijven. De Zwarte Maan-Lilith geeft ook je schaduwkant aan en hiermee kan je nu geconfronteerd worden.
Pholus, die dicht bij Mercurius staat, veroorzaakt een mentaliteitsverandering. Door het uiten wat je dwars zit en door iemand eens goed de waarheid te zeggen, kan dat tot mentaliteitsveranderingen leiden. Je kunt ergens anders over gaan denken, door ook eens naar de waarheid van iemand anders te luisteren.

Tweelingzielen
De aantrekkingskracht tussen tweelingzielen is sterk voelbaar en bepaalde planeetstanden, waaronder de Nieuwe Maan en de Volle Maan hebben een sterke uitwerking op hen.
Door de dubbele getallen 3-3 worden tweelingzielen voorbereid op hun missie in de toekomst. Het getal 3 hoort bij Jupiter. Zij gaan hun krachten bundelen voor een gezamenlijke taak. Vooral 2020 wordt een belangrijk jaar. Tot die tijd zijn veel tweelingzielen bezig met voorbereidingen, zoals het afstemmen op elkaar en het elkaar in balans brengen. Een belangrijk onderdeel voor een sterke balans in relaties en samenwerkingsverbanden is eerlijke communicatie; een van de thema’s van deze Volle Maan. Leugens, bedrog, het hebben van een dubbele agenda en oppervlakkig contact, flirten met anderen (Tweelingen) is steeds minder mogelijk, doordat je intuïtie sterker wordt en dit gedrag sneller doorzien wordt. De energie van de Boogschutter vraagt om eerlijkheid en diepgang.
Als dat bij een van de tweelingzielen nog niet het geval is, kan er veel boosheid loskomen. Je kunt bv. boos zijn over het flirtgedrag van je twin. En ook zij kunnen elkaar eens flink de waarheid willen zeggen, met de hoop dat er een verandering komt in dit gedrag. Er kunnen ook gezondheids-, gewichtsproblemen een rol spelen, waar je je bewust van kunt worden en wat ook nodig is om daar iets aan te doen. Goede gesprekken samen voeren kan helpen jullie band sterker te maken.

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com.